Tapasztalatokat várnék, aki terhesen elkapta a COVID-ot és nem volt beoltva. Nagyon durva volt a lefolyása?
Nagyon durva volt a lefolyása?
Most nem oltathatok ( első trimeszter)
Belehalt 40 nap kórház után.
Nekem oltottként nem volt olyan vészes.
Rokon, láz pár napig, rossz közérzet, viszont megcsászározták 30 hetesen, mert szar lett a flowmetria, egyértelműen a covid miatt.
Utána egy hétig nem láthatta a babáját sem, mert elkülönítették a kórházban.
Én sem szerettem volna oltatni terhesen, de eléggé féltem, közösségbe járok (munka), viszonylag sokszor tömegközlekedéssel, és nagyon sok rémhírt hallottam, hogy sok kismama viseli nehezen a covidot. A pont az i-re az volt, mikor a helyi kórházban dolgozó jó ismerős pulmonológus mondta, hogy 3 kismama van intenzíven, mindegyikőjük oltatlan. Jobban féltem ettől a szitutól, mint az oltástól, pedig mondom, nem terveztem beoltatni magam, a babára gyakorolt későbbi hatások miatt. Végülis külföldi tanulmányokat olvastam és orvos ismerősöket kérdeztem, akik alap biológiával magyarázták el, miért van az pl, (ami miatt többek között szkeptikus voltam), hogy sok gyógyszert nem szedhet egy terhes nő, de a covid oltást ajánlgatják neki, és megnyugodtam. Az elsőt 21, a másodikat 24 hetesen kaptam (Pfizer), azóta voltam vizsgálaton, a babával minden a legnagyobb rendben, nekem oltás csak a karom fájt, semmi más panasz nem volt, és megmondom őszintén, így vagyok nyugodt.
Egyébként hozzátartozik, hogy statisztikailag nagyobb esély van arra, hogy enyhe tünetekkel átvészelném, és a többséggel ez is történik, nyilván ezt a híradó nem reklámozza, de nem akartam kockáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!