Veszélyeztetett terhesség: minden esetben valós veszély áll fent? Aki volt veszélyeztetett és emiatt nem dolgozhatott, mi volt a probléma?
Ugye a veszélyeztetett terhes nem tud dolgozni, hanem egész terhesség alatt otthon kell lennie. Sokszor hallom azonban, hogy a kismamák egy része csak kamu veszélyeztetett, hogy ne kelljen dolgoznia addig sem, csak táppénzen otthon lenni.
Mennyire igaz ez? Tényleg van ilyen?
Vannak itt olyanok, akik veszélyeztetett terhesek/azok voltak? Mi volt a probléma? Mi lett volna a következmény, ha ennek ellenére ugyanúgy dolgoztok, vagy úgy csináltok, mintha nem volna veszély?
#munkaundor #kifogás
Jókora egy paraszt vagy hallod, fogalmad nincs mások dolgairól és döntéseiről, minek kell ítélkezni azonnal?
"Ugye a veszélyeztetett terhes nem tud dolgozni,"
Már ebben tévedsz.
A veszélyeztetettség EGYÁLTALÁN NEM jelent automatikusan munkaképtelenséget.
A veszélyeztetettség csak egy kockázatbesorolás. Lehet valaki csak annyitól is veszélyeztetett, hogy extra fiatalon vagy pont ellenkezőleg kicsit idősebbként vállal gyereket. Ettől függetlenül simán kihordhatja gond nélkül.
Pl: első terhességem azért volt veszélyeztetett, mert Leiden-mutáció miatt vérhígítót kellett szúrnom, de ez nem okozott gondot a munkámban, a 36. hétig dolgoztam.
Második terhességnél viszont ehhez jött még egy rossz helyen tapadó placenta, ami miatt ágynyugalomra intettek. Így tényleg nem tudtam dolgozni. Sokszor voltam kórházban is.
Első terhességem a 20. héten vetéléssel végződött, méhnyak elégtelenség miatt.
A másodiknál 18. héten már a nyitott belső méhszájban volt a babám feje, azonnal műteni kellett. Előtte 12-15 hét között özönvíz-szerű vérzések miatt kórházban voltam; a 18. hét után pedig még +3 hónapot. Kizárt volt, hogy dolgozzak. Azért küzdöttünk, hogy ne vetéljek el, később pedig azért, hogy ne legyen koraszülött a gyermekem.
Harmadik terhességem az előző kettő árnyékában zajlik, a kisfiamat egy háló tartja bent, ami egyelőre teszi a dolgát, de a technika nagyon új, nincs sok tapasztalat vele. Szóval marad a kímélő életmód, pihenek, amennyit csak tudok, ami munka mellett nem lenne lehetséges, főként, hogy az enyém nagyrészt fizikai jellegű is, emelésekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!