Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki dohányzik terhesség alatt...

Aki dohányzik terhesség alatt ki mennyit szív és hány hetes?

Figyelt kérdés
2010. szept. 3. 13:16
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
70%

Én is dohányoztam mindkét terhességem előtt,de mikor megtudtam a pozitív teszt a kezemben volt,letettem.Első babánál igen is nehéz volt,főleg,h párom is cigizik.Szopi végével újra rágyújtottam sajnos,de - hihetetlenül fog hangzani - minden egyes szál elszívása után lelkiismeretfurdalásom volt,h megint rágyújtottam.

Aztán a kistesóra fél évet kellett várnunk,teszt pozi végre,cigi letesz.Most egyáltalán nem hiányzik,és érdekes módon nem is kívánom,sőt még a "nem egészséges" ételeket sem bírom megenni.... Csupa egészséges étel sorakozik a konyhában.... Igyekszem mindent megtenni a gyerekeimért,ha nem így lenne,akkor cigiznék még mindig...

Szóval le lehet tenni,ha van egy kis akaraterőd.

Ja igen,a stressz.Engem is ér elég stressz,szüleimet pl. úgy kell támogatni anyagilag,mint egy kisiskolást,alig bírunk így megélni,mindennapos probléma ez a dolog,párommal is sokszor összeszólalkozunk emiatt,mégsem állok neki füstölni..

Neked is menni fog,ha tényleg le akarod tenni.

Fel a fejjel,sikerülni fog,márcsak a babád miatt is.

Minden jót.

12 heteske

2010. szept. 3. 18:37
 22/40 A kérdező kommentje:

nekem orvos mondta hogy aki kivánja a cigit az inkább gyújtson rá minthogy stresszeljen.

amúgy meg a 15:30 te vagy szánalmas és kíváncsi lennék neked mennyi felelösség tudatod lesz majd a gyereked iránt de remélem sok helyröl kapod majd az oltást!és azért hogy cigiztél e vagy nem.különben a kérdésem nem azt tartalmazza hogy baj e ha terhesen cigizek hanem ki az aki cigizik terhesen. na és nem tudom hányas válaszoló ha olyan kérdést tettem volna föl hogy baj e ha terhesen fizikai munkát végzek akkor arra is ugyan olyan oltós válaszok jöttek volna hogy felelötlen vagyok.szóval nem kell engem oktatni senkinek ha ilyen okosnak érzitek magatokat menjetek el oktatónak.vesztettem már el én is babát és nahát akkor leszoktam a cigiről.

2010. szept. 3. 18:53
 23/40 A kérdező kommentje:
azt nem értem hogy van aki írja hogy ilyen meg olyan beteg lett attól hogy az anyja cigizett mikor terhe volt. honnan a bús pisából tudja hogy azért beteg!!!!!!!!!!??????????hagyjuk már.amugy mert ti okosak vagytok azért elmondanám hogy a cigi a méhlepénybe a vér oxigén szintjét csökkenti minimálisan nem a vesét az agyat stb nem hadja fejlödni.viszon a vas pedig növeli a vér oxigén szintjét.van szülésznö barátnöm aki azért elég sokat tud sokszor többet mint az orvosok.
2010. szept. 3. 19:01
 24/40 anonim ***** válasza:
72%

Elég érdekes stílusban "fogalmazol". Nem biztos valóban, hogy a dohányzás miatt alakult ki így a vese, de mivel kiderült, hogy az anyuka csak úgy mint te szívesen rágyújtott napi többször így megadta az esélyét, hogy attól legyen.

Látom azt nagyon jól tudod, hogy oxigénhiányt okoz. De bármennyire szeretnéd is ezt nem lehet ennyivel lezárni ugyanis mindig mindenből következik valami. Ha a baba kevés oxigénhez jut akkor a szervei sem úgy és nem olyan ütemben fejlődnek, mint kellene. Bármily meglepő, ezt okozza a dohányzás. Ahogy a vese úgy az agy is károsodhat emiatt.

Azzal pedig ne nyugtasd magad, hogy a veserendellenesség lehet, hogy nem attól volt. Elég az a tény, hogy lehet attól volt.

De hiába mondanak neked bármit. A stresszt pedig nem csak cigarettával lehet levezetni.

Semmi rosszat nem kívánok neked, és nem hiszem,hogy a vesés kommentemmel megbánthattalak, ha még is az sem állt szándékomban. Csak vagyok olyan naív, hogy azt hiszem ezzel valakinek segítettem legalább átgondolni, hogy rágyújtson e a következő szálra. Hidd el, nekem sem jó és anyumnak sem, hogy ez lett velem.

Remélem, hogy a babád egészséges lesz. És ha nem tudsz erre méltón válaszolni, kérlek inkább hagy figyelmen kívül amit írtam.

2010. szept. 3. 19:13
 25/40 anonim ***** válasza:
76%

Sziasztok!

Igenis okozhat szervi elváltozásokat a dohányzás.

Egy 4.éves szülésznő-hallgató.

2010. szept. 3. 19:16
 26/40 A kérdező kommentje:
én nem megbántani akartalak csak ezt senki nem tudhatja hogy mitöl alakul ki a betegség. bebizonyitott betegség nincs a cigi végett.engem az bosszant hogy szinte mindenki oltogat ha nem tetszett neki a kérdés akkor ne írjon hanem lépjen tovább.de ha te az életben is ilyen naív vagy az szerintem nem igazán jó.van most egy abortuszos kérdés az oltogatósok nézzék meg.szerintem az ilyen kérdések miatt vannak ezen az oldalon mert azzal okoznak örömet maguknak ha mást kioktathatnak.
2010. szept. 3. 19:21
 27/40 anonim ***** válasza:
52%

húú de sötétség van itt....

talán azért nem oltogatják az abortoszus kérdezőt, mert az lehet beláthatta hogy nem való neki egy gyerek és nem mérgezi szándékosan!! (egyébként missed ab betegség miatt is lehet)

24 hetesen gondolom már látszik a pocak, én elsüllyednék szégyenemben ha pocakosan cigi lógna a számból. amúgy nem tudom mit vártál, hogy majd megdicsérnek a válaszoló kismamák és biztatnak?? kicsit te vagy naív nem?

2010. szept. 3. 19:41
 28/40 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Ha te már eldöntötted magadban, hogy a cigivel nem ártassz a babának, és ebben sok ismerősöd meg is erősített, akkor mit számít neked, ha van aki vigyáz a sajátgyerekére? Gratulálni senki nem fog neked, hogy képtelen vagy belátni, hogy nem teszel jót! Hidd csak el, hogy semmi baja nem lehet. Aztán reménykedj, hogy az élet nem cáfol rá. Sok boldogságot!

Egyébként, én is dohányoztam a terhességem 12-13. hetéig, napi 2-szer fél szálat. Szoptatás alatt nem cigiztem, de amikor abba hagytam pár hét múlva újra elkezdtem.

2010. szept. 3. 20:10
 29/40 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de eg hihetetlenül rossz és elítélendő dolgot tesze, és itt közzéteszed, mégis mit vártál? Az iylen mellett nem megy el az ember szó nélkül...az olyan kérdéseket én is kihagyom ami nem érdekel meg nincs hozzá közöm, de ezt egyszerűen nem tudtam szó nélkül hagyni..
2010. szept. 3. 20:42
 30/40 anonim ***** válasza:
50%

én sem tudtam letenni teljesen a cigit.napi 4-5 szálat elszívtam.teljesen 6 hónaposan tudtam letenni.azt

án megszületett a pici,3 hetes volt mikor apukája elhagyott,az idegtől elment a tejem,én meg visszaszoktam a cigire.amúgy a babámnak semmi baja,teljesen egészségesen született.túlhordás miatt indítással,3450 grammal.

2010. szept. 3. 23:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!