Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van meg esély hogy egészséges...

Van meg esély hogy egészséges legyen a gyermekem?

Figyelt kérdés

13. Hétben vagyunk. 11+6 naposan voltam uh-n ahol rendben találtak mindent. Méretei alapján a doki 12 hetesre írta. A kombinált teszten a down-kór kockázata 1:90 lett, ott a papírra a méretei alapjàn 13+4 naposra írták. Holnap megyek prena testet csináltatni, de nagyon felek hogy baj lesz. 26 éves vagyok, van már egy egészséges kislànyom. 8. Héttől napi 2 pogeszteron gyógyszert szedtem vérzés miatt. A leleten a szabad B hCG szintem lett magas. Nem tudom a gyogyszer befolyásolhatja az eredményt? Járt már valaki hasonló cipőben?

Köszönöm a válaszokat!

2021. dec. 7. 14:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

A progeszteron nem befolyásolja a B hcg eredményedet.

Szerintem egész jó esélyed van arra, hogy ne legyen semmi probléma. Az eredményed alapján, ugye 90 terhességből 1nél van down, 89nél nincs. Lehetne jobb is, de nemrég volt itt olyan kismama akinek 1:2 eredmény jött ki.

Próbálj ne pánikolni addig, amíg nincs probléma.

Kívánom a legjobbakat!

2021. dec. 7. 14:44
 2/13 anonim ***** válasza:
86%

Annyival egeszitenem ki 1-est, hogy ha ultrahangon nem találtak szervi eltérést pl szív fejlődési zavart akkor valószínűleg semmi baj. Ha nincs ödéma vagy nagyobb tarkoredo az is jót jelent

A Down szempontjából sajnos nem számít hogy van már egészséges gyereked is, mert az mindig véletlenszerű, nem örökletes.

2021. dec. 7. 14:46
 3/13 A kérdező kommentje:
Nem voltak valami alaposan az uh-n, 76mm volt a crl, 1,5mm a tarkóredő és 19,5mm a koponyája. Ennyi van a papírra írva. A doki azt monda mikor kérdeztem hogy minden rendben van-e, hogy amit látott azzal igen 🤷‍♀️
2021. dec. 7. 14:49
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Bízzunk benne, hogy akkor minden rendben lesz. Leírod majd mi volt a prena eredménye?
2021. dec. 7. 14:57
 5/13 A kérdező kommentje:
Persze :) remélem hamar meglesz 😊
2021. dec. 7. 14:59
 6/13 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon jok az értékeid,babád makk egészséges lesz.Nagy az esélyed,egészséges gyermekre.
2021. dec. 7. 15:06
 7/13 anonim ***** válasza:
65%
Én nem prenára mennék hanem amniora. De te tudod.
2021. dec. 7. 15:27
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

1:49... ezt az arányt kaptuk a fiunkkal. 26voltam szintén.

Mi is természetesen ezután további vizsgalatokra mentünk, azok a napjaink maguk voltak a pokol.

Mára egészseges 2 és fél éves :)

Hugival (2 honapos) mar meg sem csináltattam a kombináltat.

2021. dec. 7. 16:19
 9/13 anonim ***** válasza:
Közel 99% az esélye, hogy egészségesen, ezzel próbáld magad nyugtatni, de nehéz lesz nagyon a várakozás amíg meglesz az eredmény. Nálunk jo lett a kombinált teszt, de egyéb eltérések miatt (dongaláb, több magzatviz) 10% körül mondták az esélyét, hogy valamilyen genetikai rendellenessége van. Nagyon izgultunk azokban a hetekben, de szerencsére minden rendben lett, egészséges 2 éves már.
2021. dec. 7. 19:33
 10/13 A kérdező kommentje:
Meglett a prena test eredmény, minden rendben a kislányunkkal 🥰😊
2021. dec. 16. 20:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!