Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez megtörténhet, vagy létezik...

Ez megtörténhet, vagy létezik ilyen?

Figyelt kérdés

Utoljára 10 hetesen voltam vizsgálaton, akkor bizonyosodtam meg, hogy tényleg terhes vagyok. Előtte 3 nappal csináltam egy tesztet és pozitív lett ☺️

Voltam egy közismert "jó nőgyógyásznál" csinált egy ultrahangot, látta, hogy minden rendben van!

A szívverés, méret, gerinc, azt mondta, hogy egy egészséges magzat.

A vizsgálat végén kérdezem, hogy nem kell szedjek valami vitamint? Vagy elmenjek vizsgálatokra?

- rávágja, hogy nem!

Azt mondta, hogy ne vegyek fel túl sok fölösleget!

Most 12 hetes vagyok, nem fogadtam meg a tanácsát, csak aggódók, mert félek, hogy elhalt a magzat, és időpontot kértem egy másik orvostól 🙁

Ha ez is azt fogja mondani, akkor én nem tudom, anyós azt mondta, hogy menjek és kérjek a háziorvostól egy beutalót a kórházba és ott elvégzik a szükséges vizsgálatokat.

Itt le írom, hogy semmi vetélésre utaló jelem nincs!

Sem vérzés, sem görcs- ellenére puffanás, éhség érzet, néha enyhe hányinger.

Ebben a 2 hétben elhalhat a kicsi?

Kicsit sok stressz ér, eleve ideges típus vagyok.

2021. nov. 15. 08:58
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
93%

19, egy maszek uh-n, ahol van idő, stb, oké.

A kérdező jó eséllyel azt sem tudta, mi van a képen...

2021. nov. 15. 09:57
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
21, mivel nem írt sok infót, és a kérdések felére válaszol csak, így nehéz megítélni, mi is a helyzet ;) mennyi hozzászólásba került, míg kinyögte, hogy nem Mo. -ról van szó... :D
2021. nov. 15. 10:00
 23/30 anonim ***** válasza:
80%
ritka az ilyen te babád él,egészséges
2021. nov. 15. 10:05
 24/30 anonim ***** válasza:
90%

“mennyi hozzászólásba került, míg kinyögte, hogy nem Mo. -ról van szó”

Mert 99,9%, hogy nagyon is itthon él, csak csűri-csavarja a sztorit, hogy kevésbé tűnjön ostobának. 10 éve vagyok itt, érdekes módon a komolyan vehető, normális kérdések kiírói mindig megemlítenek ilyen “apróságokat” már a kérdésben mint az, hogy nem itthon élnek. Meg persze külföldi procedúrákról nem is itt akarnak informálódni. Ellenben az tipikus, mikor kiír valami egetrengetően ostoba dolgot, aztán 1-2 oldal nem tetsző válasz után véletlen kiderül, hogy “nem is Magyarországon élünk”.

2021. nov. 15. 10:09
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Anyós nem tudom Magyarországon él-e, de ha igen itt nagyon más lehet egy terhesgondozás mint ott ahol te élsz. Magyarországon valóban a háziorvos ad beutalot (vagyis a védőnő ad kiskönyvet, és azzal kell menni a haziorvoshoz aki lepecseteli es az gyakorlatilag a beutalo a vizsgalatokra - fogorvos, genetikai uh ha államiban végzik, vérvételek)

Itt 12 hetesen genetikai vizsgálat van, magánban havonta hiv be az orvos magahoz egyébként szerintem nem indokoltan.

Külföldön valahol 12.hetig nem is fogad a doki.

Érdeklődj ott hogy abban az országban ahol te élsz hogy működik a terhesgondozás milyen kötelező vizsgálatok vannak stb.

A másik. Ha szeretnéd szedhetsz terhesvitamint. A terhesvitaminbol ami fontos a folsav ami nagyon korai szakaszban fontos a magzatnak amin te már túl vagy. Így gyakorlatilag a baba megkap minden mást tőled a vitamin a saját vitaminkeszleted támogatására szolgál. Nem lesz akkor sem baja a babának ha te nem szeded, előbb fog neked tönkremenni mondjuk a fogad. Szóval az nem a baba miatt kell hanem magad miatt.

Ha nem szedsz vitamint nem fog elhalni a magzat!!

Nem tudom miért gondolod h elhalt a magzat, teljesen felesleges kéthetente orvoshoz menned amiatt h te parazol...

2021. nov. 15. 10:12
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Melyik országban élsz?
2021. nov. 15. 12:48
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Megdöbbentő, hogy a mai világban mikor 10mp kideríteni bármilyen infót még vannak ilyenek…

Az interneten nem csak a Facebook jön ám be, rákereshettél volna a terhesgondozás menetére . Elvégre most készülsz felelősséget vállalni egy másik emberért, azért ennyire fel kéne találni magad.

2021. nov. 15. 13:02
 28/30 anonim ***** válasza:
69%
Külföldön élek én is és itt is van 12 hetes genetikai szóval én sem értem miért is nem vagy túl rajta már
2021. nov. 15. 13:22
 29/30 anonim ***** válasza:

"hogy ne vegyek fel túl sok fölösleget"

Ebből az egy mondatból vágtam,hogy nem Magyarorszag, és szerintem Kárpátalján él

2021. nov. 15. 16:02
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Én is 10 hetesen voltam előszőr UH-n, mivel karanténba kerültem 2 hétig, de így még jobb volt, értem mire írtad, hogy láttad mozogni :) én is láttam, valamint nekem is megszokott fordulni a fejemben nagyon sokszor, hogy mi van ha leállt a szíve (volt már egy missed ab-om 6 hetesen). Nekem a doki felírta milyen vérvizsgálatokra lesz szükség, majd kértem küldő papírt a családorvostól (külföldön élek én is) a laborba, 2 nap múlva pedig időpontom van genetikai UH-ra, amúgy magánba járok. Nálunk nem kötelező a genetikai UH-ra, elmondta a lehetőségeket az orvos, milyen teszteket szoktak ilyen idős terhesen végezni viszont ha nem szeretném találkozunk csak néhány hónap múlva. Azt mondta nem kell szednem semmit, max terhes vitamint. Remélem tudtam segíteni, ha akarsz írj privátba.
2021. nov. 15. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!