24 hetes terhes vagyok és mozaik Turner szindrómás a baba. Mit tegyek?
Az ilyen kommentekkel nem tudok mit kezdeni 20.as
"te lehet hogy egy ilyen helyzetből mint amiben mi vagyunk.."
Honnan tudod hogy min ment keresztül a másik? Én annyi szörnyűségen mentem keresztül az utóbbi években, hogy más már rég vonat elé vetette volna magát.
Nekem ez a baba hozta volna a szebb jövő reményét.
Ha neked ez kevésbé súlyos betegség, akkor őszintén sajnálom a felfogásod. Itt nem kicsi a tét
Kérdező, én 15 vagyok.
Pont ugyanezt éreztem mint te. Régóta vágytam családra. És mégsem jött össze a hagyományos értelemben.
Erre nem készíthet fel semmi sem. Szerintem te már döntöttél, ezért vagy kétségbeesve. Sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetben vagy. Látod sokan vagyunk akiknek nehéz a helyzete. Nem vagy egyedül!
A városban ahol élünk van egy Turner-szindrómás kislány.
Sajnos nem a legjobbak a szülei. Nem igazán foglalkoznak vele.
Annyit tudok róla, hogy egy évey kora után derült ki a dolog mert olyan furán szinte terpeszállásban ment a kislány.
Az arcán nem igazán látszik semmi. Annyit tudnék kiemelni, hogy alacsonyabb a korához képest és valamennyit javult a járása.
Speciális oviba és iskolába jár annyit tudok. Nem tudom, hogy a betesgsége miatt jár oda vagy a szülei nemtörődömsége miatt.
A te döntésed.
Képzeld el az életed vele ha úgy érzed menne akkor tartsd meg.
Szerintem teljesen felesleges azt nézni hogy xy szomszédjának a gyerekének is ez a betegsége és nem látszik rajta meg a google képek közt is van sok olyan aki 'normálisan' néz ki (ahogy sok olyan is akin nagyon is látszik) mert nem lehet tudni hogy mennyire lesz egészséges / nem egészséges vagy látszani fog-e rajta nagyon vagy sem. Lehet hogy ők pont 'szerencsések' voltak, de mi van ha a kérdező gyereke nem lesz az? Ez nem így működik hogy hát róla is csak akkor derült ki amikor babát szeretett volna, nyugodtan vállald be hátha nektek is így lesz.
Ahogy a 8. válaszoló is írta, bármi lehet ezért még nehezebb ez szerintem.
Itt a kérdezőnek és a párjának nem azt kell mérlegelni hogy lehet hogy nem lesz úgy baja, hanem azt hogy mi van ha lesz? Akkor is szeretni fogják-e, tudják-e majd az igényeket biztosítani, stb. és erre a választ viszont csak ők tudják.
Én pl akármennyire fájna ebben az esetben elengedném valószínűleg és nem kockáztatnék, de sokan írták itt is hogy ők megtartanák.
Szóval ezt csak ti tudjátok hogy érzelmileg mi lenne a jobb számotokra, vállaljátok-e a kockázatot vagy sem. Ne az alapján döntsetek hogy itt van aki ha csak vegetálna szegény baba akkor sem vetetné el, van aki meg akkor is ha egészséges lenne meg van akinek még rosszabb de bírja, hanem hogy ti hogy érzitek. Mindegyik döntés nagyon nehéz lesz de ti tudjátok melyiket bírnátok jobban.
20as vagyok!
Azt írtam, hogy lehet, hogy menekülnél egy ilyen helyzetből mint amiben mi vagyunk, mert nem ismerlek. Sajnálom, ha félreértetted. És igen, hidd el, hogy a kislányunk állapota sajnos sokkal rosszabb mint egy Turner szindróma. De nem azt írtam, hogy menekülnel, hanem hogy lehet menekülnel, hiszen teljesen ismeretlen ember vagy.
De látom, hogy közben meghoztátok a döntést. Sok erőt kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!