Mi az a TSH értek ami fejlődési rendellenességet vagy vetélést okozhat?
Tudom ez személyfüggő, sokminden más is befolyásolhatja. Viszont nagyon kétségbe estem; röviden a sztori:
Két hete teszteltem pozitívat, nem számítottam babára, mert a TSH-m szeptemberben 7,6 volt. (Sokára kaptam időpontot magán úton, igen volt már ezzel kapcsolatban egy kérdésem). Namost múlt pénteken voltam endokrinologusnal, azonnal elkezdtem szedni a Letroxot 50mg. Szombaton véreztem, azóta barnás folyás. Ma fogadott a nődokim. Azt mondta utolsó menstruációhoz képest nagyon pici a petezsák, nem tudja mi lesz. Ekkor említettem neki, hogy magad a TSH. Majd azt mondta, akkor ez a jobbik eset, ha nem fejlődik tovább a magzat, mert károsodást okozna.
Valakinek volt esetleg terhessége során magas TSH? Mi lett a következménye? Ha bármi gond van azt kimutatná a 12 hetes nifty (drágább) kombinált teszt?
Nagyon félek :(
A nifty-nek és társainak ehhez semmi köze. A triszómiák nem a tsh-n múlnak.
Az is baj, hogy azt sem tudjuk, hogy mennyi volt a tsh amikor teherbe estél, és hogy mellette a t4 milyen szinten volt, illetve van. Az lényegesebb információ lenne. Ha bármi baja van idegrendszeri, értelmi, vagy egyéb fejlődési rendellenesség, az sajnos csak később fog kiderülni. De ugye a vetélés is játszik :/
Szia!
Szeptemberben
TSH 7,6
fT4 12,84
Október 19-én
TSH 5,19
fT4 13,09
fT3 5,27
Anti tpo <10
A vérzés nem jó jel, de bármi lehet, drukkolok neked.
Sógornőmnek egyébként a terhességtől jött ki a pm alulműködése, és sokan vannak még ezzel így. Jó pár nőt ismerek hasonló történettel. Kapott gyógyszert, és ma már egy egészséges, 4 hónapos kisfiú anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!