Rántott hal várandósság alatt?
Nem lesz baj, ha egyszer egyszer eszel, de ne azon élj.
Én nem ettem kb. 10 éves korom óta halat mert undorodom tőle.
"és ugye a tengeri halakat nem igazán ajánlott fogyasztani terhesség alatt a higany tartalom miatt"
Na, ezt a parát nem is hallottam még.
Aztán miért? Hogy kerül a tengeri halba higany?
Amikor a legtöbbje sokkal-sokkal messzebb él minden lakott területtől, mint az édesvízi halak.
Nos, hát csak a későbbiekre....
Ha bármiből is - nem terhesen - "tonna számra" eszel, iszol valamit, akkor az ártalmas. (Nyilván almából többet kellene enni, mint gyorskajából)
Ezért, ha olyat is eszel, amire tiltást mondtak, nyugi, nem lesz baj 😊 Nem mérgezési szinte ezred magad tele!
Plusz, ha azt nem eheted, amiket tiltanak, nem ajánlanak...hát, akkor kb marad a kenyér meg a víz. Legalábbis nekem elég sokmindent sorolt fel a védőnő.
Szülésznő csak jót mosolygott és mondta, hogy a legtöbb tiltólistás étel kikerülhetetlen.
Nyugi mégegyszer és egyél, amit eddig is, amit szeretsz...mindent továbbra is mértékkel 😊
#3-as több cikket olvastam ezzel kapcsolatban, pl: [link]
Csak azért "ijedtem meg" mert nem tudom pontosan a hal fajtáját amit kirántottak, ezért tettem fel a kérdést, hogy baj-e ha egyszer fogyasztottam belőle minimális mennyiséget.
6-ra:
Ez a cikk nem tesz különbséget édesvízi és tengeri halak között. Te a nyitókérdésben kifejezetten a tengeri halakról beszéltél.
Egyébként ez is benne van ugyanabban a cikkben:
"Az FDA higanyra vonatkozós ajánlásai nem mentesek az ellentmondásoktól.
....
Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy e testületek úgy alkották meg a higanyra vonatkozó irányelveket, hogy mindeközben nem vették számításba az ómega-3-zsírsavak kedvező egészségi hatásait. A hosszú láncú, többszörösen telítetlen zsírsavak – különösképpen a dokozahexaénsav (docosahexaenoic acid; DHA) – a központi idegrendszer fejlődésének fontos kelléke, melyet a magzat a terhesség harmadik trimeszterében halmoz fel gyors ütemben. A zsíros húsú halak képezik a leggazdagabb DHA-forrást. Egyesek szerint a hal (és ezáltal az ómega-3-zsírsavak) fogyasztásának csökkentésével járó veszély nagyobb, mint a fokozott higanyexpozícióban rejlő kockázat."
Szóval eszerint mégiscsak azzal teszel jót a babádnak, ha sok halat fogyasztasz.
:-))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!