Szülés előtt meddig dolgoztatok?
36 hetesen hagytam abba. 3 héttel ezelőtt. Ülőmunka, körmös vagyok. Az utolsó hét már kényelmetlen volt, mert vizesednek az ujjaim, nehezen fogtam. Azóta a vizesedés ízületi gyulladást is csinált. :/
A székem jó volt, így nem zavart a pocakom munka közben.
Vállalkozóként a járulék miatt is így érte meg, hogy okt végén álljak le, és ne kezdjem meg a novembert.
Sokan csodálkoztak, hogy meddig húzom, de problémamentes terhességgel nem láttam értelmét otthon ülni.
Problémamentes terhesseggel 32.hétig.
Maradtam volna még, mert nagyon jól éreztem magam, csak a vírus helyzet akkor kezdett rosszabbra fordulni, ezért biztonságosabbnak láttam itthon.
35 hétig dolgoztam az ikrekkel (irodai meló, de változatos) 36 hétig szerettem volna. Délelőtt még melóztam, este elfolyt a magzatvíz.
A lányommal sajnos nem tudtam melózni, 7 héttől tpn voltam. Így most kihasználtam
37. Hètig
Csak csedre mentem.
Megbàntam
Lelkileg jobb lett volna kicsit több rákészülés
(7-kor indultam 19:15-kor hazaértem)
Én pont így csináltam, ahogy tervezed. Kb 7 hónapig dolgoztam, egyébként bölcsődében, kisgyermeknevelőként, (ahol nem értették, miért vagyok ilyen hülye, hogy nem íratom ki magam). Kivettem a maradék szabimat, mert november végén mentem el, talán egy hét táppénz, aztán szülési szabadság.
Nekem így jó volt, semmi bajom nem volt, persze csak akkor emeltem a gyerekeket amikor kellett (pelenkázás, fürdetés). Ez az első terhességemnél volt.
A másodiknál még itthon voltam, a harmadikat pedig rosszabbul viseltem, annál már a 12.héttől elmentem táppénzre, de annak megvolt az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!