Ikreknek Alexander és Eleonóra?
Az Alexander/Alex az biztos már, de a lánynevet nem tudjuk. Eleonóra/Elina/Eliána/Ella neveken vacillálunk leginkább. A férjem szerint hülyén hangzana, ha Ali és Eli lenne a becenevük, mert szinte ugyanaz. Az Elit én mondjuk biztos nem használnám, mert nem tetszik. Még két teljesen más név van, ami szóba jött: Odett és Amélia.
Nektek melyik tetszik/melyiket választanátok ezek közül?
Olyan válasz nem érdekel, hogy egyik sem. Az Alex az fix érzelmi okok miatt(nagypapámat Sándornak hívták és iker volt,ezért különleges számunkra, hogy nekünk is ikreink lesznek), már csak azt kell eldöntenünk, hogy így adjuk vagy a hosszabb verziót. Lánynévnél hasonló az ok, de itt nem ragaszkodunk annyira az előzetes névhez. (A nagypapám ikertestvére Gábor volt, ezért a női változatból, a Gabriellából jött az Ella és ennek változatai.)
Alexander és Eleonóra - szuper választás, tök jó ízlésetek van!
Ali-Eli becézésért kár lenne, lehet más szép becenév ezekből.
Jó egészséget! :)
szintén ikres
Köszönöm szépen a sok választ!
A férjem családjában is végignéztük a neveket, de egy sem ragadt meg igazán. Második néven elgondolkodtunk, de ő nem ragaszkodik hozzá.
Azt pedig nem írtam le világosan, hogy mit érték a különleges számunkra kifejezésen. Vagy legalábbis az egyik válaszoló így gondolta. De ez neked szól, figyelj: Több szempontból is különleges számunkra, hogy ikreink lesznek. Egy, hogy a nagypapám is az volt és azóta nem volt iker a családban. A másik, hogy a fél gyerekkoromat vele töltöttem, szinte Ők neveltek a nagymamámmal. Minden nyáron végig ott voltam. A papámmal nagyon szoros kapcsolatom volt és ha már ikreink lesznek, megragadjuk a lehetőséget és ha nem is Sanyikának nevezzük a kisfiunkat, mégis benne van a nevében a papám.
“Nem a nevetol lesz kulonleges a gyermeked. Plane nem ilyen ronda nevekkel.”
Attól még, hogy Magyarország lakosságának többsége maradi, nem muszáj mindenkinek ugyanazt a 20 nevet adni. Az hogy mi ronda, szubjektív. Számomra például az Andrea, István.
Az Eleonórát én Nórinak becézném, az Eli nekem fura. De ha az Eli becézéshez ragaszkodtok is, az Alex önmagában teljesen jó becenév , ha a teljes neve Alexander. Minek Alizni?
Vagyis az Eli/Ali dilemma kicsittúlgondoltnak tûnik.
Szóval szerintem teljesen jó az Alexander és Eleonóra páros.
Hát nem tudom szerintem inkább az Alex legyen az Alexander helyett, mert lehetséges, hogy Alexanderből olykor Alexandra lesz. Félreolvassák, pont erről írt egyszer itt egy anyuka. De lehet addigra már a férfiváltozat is eléggé elterjed így nem lesz az.
Becenevek közül az Ali, Axi az aranyos, de szerintem Lexi ne legyen mert az lányos, lányra gondolnának előbb ha meghallanák.
Lánynévnél még lehetne esetleg Elenor, Elena vagy simán Leona is. Bár a Leonára nem nagyon illik az Ella becézés.
De egyébként jó az Alex/Alexander meg a Eleonóra is. Nektek kell tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!