Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés előtt meddig dolgoztatok?

Szülés előtt meddig dolgoztatok?

Figyelt kérdés
Olyanok írjanak léccí akik terhesség alatt dolgoztak nem rögtön mentek táppénzre. 7. Hónaptól gondoltam hogy abba hagynám a munkát 1 hónap táppénz és 1 hónap szülési szabadság. Volt aki így csinálta? De érdekel más tapasztalata is ha valaki sokáig dolgozott és megbánta. Szóval barmi jöhet kivéve aki nem is dolgozott :D
2021. nov. 18. 08:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Az utolsó hétig, akkor szabin voltam szülésig. Anyagilag így jött ki jól, és a világon semmi nem indokolta szerencsére hogy ne dolgozzak. Munkakörtől és terhességtől függ nagyon.
2021. nov. 18. 10:40
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Én az utolsó 3 hónapra hagytam abba a munkát. Úgy éreztem, kell egy kis rákészülés testileg és lelkileg is erre a hatalmas változásra :) Így a szülésig táppénzen vagyok, és nem bánom. Felújítások, átalakítások dolgait is kell intézni, és már csak pár hét van vissza. Jobb volt ez így.
2021. nov. 18. 10:44
 13/19 A kérdező kommentje:
És csak kérted a táppénzt és már írt is ki?
2021. nov. 18. 10:49
 14/19 anonim ***** válasza:
Kettes és tízes vagyok, ha engem kérdezel. Igen, már az első trimeszterben mondta a háziorvos, hogy ha táppénz kell, csak menjek nyugodtan. Pár héttel az érdekesség előtt odatelefonáltam, hogy majd mennék és hogy kell-e papír a nőgyógyásztól (itt olvastam mindig, hogy kell).
2021. nov. 18. 10:57
 15/19 anonim ***** válasza:
12-es vagyok, nekem sem volt semmi gond. Mondtam a nőgyógyásznak, hogy szeretnék már otthon maradni, és írta is a papírt a háziorvosomnak, hogy görcsök meg tudom is én mi miatt kéri a táppénzes állományba vételemet. A háziorvoshoz be sem kellett mennem, e-mailt írtam neki, hogy hányadikától legyen kedves táppénzre venni, csatolva a javaslatot. Havonta vagy a férjem vagy én bemegyünk a 2 db táppénzes papírért amit elküldök a munkahelyemre és ennyi. Nekem nem érte meg anyagilag csed-re menni a szülés előtt.
2021. nov. 18. 11:07
 16/19 anonim ***** válasza:

Októberre voltam kiírva és júliustól voltam táppénzen. Fizikailag nem volt megterhelő a munka, de nagyon sok problémás ügyféllel dolgoztam és egyszerűen nem bírtam idegekkel. A nőgyógyásznak csak annyit mondtam, hogy szeretnék táppénzre menni, így rákerült a veszélyeztetett terhesség az ambuláns lapra és azt kellett vinnem a háziorvoshoz.

Nem bántam meg egy percig sem, elképesztő lelkibéke fogott el akkor, konkrétan megkönnyebbültem. Valamint úgy voltam vele, hogy soha többet ( vagy csak nagyon soká) lesz ilyen jó dolgom, hogy pihenjek.

2021. nov. 18. 13:08
 17/19 anonim ***** válasza:
34 heten hagytam abba. 40 héten szültem.
2021. nov. 18. 15:49
 18/19 anonim ***** válasza:

30. héttől voltam táppénzen. Sztresszes szellemi munka volt, csak az utolsó 2 hétre csendesedett le (akkor már "átnéztek" rajtam :D). Bőven elég volt.

Meló mellett nem is tudtam annyi minden beszerezni a gyereknek, így még rengeteg elintéznivalóm volt. Most vagyok 37 hetes, mostanra érzem úgy hogy oké, mindenfélével elkészültem, és nem mellesleg ki is pihentem magam, rákészültem a gyerekvállalásra.

Nekem magándokim van de már kb félidősen állandóan kérdezgette, hogy még dolgozok? Nem akarok már pihenni? Szóval amikor mondtam neki hogy most már úgy érzem, elég volt, fáradt vagyok és minden bajom van, akkor már írta is az ajánlást a házidokinak a táppénzről.

2021. nov. 18. 17:08
 19/19 anonim ***** válasza:
Én decembertől leszek tappenzen, tehát 3 hónappal terhesség előtt. Szellemi irodai munkám van de már nincs türelmem az ügyfelekhez, plusz egyre rosszabb a covid helyzet is. Zavar az is, hogy a munka miatt alig van időm bármire, el szeretnék kezdeni rendelni, készülődni, kórházi táskám előkészíteni, ne adj isten bármi lenne, készen álljak. Úgy érzem kell ez a rá hangolodas, a munka már csak idő húzás lenne. Már nem ez a prior.
2021. nov. 18. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!