Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért szerepel az ambuláns...

Miért szerepel az ambuláns lapomon a veszélyeztett terhesség kódja? (O2690)

Figyelt kérdés
Tegnap voltam a 18-20.heti genetikai vizsgálaton sztk-ban, ahol semmi problémát nem közöltek velem, a doktor urat idézve “semmi kórosat nem látott”, a leletet olvasva én sem találtam semmi olyat, ami aggodalomra adna okot. De ma nézegetve az ambuláns lapomat, diagnózisként a veszélyeztett terhesség kódját írták rá, pedig nem volt szó semmi ilyesmiről, táppénzre sem szeretnék menni. Jövőhét kedden mennék a magán dokimhoz egyeztetni az eredményeket, szerintetek érdemes lenne mèg előtte felhívnom, hogy mi ez a veszélyeztetett terhes diagnózis?

#18. hét #Veszélyeztetett terhessèg
2021. okt. 27. 11:24
 1/10 A kérdező kommentje:
*veszélyeztetett, bocsánat az elírásért.
2021. okt. 27. 11:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Azt hiszem 35 felett veszélyeztetett terhesnek számít a kismama. Még a magas súly is lehet ha nem áll fenn nálad semmilyen betegség.
2021. okt. 27. 11:30
 3/10 A kérdező kommentje:
25 éves vagyok, 62 kg a 170 centimhez, ezért nem gondolnám. Semmi alapbetegségem, egy kis vérszegénységet leszámítva, de azt nem gondolom ilyen indoknak…
2021. okt. 27. 11:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor jó kérdés. Szerintem véletlenül került rá. Biztosan mondták volna. Egy telefont megér a nőgyógyászodnak, de ne aggódj rajta!
2021. okt. 27. 11:35
 5/10 A kérdező kommentje:
El is értem az orvosomat, ha esetleg valakit még megijesztene egy ilyen eset, ha nem mondják külön, nem kell aggódni, szimplán azért írják így rá, mert a terhessèg nem betegsèg, ezáltal sok terhességi ellátás nem lenne ingyenes.
2021. okt. 27. 11:45
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs jelentősége, jobb elszámolást kapnak az OEP felől veszélyeztett kódra. Orvos mondta.
2021. okt. 27. 11:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlen, több pénzt kap utánad így a kórház. ne aggódj.
2021. okt. 27. 12:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Több pénzt kapnak

Plusz ha mégis lenne gondod, ami igazából nem indokolna táppénzt, de mégsem szeretnél dolgozni ( kikészít a főnök.. emberekkel dolgozol és sok betegséget elkapsz vagy csak félsz, hogy elkapsz stb) akkor könynebb a kiírás.. gyakori sajnos

Vagy nem birod fizikailag mondjuk a beutazást.

2021. okt. 27. 16:02
 9/10 anonim ***** válasza:
72%

Szülészeten dolgozom. A terhesgondizóban látunk egy nap vagy 15 kismamát. A fejből ismert o2680-at bekódolni mindenkinek 1 percbe telik, míg éertelmesebb kódot keresni (ami sok esetben amúgy nincs is, mert hogy sine morboval nem enged a rendszer...) 10.

Tehát minden egyes terhesnek o2680 van bekódolva, mert egyszerűbb. Ennyi az oka.

2021. okt. 27. 17:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok kedves, hasznos választ!
2021. okt. 27. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!