Van itt panikbeteg depresszios kismama? Szedték rá gyógyszert? Ha nem hogyan birkóztok még vele?
Depresszió, evészavar (anorexia), testképzavar, szorongás és szociális fóbia van nálam diagnosztizálva. Néha előfordult, hogy pánikrohamom is volt. Xanaxot szedtem terhesség előtt, terhesen nem lehet ezért abbahagytam, most megyek újra a pszichiáteremhez nemsokára, hogy megbeszéljük mit szedhetek szoptatás alatt, vagy hogy abba kell-e hagynom a szoptatást, hogy újra szedhessem a Xanaxot. De terhesen nem lehet szedni, átmegy a babába is, súlyos fejlődési rendellenességet okoz, mint a legtöbb szorongásoldó és antidepresszáns.
Amúgy nagyon nehéz volt, a terhességem is nélküle, de most még nehezebb. Főleg éjszaka, amikor egész éjjel sír, és nem tudom mi a baja, nem tudom megnyugtatni. Remélem szedhetek valamit, mert nem sokáig bírom így már, ezalatt a 2 hét alatt teljesen kikészültem idegileg, egész nap csak sírok szinte.
2 hetes kisfiú anyja
29.héttől kellett szednem antidepresszánst,addig kibírtam,bár nehezen.
mi érdekel?
Ne haragudj,nem tudom milyen orvosod van,de lehet gyógyszert szedni terhesség alatt.Nem okoz fejlődési rendellenességet,de ettől függetlenül jobban figyelik az orvosok a terhességet.A szoptatás már kérdéses,de van aki szoptat mellette,én mondjuk biztos a tápszernél maradnék.Van a babanet.hu-n egy csoport,ott többen is szedtek gyógyszereket,és egészséges babának adtak életet.Ezek a kismamák genetikushoz is elmentek,aki megerősítette,hogy vagy 8 olyan gyógyszer van ami fejlődési rendellenességet okozHAT,de egy olyan gyógyszer sincsen benne ami pánikra vagy depresszióra lenne,hanem főleg epilepsziára való gyógyszerekről van szó (amúgy van epilepsziás ismerősöm,két egészséges kislánya van)
Én pánikbeteg vagyok,de nem szedek gyógyszert,terhesen nagyon jól voltam.De ez én vagyok.Ha te rosszul vagy ennyire,akkor kérj segítséget,mert felesleges szenvedned!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!