Miket kérdezzek első alkalommal a szülészorvostól?
Már nincs orvos fogadás, annál kell szülni aki az ügyeletes orvos aznap a kórházban. Terhesgondozásra lehet járni magán úton, de nem lehet felkérni hogy nála szülj.
Amennyiben van élő terhességed, érdeklődhetsz hogy a 12.heti genetikai vizsgálatra mit ajánl esetleg, ha magánt akkor hova érdemes időpontot kérni.
Elmondhatod neki hogy szeretnéd vele végig vinni a terhességed, így amennyiben nincs meg konkrétan a mobilszáma kérdezd meg hol tudod őt elérni ha bármi problémád kérdésed lenne. Akár emailen vagy bárhogy (van ismerős akinek a dokija csak szerdán a maganrendelesen elérhető és pont)
Na Nekem pl megvan a mobilszama a dokimnak bármivel hivhatom (volt már hüvelygombám terhesség alatt, görcs stb)
Kell majd egy vérvétel de abban a háziorvosod fog majd segíteni, miután a védőnő odaadta a kiskonyvedet.
Rendben, mostmár tudom. Köszönöm!
A kérdésekben tudnátok még segíteni?
Azt kérdezd meg elsőre, mennyi az esélye, hogy ő lesz bent, hányan dolgoznak az osztályon... mert aztán ott találod magad, hogy van 10 doki és kérdezgethetsz mindenkit :)
Amúgy én keményen kikérdeztem az enyém évekkel ezelőtt:
- hány szülése van egy évben
- ebből mennyi császármetszés (rengetegen vágnak indokolatlanul, van kórház, ahol 70%, nonszensz)
- mit gondol a szülésről, levezetésről, kísérésről
- melyik szülésznővel és miért szeret együtt dolgozni
- van-e saját gyereke, szülésélménye, akár felesége, akár saját maga révén
- elfogadja-e a szülési tervem, amit írásban hoztam
- támogatóan áll-e a férjem és a dúlám jelenlétéhez
stb. stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!