Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rosszindulatú kollégák?...

Rosszindulatú kollégák? Meddig dolgoznátok így?

Figyelt kérdés

12 hetesen mondtam el a közvetlen főnöknek és a kollégáknak, hogy terhes vagyok. Megkértem őket, hogy ne híreszteljék, ehhez képest 2 nap múlva már minden osztály tudta. Azóta azt érzem a kollégáimon, hogy kifejezetten rosszindulatúak velem. Előtte se volt nagyon jó a kapcsolatunk, de azóta megjegyzéseket tesznek, és ezen kívül alig szólnak hozzám. Megkaptam hogy szerintük lassú vagyok, ha ennyire nem bírom a munkát, inkább menjek el táppénzre. Hogy kivételeznek velem, mert a főnök nem engem küld több 100 ember közé ügyeket intézni. Állandóan ilyeneket mondanak, hogy tudják engem már nem érdekel, mert úgyse sokáig leszek, de ezt meg azt csináljak már meg.

Nagyon rosszul esnek ezek a dolgok, mert én mindent igyekszem úgy csinálni, mint eddig. Viszont már minden nap gyomorideggel megyek be, annyira rossz a légkör. 16 hetes leszek, azt terveztem 6 hónapos koromig maradok, de így egyre jobban hajlok afelé, hogy januártól otthon maradjak.

Ti tapasztaltatok ilyet? Mennétek vagy maradnátok még egy darabig ebben az esetben?

2021. dec. 3. 06:49
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
89%
38,akkor olvass utána, milyen védelem és intézkedés jogos kismamára munkahelyen. Nem ennyi, hogy ha nem írnak ki, bármit csináltathatnak vele. Munkatörvénykönyvben is védett, olyan munkát kell biztosítani, amit elláthat különösebb és felesleges veszélyeztetés nélkül. Nem annyi, hogy vagy tp, vagy mindent úgy, mint eddig.
2021. dec. 3. 11:58
 42/56 anonim ***** válasza:
85%
Pontosan 39.Szegény kérdezőnek valószínűleg pont ilyen agyatlan kollégák jutottak.Megérdemelnék amúgy,hogy elmenjen tp-re.38:nem húz alá semmit, semmilyen orvos.Ha terhes vagy eljársz vizsgálatokra,és 36. hétig dolgozhat,ha nincs veszélyeztetett terhesség.A háziorvos csak szakorvosi javslatra vehet tp-re, magától nem tarthat otthon.Más kérdés persze,hogy aki akar,az kaphat ilyen javaslatot,mert megírja neki a nőgyógyász,de azért mert mondjuk tök logikusan egy 8hónapos terhes nem tud bemászni az asztal alá ha leesik a tolla,nem kell tp-re menni,kivéve ha genya kollégák ahelyett,hogy felvennék a tollat és jót nevetének,elkezdik bacogatni,hogy minek van akkor ott,ha ezt sem bírja megoldani.Mindegy!Én örülök,hogy nekem nem ilyen kollégáim voltak,és én is segítettem,és fogok is,ha tudok,akár idős,akár terhes.Nyugdíjba mentek mellőlem már vagy 10-en,meg volt 3 kismama is mielőtt én jöttem el.Nem haltam bele,ha hagytam a kismamát 20x pisilni menni sem,és szívesen megmutattam 20x is hogy mit hogy kell rögzíteni a gépbe.Nekem is jólesett,hogy odafigyeltek rám,és nem kellett szar darabnak érezném magam,mert ha rúgott a gyerek majdnem bepisiltem és ki kellett mennem.Nem vagyunk egyformák,de azért azt tartsátok szem előtt,hogy akkor nektek sem kell segíteni ha ti kerültök olyan helyzetbe.
2021. dec. 3. 11:58
 43/56 anonim ***** válasza:
86%
Azt a kikúrt eget,mennyi okoska van itt. Ennyi rosszindulatot is rég láttam
2021. dec. 3. 12:13
 44/56 anonim ***** válasza:
9%
42. Te még nem találkoztál az üzemorvossal? Külföldön dolgozol? Vagy milyen komolytalan hely ez ahol nem küldenek el benneteket évente 1x legalább alkalmasságira? Ő bizony aláhúzza, hogy alkalmas vagy-e vagy sem.
2021. dec. 3. 12:14
 45/56 anonim ***** válasza:
86%
44 Magyarországon dolgozok,és 3 évente van üzemorvosi,de az mindenre kiterjed,a belgyógyászattól,a fogászaton át mindenre. Nem kellett terhesen elmenni hozzá,mivel nem akkor volt esedékes.Állami cégnél dolgozok egyéb iránt,és komolyabb orvosi feltételei vannak az alkalmasságnak mint sok helyen.Nem kell a rosszindulatot magyarázni. Van aki ilyen,meg van aki nem.Továbbra sem úgy működik a tó,hogy holnaptól nem akarok dolgozni mert terhes vagyok, hanem csak és kizárólag szakorvosi javaslatra.Hozzáteszem, akkor meg az nem tetszene,hogy jajj a Gizi máris tp-n van pedig nem beteg,csak terhes.Tp csaló a szemétláda.Na mindegy!
2021. dec. 3. 12:23
 46/56 anonim ***** válasza:
84%
Nem olvastam végig ezt a rengeteg választ, de mihamarabb menj el táppénzre. Aztán rosszindulatú kollégák tehetnek egy szívességet.
2021. dec. 3. 13:02
 47/56 anonim ***** válasza:
87%

Na most párat visszaolvastam. Tényleg sok itt a rosszindulat.

A 38-asnak üzenem, hogy ne képzelje magát olyan okosnak. Nemcsak olyan van, hogy "alkalmas" és "nem alkalmas", hanem olyan is, hogy "alkalmas, korlátozással" - és utána odaírják, mit nem tehet meg, vagy milyen feltétellel teheti meg.

2021. dec. 3. 13:07
 48/56 anonim ***** válasza:
84%

Vezetőként mondmom azt hogy mint nő, ezért utálok nőket alkalmazni!

Mert undorítóan viselkednek egymással.

Az h én kivel mi miatt kivételezek ne az ötye klubb mondja meg!!!

Ha nem tetszik akkor ott az ajtó. Nincs szikség az ilyen aljas emberre a cégemnek.

A kismamáknak pedig valóban olyan munkakört kell biztosítani amit végezhetnek (nincs éjszakázás, veszélyes anyag, cipekedés) mindez pedig megbeszélés kérdése.

Amilyen az adjon isten olyam a fogadj isten.

Ha eddig megvoltam elégedve a munkájával, akkor miért is ne adnám meg (ha van rá lehetőségem) hogy ne veszélyeztessem az ő és a baba egészségét. Ha látom rajta hogy nem bírja a melót, megbeszéljük és kitalálunk valamit ami mindkettőnk számára kedvező.

De az hogy 1-2 kollégája ilyen formában nyilvánuljon meg, nálam megengedhetetlen!

2021. dec. 3. 13:19
 49/56 anonim ***** válasza:
10%
Szerintem a jelenlegi helyzetben ez a lehető legnagyobb megkülönböztetés, hogy, hogy te nem mész sok ember közé, míg a többiek igen. Ki dönti el, hogy kinek értékesebb az élete, a kismamának, vagy másnak? Én a helyedben elmennék tp-re, ha nem vállalod, hogy sok ember közé menj.
2021. dec. 3. 14:20
 50/56 anonim ***** válasza:
83%
A munkatörvénykönyv és egészségügyi szempontok döntik el. Az nem szerintem vagy szerinted alapon működik. A terhesség miatt fokozottabban védendő a kismama, még vírushelyzettől függetlenül is.
2021. dec. 3. 16:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!