Csaszarmetszes után mennyi idő elteltével illik felhivni a kismamát? 4 óra mulva korai?
Szerintem inkább írj neki. Max jelezd hogy szívesen felhívnád ha alkalmas.
4 órával a műtét után én pont aludtam, később meg fel kellett állni, zuhanyozni, majd megkaptam a babát. Én nem örültem volna ha hívogatnak.
Nálunk a covid megoldotta a látogató témát..csoda,hogy a férjem jelen lehetett a kislányunk születésekor.
Én nem hívnám fel, csak üzenetet írnék. Ne aggódj, keresni fog, ha úgy érzi alkalmas neki.
Csak a szobatársamtól tudom, hogy császárt követően 6 órán keresztül kötelezően feküdni kell, inni is csak szívószállal lehet, mert a fejét sem emelheti.
Én ugyan természetes úton szültem, de aranyóra, tisztálkodás, ez-az, kb 3,5 órával szülés után kerültem az újszülött osztályra, örültem, hogy élek, még a közvetlen családtagjaimnak se jutott eszembe ott írni (pedig sokat lógok a telefonon), nemhogy valaki felhívjon.
Szerintem is inkább üzenetet írj, arra tud akkor válaszolni, amikor akar.
Én császármetszéssel szültem. Este 7-kor műtöttek, felrakták a katétert, utána áttoltak az őrzőbe. 6-odmagammal feküdtünk itt. Ez azért kell, mert gerincben érzéstelenítettek műtét előtt, és tilos fejet felemelni, csak feküdni szabad, akkor még 12 órát kellett (ez 10 éve volt). Még a babát se szabad szoptatni ilyenkor. Inni kell rengeteget, amit rugalmas szívószállal tudsz megoldani.
Reggel 7-kor jött a nővérke, kivette a katétert, és segített felállni. Nem volt mese, kötelező elkezdeni mozogni, és megpróbálni pisilni.
Szóval max olvasni tudtam az üzeneteket fekve, de beszélni telefonon semmiképp.
4 óra? Inkább 4 nap.
Ez persze emberfüggő kinek mi az igénye, de szerintem ezek a pillanatok, órák, napok a babáról, apáról szólnak, a beteljesülésükről, meghittségről. Másnak ott ilyenkor nincs helye, (még táv-kapcsolatban sem), kivéve ha kifejezetten a családnak szüksége van másra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!