Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pánikbeteg kismamák?

Pánikbeteg kismamák?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagyjából le irom a történetem.

2019-ben diagnosztizálták nálam a pánikbetegséget. Már van 3 kisfiam. Jártam pszichiáterhez, pszichológushoz, de miota kisbababát várok csak telefonon tartjuk a kapcsolatot.

15hetes kismama vagyok.

Rengeteg szak orvost meg kérdeztem, frontint szedek napi 3x0.5 van fel írva, de természetesen csak akkor veszem be ha nagyon muszály.

Nos a gondom az lenne. Eddig el voltam, jártam dolgozni stb.

Miota meg mozdult a pici, ujra fel erösödtek a pánik rohamok. Nem tudom hogy a hormonok közre játszhatnak e.

Az lenne a kérdésem, aki pánikbetegen lett kismama le tudta gyözni? Ha igen hogyan?

Vagy hogyan tudnék könnyíteni a rohamon??

Hozzá teszem rengetek gyakorlatot tanultam a pszichologustol de valamiért nekem azok nem használnak.

Már mostmár elegem van, nem szeretném magam gyógyszerrel tömni.

Negatív kommentelök kérem ne írjanak.

2021. nov. 21. 10:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Pánikbeteg vagyok 2012 óta, a második terhességemnél tartok jelenleg. Gyógyszert sosem kellett szednem rá, tudatossággal visszaszorítottam, kerülöm az olyan helyzeteket amik triggerelik, ha mégis jön roham akkor tudom hogy kezeljem. Korábban többször is elájultam, rendszeresen rosszul voltam, nem mertem menni sehova egyedül. Ezután pár évig tünetmentes voltam, mostanában megint előjött de mára megtanultam kezelni. Nálam lelki eredetű, egyértelműen akkor jön elő ha nem vagyok kiegyensúlyozott, úgyhogy erre törekszem tudatosan odafigyelni. Rohamoknál a fejembe vettem, hogy ha leülök és vizet iszom akkor elmúlik, ez egészen jól működik, gondolom placebo, de egyébként a férjem a legjobb ellenszer, mellette még sosem jött elő roham. Jobbulást neked és hidd el, hogy le lehet győzni ezt a szart. :)
2021. nov. 21. 10:49
 2/12 A kérdező kommentje:

Igen próbálom énis olyankor terelni a gondolatom, viszont olyan be ugrik hogy baja lesz a babának.

Sajnos nálam is stressz helyzetben jön elo a párom nekem is meg nyugvás, viszont sok a munkálya és igy hetente 1 napot tölt velem. Olyankor mindig fel hívom .

Szeretnék már nagyon túl lenni rajta, és gyözködöm magam hogy ez csak a fejemben van.

Koszonom szepen a válaszod, boldog baba várást kivánok neked 😊😇

2021. nov. 21. 10:54
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
En is próbáltam mindent, relaxacio, légzés, meditalas, minden, nekem sem hat semmi, én gyógyszert szedek rá
2021. nov. 21. 11:40
 4/12 A kérdező kommentje:

Mit szedsz?

És a mirtazapint szedtem, sz jo is volt de amint terhes lettem mar roszul voltam tole. Igy már csak a frontin maradt

2021. nov. 21. 12:27
 5/12 anonim ***** válasza:
Stimulotont, szedtem hozzá Rivotrilt is de szerencsére ma, már csak pár hetente 1x ha kell egy negyed szem
2021. nov. 21. 13:40
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
Lehet ha megszülsz,vagy terheség alatt pánik betegség lejeb megy vagy megszünik,eltünik. nem minden pánik beteg kismamának kell, gyógyszer. meg kell tanulni kezelni,pánik betegséget,vagy pszhihologushoz menni
2021. nov. 22. 08:35
 7/12 anonim ***** válasza:
80%
Igen, aki ilyeneket ír az sosem volt igazán panikbeteg, ajulassal stb. Pszichológus pláne nem sokat ér de még néha a pszichiater se, ráadásul nem sok embernek van akár eleinte heti 2x 15000 forintja rá
2021. nov. 22. 10:08
 8/12 A kérdező kommentje:

Nem magánba járok.

De ott is ugyan olyan oda figyelöen kezelnek, mintha fizetnék érte. Állapotom javult, viszont terhesség ota szinte vissza jött.

Gyógyszer adagot persze csökkentettem.

Igen sajnos ezt csak az tudja aki benne van..

2021. nov. 22. 10:27
 9/12 anonim ***** válasza:
Jó neked, engem nagyon futoszalagon kezeltek tb alapon 😔 idopont ellenere 2 óra várakozás majd 2 perc alatt végeztünk kb 😔
2021. nov. 22. 14:40
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen sajnos orvos függő..
2021. nov. 22. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!