Miért olyan nagy gond, ha majd valaha az életben lesz lányom vagy fiam, különlegesebb nevet szeretnék adni? 18/l
Nem azért, mert divat. Már óvodás koromban is, amikor játszottunk meg beszélgettünk a felnőtt dolgokról, házasság, gyerek neve, utóbbinál mindig a különleges nevek tetszettek, a drága jó magyar nevekből csak kevés, és azokat sem adnám a gyerekemnek.
Ha lány, Lira Pandora, ha fiú, Nataniel Alexander. Anyakönyveztethető nevek listájáról néztem a neveket.
Nem akarok kiszúrni a gyerekkel, ezért ne is írja senki, hogy " szegény gyerek...". Nem lesz szegény, se szó szerint se átvitt értelemben. Nem Orália lesz a neve, hogy majd később Orálozzák. Szerintem a Lira szép név, és nem is elvetemült, a Pandora már kényesebb, de az is szép, és a Lira után jól is hangzik. Fiú neveknél ugyanez.
És igen, tudom, hogy jobbik esetben lesz apja a gyerek(ek)nek, akinek lesz beleszólása és elképzelése.
Ha nagyon nem tetszene a gyereknek, 18 éves korában én fogom kifizetni a pénzt, hogy megváltoztassa.
Kinek lenne ez gond? Ha neked és a párodnak tetszenek a felsorolt nevek, akkor hajrá.
Azzal pedig, hogy a többiek mit gondolnak a gyermek nevéről, nem kell foglalkozni.
Személy szerint nekem is jobban tetszenek ezek a nevek, mint mondjuk az István, meg a József. Vagy a Mária, meg az Erzsébet. Akkor szép névnek számítottak, de millió %, hogy még második névnek sem adnám a gyerekeimnek.
18 eves vagy, mire oda jutsz hogy gyereket varsz majd, lehet teljesen mas nevek fognak tetszeni. Nagyon sokan a masodik gyerekuknek mar nem adnak ugyanazt a nevet, amit az elsonek szantak, ha ellenkezo nemu lett volna.
Es igen, lehet a parodnak meg a klasszikus Ádám, Tamás, Anna, stb. nevek fognak tetszeni. Ez esetben is biztosan kompromisszumot fogtok keresni, mert akkor fontosabb lesz majd, hogy kozosen dontsetek, minthogy a sajat elkepzelesedet ervenyesitsd. Ilyen (is) a szerelem.
Amugy meg amig nem aktualis, nem kell senkivel megtargyalni milyen nevet adnal a gyerekeknek, es akkor senkinek nem lesz ebbol gond. Max. siman megmondod, hogy neked a kulonlegesebb nevek tetszenek. Beleszolasa amugy sem lehet a parodon kivul igazan senkinek.
Viszont azert vedd figyelembe, hogy ezek a nevek pl. egy Kovacs vezeteknevvel nem igazan passzolnak.
nem nagy gond ez, kicsi sem.
p.s.: Pandora egy gané volt, miatta van a sok szenvedés - ismerd meg a mitológiai hátterét a neveknek (ha van)
Amiért Te azt írod:
"a drága jó magyar nevekből csak kevés"
Érezhető, hogy nem pozitiv jelzőként használod a drágát. Miért?
Egyébként engem nem érdekel más hogyan nevezi el a gyerekét, hogy a kérdésre is válaszoljak :D
Nem gond
Nekem a különleges Hanga volt a favorit
Azóta minden, csak nem különleges
Tetszik mrg mindig, de gyerekemnek nem adnál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!