Jelenleg terhes kismamák. Ti mit gondoltok szeretnétek még babát?
Első babámat várjuk hamarosan érkezik és iszonyatosan akartam őt legszebb álmom válik valóra. Viszont a Férjem már most mondja hogy ő szeretne még gyereket de én el sem tudom képzelni.
Az indokaim:
Félek a vetéléstől
Nem szexelunk terhesség alatt
Nem tudnék 2 gyerekre ugyan annyi figyelmet szánni szerintem
Nem érzem magam nőnek hianyzik hogy csinosan felöltözzek stb
Szóval én nem tervezek még egy terhességet. Olyan fura hogy valaki megse szült és már a masodikat tervezi. Megfog valtozni ez bennem is?
Ti hogy álltok ehhez a témához nektek mik az indokaitok?
#6os vagyok.
Azt még elfelejtettem írni, hogy azzal sincs semmi probléma, ha te nem szeretnél több gyereket. Nyilván ezt neked kell megbeszélned a férjeddel. Ha úgy érzed, hogy így lesz teljes az életed, akkor szerintem nyomásra se menj bele, nehogy a végén boldogtalan legyél. Ugyanolyan értékű anyuka leszel, mint akinek több csemetéje van.
Én is utálom amúgy a kistesóra irányuló kérdéseket… először is az első baba legyen már meg, másodszor pedig a férjemen és rajtam kívül senkinek semmi köze hozzá.
Emlékszem én is nagyon ki voltam a terhességtől, de fél órával a szülés után, már úgy voltam vele, hogy majd szeretnék még egyet.
Most vagyok terhes a harmadikkal, és most tényleg azt érzem, hogy ennyi volt. Nem szeretnék többet. Ez most így pont jó. Szülni se akarok többet. És szeretném újra vissza kapni a testem.
Ha neked ez az érzés egy után jött el, az teljesen rendben van. (Amúgy egy férfinak könnyebb azt mondani, hogy akar még egyet, nem neki megterhelő ez a 9 hónap, a szülés, a szoptatás, gyermekágyi időszak…stb)
Jelenleg 40 hetes vagyok. Én szeretnék következőt is, minél előbb :)
Végig csinosan öltöztem, ugyanúgy (vonzó) nőnek éreztem magam. Sőt, még most is :) Ráadásul a pocakomat is imádtam az első perctől fogva. A szülés még lehet, hogy borzalmas lesz, de remélem nem tántorít majd el az sem a következő babától 😂
Még egy sincs,úgyhogy felesleges előre kitalálnod bármit is és rágódnod rajta,hogy akarsz-e még egyet vagy sem.Neki is kár ezen gondolkoznia,még a mostanit se tartja ott a kezében,hogy tudja mekkora felelősséget vállaltatok be.
Olvasni róla,elképzelni ezeket messze nem olyan mint tényleg bele csöppenni a gyerek nevelésbe és megbírkózni tulajdonképpen a mindennapokkal,tehát előre nem szögezheted le,hogy most neked lesz-e még egy gyereked vagy sem.
Valaki szülés után azt mondja,hogy többet ő bele nem megy ebbe és elég egy is,valaki simán bevállal utána is még több gyereket is.
Nagyon helyzet függő lesz minden,főleg neked.Mert oké,hogy apuka el fog járni dolgozni és majd munka után egy kicsit elvan a gyerekkel,de te egész nap otthon leszel vele,kettőtök közül te leszel az aki a gyerek ellátását és felügyeletét tekintve meg fogja tudni mondani,hogy be tud-e még egyet vállalni vagy sem.
És azt se a gyerek születése utáni első hetekben fogod eldönteni,mert vagy ki fogsz egy nyugodt és probléma mentes babát,ekkor minden tényleg szuper és könnyű a következő növekedési ugrásig,vagy pedig ki fogsz fogni egy hasfájós,refluxos,4.trimeszteres csecsemőt és azt fogod mondani,hogy alig várod hogy túl legyél rajta,neked még egyszer ez nem kell.
Nehogy azthidd,hogy az anyukák bénáznak valamit amikor le se tudják tenni a csecsemőt két percre sem,a 4.trimeszteres babákat folyamatosan hordozni kell egy bizonyos korig (van,hogy 6.hétig is simán),igénylik a testközelséget,mert nem tudnak hozzá szokni a méhen kívüli világhoz vagy nehezebben mint a többi baba.
Na most se gátmetszés után,se repedéssel,se császármetszés után ez gyermekágyi vérzéssel megtoldva nem egy kellemes dolog.
0-24 fogod hallgatni a sírást vagy nyöszörgést mikor felkel a kicsi (valamelyik baba alszik 1-2 órát egyben,valamelyik felet sem,és neki még azt is meg kell szokni hogy van éjszaka amikor jó lenne minél többet aludnia,hogy te is életben maradj a következő körig..),menni fogsz mint a gép és teszed a dolgod akár hajnalok hajnalán,ha épp azt igényli a gyereked,apuka mivel reggel korán kel a melóba a héten legalább 5 napot viszonylag nyugodtan át fog aludni,ezt ha nem így tervezitek is így lesz..
Te leszel az aki a fogzó gyerekeddel még hajnal 3-kor is körbe-körbe sétálsz a házban,hogy aludjon végre egy kicsit,te leszel az is aki ha beteg is egész éjjel lázat mér és gyógyszerez,te leszel az aki orrszívóz akkor is ha ordít tőle a gyerek mert az arcüreg gyulladást csak így tudod megelőzni..
Ha meg lesz a gyerek mérlegelni fogsz első sorban te.És,ha a nehezén (ami szerintem az első egy-két éves kor szinte biztosan..) túl vagy meg fogod tudni mondani minden kétség nélkül,hogy menni fog-e egyszerre a kettő vagy húzzon gumit apuka..
Nekem 32 hétre született az első gyerek.A sok macera és aggodalom,2 óránként kelés,a sok kórházban töltött idő ellenére nem éreztem nehéznek vele semmit.
Itthon is pikk-pakk össze szoktunk,átvészeltem az oltás utáni lázakat,a fogzásokat,a növekedési ugrásokat,mindent szép lassan.Jártunk dévényre,ortopédián kétszer is (egyszer gerinc,egyszer talp miatt),refluxal nagyon sokáig küzdöttünk.Hatalmas türelem és még több lelki erő kellett sok dologhoz.
Mindezek ellenére azt tudtam mondani,hogy kész vagyok még egyet bevállalni,de biztosra azt tudom most mondani,hogy kettőnél több nekem nem lesz.
Komplikációm ezúttal nincs,hál istennek a 30.héten járok és semmi probléma nem merült fel.
De nem egyszerű.A meglévőt se lehet elhanyagolni semmilyen formában,a pocakban lévő pedig kimeríti minden fizikai erőm.Eleinte rengeteget hánytam,aztán folyamatosan fáradt voltam,majd el kellett tudni járni 2 évessel együtt kánikulától a mostani fagyokig terhes gondozásra,ott is több felé figyelni hogy az orvosnak se okozzon gondot a gyerek jelenléte,de figyelj is az orvosra mert fontosat mond vagy tenned is kell valamit..(valakié végig üvölti,nekem ezzel is szerencsém volt mindig el van..)
Most nagy pocakkal jöttek a fizikai terhelések.
Babakocsit húzni-vonni-emelni,emelgetni a 12 kilós gyereket is,bevásárolni,takarítani,kiságyba és kádba behajolni a hatalmas hassal,megküzdeni az öltöztetéssel (még a sajátommal is..),minden-minden sokkal nehezebb így.
Alig várom,hogy kibújjon de biztos hogy akkor se lesz könnyű kettő felé szakadni.Egyik oldalon ott lesz egy teljes embert igénylő csecsemő,a másikon egy izgága totyogó..
Szerintem teljesen egyenfuggo hogy ki hogy eli meg a babazast. Nem egy nagyon kozeli baratunk es rokonunk van otthon 4 ev alatti gyerekekkel es nincsenek ki pedig mindent egyedul csinalnak snem kerik apu segitseget meg senki maset sem soha.Teljesen jol boldogulnak egy panaszt nem hallottam toluk soha de latszik is rajtuk hogy ugyan olyanok maradtak mint elotte.
En sem az a tipus vagyok aki igy eli meg a nehezsegeket. Persze ket gyerekkel mar biztos hogy nem birnam epp ezert irtam az elejen mert ismerem magam ( hiaba nem szultem meg meg ezt az elsot sem) tudom a hataraimat csak kicsit elszomorit is mert nyilvan tok jo egy kisteso es nagy csalad de mint mondtam ott nagyon megvaltozna minden bennem… :( Le a kalappal akik tobb gyerekkel is birjak a rohamot. ☺️
Sokkal inkább baba függő,de majd te is meglátod.Vannak babák akikre tényleg egy panasza se lehet az anyukáknak,mert nagyon gördülékenyen lehet velük minden akadályt venni,és vannak a sokkal embert próbálóbb babák akiktől szabályosan mosdóba menni is nehéz.
Mindenki saját tapasztalatot gyűjt egy saját babával,addig a pillanatig halvány gőzöd sincs,hogy mi vár rád,így tervezni sem fogsz tudni előre annyira amennyire szeretnél.
Ismerős babája lehet,hogy alszik egyben 3 órát is még nappal is,ezzel szemben a tiéd lehet,hogy egy fél órát se fog aludni egyben még éjszaka se.Nem éri meg abból kiindulni,hogy hát nekik is milyen könnyű volt..
És a baba dolgai mellett ugyebár ott vannak a minden napi dolgok is,nézz csak szét itt gyakorin is,hogy hány anyuka kérdezi meg napi szinten,hogy ki hogyan tudja megoldani a házi munkát gyerek mellett,mert neki nem megy úgy ahogy szeretnék..
Nem azért,mert bármelyikük is elront valamit,csak neki olyan a babája,aki mellett nincs szabad X órája,hogy mással is foglalkozzon.Valakinek viszont olyan nyugodt és jó alvó babája van,hogy simán lehet mellette még korán dolgozni is home officeban.
Nem azért hangoztatom,hogy ne más példájából akarj már most okos lenni,mert el akarom venni a kedvedet bármitől is,vagy előre le akarom írni a gyereked,hogy biztos egy problémás nehéz gyerek lesz,én nagyon is remélem,hogy sikerül egy jó élményként megélned majd a csecsemős korszakot is.
Azért hangoztatom a dolgok nehezebb oldalát (amiből több van és sajnos gyakrabban..),hogy ne érjen akkora pofonként,ha neked nem úgy fog menni valami ahogy másnak ment,az nagyon le tud húzni mentálisan is.Mert ha már sokadik órája fog vígasztalhatatlanul sírni a babád akaratlanul is arra fogsz gondolni,hogy veled van a baj és másoknak megy minden egyedül is,neked meg nem.Sok anyuka ezzel is ide fordul és Facebookra megint csak.
Epp ez az hogy nem alszik egyben 3 orat. Mai napig nem aludt at egy ejszakat sem, nagyon nehez elaltatni tudom hogy sokat szenved vele de ennek ellenere megallja a helyet es mar tervezi a masodikat( ami nekem fura ugye ) :)
Nem erzem ugy inkabb ugy erzem mint irtad is sok anyuka el van veszve es ez alapjan erzek egy kis alltalanositast. En pl a legrosszabra keszulok, hogy semmit nem alszik majd a babam, hasfajós lesz, max kellemeset fogok csalodni ha megsem. Szüléssel is igy vagyok, nem tudhatom mi var ram felkeszulok minden rosszra inkabb minthogy ott kapjak sokkot. 😆
En nem dolgoztam baba elott sem igy a hazimunkaban nagy a rutinom. Minden rendszerezve van igy szinte soha nincs kupi a bevasarlas hazhoz jon pl, kocsival járok mindenhova, en baba elott is pl reggeltol estig csinaltam itthon a teendoket aminek most meg is van a hatasa,masnak valoszinuleg azert nehez a hazimunka es egyebek mert melette dolgoznak is vagy egyszeruen csak nagyon uj a helyzet nekik meg hat masok is vagyunk. 😊
Szerintem nem baj az hogy probalok elore tervezni, nyilvan nem tudom mi var ram de nem is vagyok vakon azert tudom mi varhato es mi konnyitheti meg vagy nehezitheti meg az adott helyezteket es hogy bele kepzelem magam tudom mi nem menne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!