Veszélyeztetett terhességnél meddig vagyok táppénzen?
Tudom elvileg magától értetődő lenne,hogy szülésig tart. Viszont engem amíg nem jutottam el a nőgyógyászhoz a háziorvosom írt ki táppénzre és mondta hogy kérjek javaslatot majd. A nődoki írt egy igazolást amiben azt írta hogy kéri a táppénz meghosszabbítását és oda írta hogy veszélyeztetett terhesség illetve annak a BNO kódjàt. Szerintetek ez ettől független ugyanúgy szülésig értendő? Ne haragudjatok szeretek biztosra menni a dolgokban csak akkora sietséggel jöttem el hogy nem kérdeztem meg a dokimtól.
Köszi a válaszokat!
Úgy imádom mikor valaki azt mondja, hogy “csak otthon akarsz maradni..”
Sajnos nem mindenki titkárnő, és most lehet azzal jönni, hogy miért nem tanult. Mindenkinek más lapokat oszt a sors… van akinek nem volt lehetősége.
Felháborít ez a megnyilvánulás, mert épp a kolléganőm terhes, 42 éves rengeteg vetélésen van szegény túl és igen gyárban dolgozunk mert nem szégyen a munka.. Az orvosa azt mondta neki, hogy ez egy állapot, nem betegség úgyhogy nyugodtan dolgozhat ( hozzá teszem a betegségét nem tudom pontosan de a méhe nem bírja el a baba súlyát ezért szigorú ágy nyugalommal tudná csak ki hordani , a főnököm meg, hogy azért fizetik, hogy megcsinálja a munkáját. Kérdem én senkibe nem szorul empátia???!!!! Kb 15 km-ert rohangálunk naponta és sokszor előfordul, hogy 2 munkát kell egy időben ellátni ember hiány miatt.
Ha engem egyszer meg ajándékoz az Isten, 1 napot sem fogok ott dolgozni. És nem azért , mert “csak” otthon akarok maradni.
Szia!
Ezt mindenképp a házidokiddal beszéld meg ha mész a kövi tp.-es papírért!
Nálam minden hónapban kért hosszabbítást mert egy idő után nekik "el kell számolni" a tp.-esekkel így szükség van az igazolásra.Na de hogy ebből a te dokidnak elég 1 papír vagy sem majd megmondja!Ezt nem a nőgyógyász fogja intézni!
Én már a végefelenem kértem és nem is szólt ae
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!