Ki mikor vagy hány évesen szeretne gyermeket?Szerintetek melyik az ideális kor,amikor el lehet kezdeni?
Én 25-26 éves koromban szerettem volna, aztán nem úgy alakult az életem. 24 éves koromban véget ért az egyetemi nagy szerelem, padlóra kerültem, évekig eszembe sem jutott az ellenkező nem. Valahogy a gyerek utáni vágy is apadt, sőt... átfordult abba, hogy nem is kell nekem gyerek. Ahogy közelítettem a 30-hoz ez megint változott, ahogy sorban születtek a babák a baráti társaságban bennem is megérett az érzés, hogy bár a kapcsolatom még nem tart ott, lassan vágyam lenne rá. 30 évesen házasodtunk össze és kezdtünk el próbálkozni, 1 évet vártunk arra, hogy összejöjjön.
A saját terveimhez képest én ezt már picit későinek érzem lelki szempontból, ugyanakkor anyagi értelemben pedig abszolút most tartunk ott, hogy adott a háttér. Tervezünk mégegy tesót is majd remélhetőleg nem túl nagy korkülönbséggel.
25 éves vagyok, első babámat várom. Kicsit későbbre volt tervezve, még egy fél-1 évet vártam volna, ha azt szeretném mondani tök őszintén, hogy minden körülmény tökéletes lett volna, de mindennél jobban, kamaszkorom óta vágytam az anyaságra, a megfelelő partner, lakhatás és bevétel is megvan, de lakásba fog születni, nekem pedig az volt a mániám, hogy gyerek csak családi házba.
A hetek múlásával aztán teljesen elengedtem ezt a dolgot, nagyon várjuk a kisfiunkat, imádom a gondolatot, hogy fiatalnak számító szülők lehetünk és, hogy megadatott nekünk ez a baba.
Összességében azt gondolom, az ideális gyermekvállalás ideje nem igazán kortól, inkább körülményektől, lelki-mentális felkészültségtől függ.
Én 19 évesen estem teherbe először, megtartottuk volna, de spontán vetélés lett a vége.
22evesen szültem az első fiamat, es most 24 evesen tervezzük a következő babót.
23-24 evesen ugy gondoltam, h majd 30 evesen szeretnek gyereket. Aztan ahogy kozeledett a 30, egyre inkabb toltam ki az idot. 1 honap mulva 30 leszek, de meg mindig ugy erzem h varnek vele 3-4 evet :D
Egyszeruen annyi helyre elutaznek meg es annyi mindent akarok csinalni, h nem tudom h valaha lesz e olyan nap, mikor arra fogok felkelni h lenyugodtam es eljott az ido. De eleve max egy gyereket szeretnek csak, azzal meg ugy vagyok h raer 34-35 eves koromig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!