Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hányadik hétig lehet a kismama...

Hányadik hétig lehet a kismama táppénzen veszélyeztetett terhesség miatt?

Figyelt kérdés
Kötelező Csed-re menni a 37. héttől, vagy veszélyeztetett terhesség esetén a szülésig jár a táppénz?
2021. aug. 3. 15:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%

Nem kötelező csedre menni terhesség alatt, maradhat végig táppénz.

Miért nem akarod előbb a csed-et? Jobban járnál anyagilag.

2021. aug. 3. 16:12
 2/12 anonim ***** válasza:
34%
Ha jól tudom táppénzről nem lehet 37 hetesen csedre menni, az csak akkor lehetséges, ha valaki dolgozik. Táppénz esetén szülés után lehet csedre menni.
2021. aug. 3. 16:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul tudod 2-es. Táppénzről is el lehet menni előbb csed-re. Lezárják a táppénzt, és következő nappal meg lehet igényelni a csedet.
2021. aug. 3. 16:58
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem pont nem járna jobban anyagilag ha előbb igényelné a csed-et, pont ezért én sem fogom. A csed így is úgy is 6 hónapig jár. Ha a szülés előtt 1 hónappal már megigénylem, akkor pontosan 1 havi táppénzzel kapok összességében kevesebbet, ami a gyed alatt sem fog "visszajönni", mert az meg 100ezerrel kevesebb mint a táppénzem.
2021. aug. 3. 17:00
 5/12 anonim ***** válasza:
90%
Annak éri meg előbb igényelni a csedet, akinek a táppénz kevesebb, mint amennyi a gyed lesz majd
2021. aug. 3. 17:03
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
Így van. Én is ezt számoltam ki :)
2021. aug. 3. 17:13
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a választ.

Én is így kalkuláltam. :)

Csak furcsálltam, hogy a háziorvosom asszisztense mindig megkérdezi, miután odaadja a papírt, hogy hány hetes vagyok. És a válaszom után nyugtázta, hogy akkor jó... :) Közben közeledünk a végéhez, és most már teljesen elbizonytalanodtam, hogy végig maradhatok - e táppénzen. De Ti most megnyugtattatok.

Köszönöm még egyszer.

2021. aug. 3. 19:52
 8/12 A kérdező kommentje:
Egy kis helyzetjelentés: nekem azt mondta a nőgyógyászom, hogy mivel 36. Héttől jár a szülési szabadság, onnantól már hivatalosam nem tartózkodhatok táppénzen, mert az valamivel szembemegy. De azt sajna nem jegyeztem már meg, hogy mivel. :)
2021. aug. 18. 09:12
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem rosszul tudják, de majd meglátjuk. Decemberben számomra is kiderül :D
2021. aug. 18. 13:37
 10/12 anonim ***** válasza:
2021. aug. 18. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!