Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más nem félt bejelenteni a...

Más nem félt bejelenteni a terhességet?

Figyelt kérdés
12 hetes vagyok, állítólag túl a kritikus időszakon, mégis félek elmondani bárkinek is, mert mi van ha baj lesz. Más is volt így? Ti mikor mondtátok el másoknak? Úgy érzem míg nem érzem napi szinten a mozgását, addig mindig bennem marad a félsz (tudom azután is lehet baj). Sosem volt vetélésem szerencsére és a második gyermekünket várom, emiatt is furcsának gondolom, hogy ennyire feszengek ezen
2021. okt. 3. 09:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%

Ha baj lenne, az nem szégyen, és nem rajtad múlik. Ennyiből azt se mondd el hogy van egy 10 éves gyereked mert sose lehet tudni.

Hogy lehet így hozzáállni :/

2021. okt. 3. 09:40
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem előtte volt egy vetélésem, de nem, nem féltem elmondani. Barátok még tudták előbb is, meg tesóm, akiknek egy vetélésről is leghamarabb beszámoltam volna lelki támogatás reményében. Anyóséknak 11 hetesen mondtuk el, miután megvolt a Prena eredménye. Így jött ki, különben személyesen csak sokkal utána tudtunk volna szólni nekik.

Ha attól jobban érzed magad, akkor vegyél szívhangfigyelőt, amíg nem érzed a mozgását.

Amúgy meg a nagyközönségnek nem kell bejelenteni, majd észreveszik hogy terhes vagy :)

2021. okt. 3. 09:45
 3/11 anonim ***** válasza:
91%
Úgy voltam vele, majd 12 hetesen, aztán mikor ott tartottam, akkor hasonlóan éreztem, és inkább megvártam volna még egy vizsgálatot. Végül a felettesemnek pár napon belül elmondtam, mert a közvetlen kolléganőm felmondott, de "nyilvános" csak a következő vizsgálat után lett.
2021. okt. 3. 09:47
 4/11 anonim ***** válasza:
74%

Én is így voltam, mint 3-as. A munkahelyemnek korrektsegbol jeleztem a 12. hétnél, de a környezetemnek, családomnak csak később.

Ennek az az oka, hogy nincs olyan viszonyom velük hogy egy vetélést megosszak.

2021. okt. 3. 10:00
 5/11 anonim ***** válasza:
62%

Nekem az esküvőm napján lett pozitív a tesztem. Eszünkbe sem jutott, hogy ne jelentsük be.

1 terhesség, 1 szülés. Se vetélés, se abortusz.

Lehet, hogy merész húzás volt, mi így döntöttünk.

2021. okt. 3. 10:09
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A 9-10. héttől kezdve már statisztikailag ugyanannyi esélye van a bajnak a születésig (0,5-1%).

Hamar elmondtam, pedig előtte való hónapban volt egy kémiai terhességem. Igaz nekem olyan viszonyom van a környezetemmel, hogy egy vetélés vagy ne adj' isten halva születés esetén is támaszkodnék rájuk.

2021. okt. 3. 10:09
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább a bájcsevelyektől tartok. Nagyon antiszocc tudok lenni, nem szívesen beszélgetek a várandósságomról bárkivel. Ennek ellenére a 12. hét után kvázi publikus lesz. Nem lehet rettegésben élni, hogy mi lesz ha... 30+ hetesen is lehet baj, amikor már hiába tagadod, látszik hogy terhes vagy és nyilván az is egyértelmű lesz, ha gond van. Szóval kár erre építeni.
2021. okt. 3. 10:39
 8/11 anonim ***** válasza:
ne aggodj nem lesz baj,most nem mondod el,akkor később is elmondhatod.vigyázz,mert meglátszik rajtadt erhes vagy.munkádtol függ
2021. okt. 3. 10:57
 9/11 anonim ***** válasza:

Előző baba 5 hetesen elment, már tudta anyukam, párom anyukaja és 2 barátnőm. Most majdnem 12 hetes, tudja ugyanaz a 2 barátnőm, anyukam, párom anyukaja, és anya egy barátnője meg a főnököm (de vele testveri a viszonyom). Pl apukam még mindig nem tudja, ahogy más ismeroseim se (pl Facebook v hasonló). Én azt gondoltam apanak holnap szólok ha az uh minden rendben, nyilvánossá meg majd október 12, a genetikai uh utan teszem. Örökké nem retteghet

ek

2021. okt. 3. 11:25
 10/11 flora08 ***** válasza:

A szűk család az első orvosi vizsgálat után tudta meg (anyukám a vizsgálat napján, tudta, miért megyek orvoshoz). Óvónő vagyok, a járványhelyzet miatt 8 hetesen szóltam a vezetőnek is, akkor zártak az intézmények (március eleje). Rendes volt, ügyeletbe sem osztott be.

Amikor betöltöttem a 12. hetet, a szülőknek a kötelező UH után mondtam el. Őszintén szólva nem volt jó érzés, még akkor is korainak éreztem, de mivel táppénzre kerültem, és az áprilisi nyitáskor nem mentem vissza dolgozni, joguk volt tudni, miért.

2021. okt. 3. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!