Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csaszarmetszes után mennyi...

Csaszarmetszes után mennyi idő elteltével illik felhivni a kismamát? 4 óra mulva korai?

Figyelt kérdés
2021. nov. 3. 12:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem inkább írj neki. Max jelezd hogy szívesen felhívnád ha alkalmas.

4 órával a műtét után én pont aludtam, később meg fel kellett állni, zuhanyozni, majd megkaptam a babát. Én nem örültem volna ha hívogatnak.

2021. nov. 3. 12:54
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Hagyj üzenetet! Majd felhív, ha akar.
2021. nov. 3. 12:55
 3/13 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem fel sem vettem volna, egy üzenet bőven elég egyelőre, de konkrétan a hátam közepére kívántam a hívogatókat és a látogató hadsereget szülés után.
2021. nov. 3. 12:58
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a covid megoldotta a látogató témát..csoda,hogy a férjem jelen lehetett a kislányunk születésekor.

Én nem hívnám fel, csak üzenetet írnék. Ne aggódj, keresni fog, ha úgy érzi alkalmas neki.

2021. nov. 3. 13:00
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én minden esetben üzenetet hagytam,hogy mikor már úgy érzi,hogy beszélgetne akkor jelentkezzen,és én felhívom.Nagyon közeli barátoktól van szó,egyikükkel konkrétan beszéltünk még mikor indultak a kórházba.Akkor mondtam neki,hogy hagyom aztán majd jelentkezzen.Pár óra múlva már babázott,de csak másnap beszéltünk,addig volt jobb dolga is.Szerintem nagyon korai 4 óra múlva.
2021. nov. 3. 13:01
 6/13 anonim ***** válasza:
87%

Csak a szobatársamtól tudom, hogy császárt követően 6 órán keresztül kötelezően feküdni kell, inni is csak szívószállal lehet, mert a fejét sem emelheti.

Én ugyan természetes úton szültem, de aranyóra, tisztálkodás, ez-az, kb 3,5 órával szülés után kerültem az újszülött osztályra, örültem, hogy élek, még a közvetlen családtagjaimnak se jutott eszembe ott írni (pedig sokat lógok a telefonon), nemhogy valaki felhívjon.

Szerintem is inkább üzenetet írj, arra tud akkor válaszolni, amikor akar.

2021. nov. 3. 13:02
 7/13 anonim ***** válasza:
80%
Az utolsó jól írja korai még,másnap hívd fel vagy hagyál üzenetet neki.
2021. nov. 3. 13:02
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem alapból nem illik felhívni a kismamát szülés után, maximum a friss nagyszülőknek, ha olyan a kapcsolat.
2021. nov. 3. 13:20
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én császármetszéssel szültem. Este 7-kor műtöttek, felrakták a katétert, utána áttoltak az őrzőbe. 6-odmagammal feküdtünk itt. Ez azért kell, mert gerincben érzéstelenítettek műtét előtt, és tilos fejet felemelni, csak feküdni szabad, akkor még 12 órát kellett (ez 10 éve volt). Még a babát se szabad szoptatni ilyenkor. Inni kell rengeteget, amit rugalmas szívószállal tudsz megoldani.

Reggel 7-kor jött a nővérke, kivette a katétert, és segített felállni. Nem volt mese, kötelező elkezdeni mozogni, és megpróbálni pisilni.

Szóval max olvasni tudtam az üzeneteket fekve, de beszélni telefonon semmiképp.

2021. nov. 3. 13:28
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

4 óra? Inkább 4 nap.

Ez persze emberfüggő kinek mi az igénye, de szerintem ezek a pillanatok, órák, napok a babáról, apáról szólnak, a beteljesülésükről, meghittségről. Másnak ott ilyenkor nincs helye, (még táv-kapcsolatban sem), kivéve ha kifejezetten a családnak szüksége van másra is.

2021. nov. 3. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!