11 hetesen legszomj normális?
Hát háziorvoshoz amúgy is menni kell EKG-ra terhesen, akkor ott a szívritmuszavart is kizárhatják, és ha kéred, biztos meghallgatja a tüdődet is. Ha meg brutál erős nátha netán covid volt, az is okozhat ilyet.
Inkább a terhesség végére jellemző a légszomj, amikor már jóval nagyobb vérmennyiséget kell keringetned, na meg elfoglal bent mindent a baba, így a rekeszizmaid is össze vannak/lesznek nyomva. Most inkább ilyen orrdugulás miatt lehet talán. De mindenképp érdemes kivizsgáltatni. A helyedben véralvadást is nézetnék, kérdezz rá.
Lehet hozzá köze, de amúgy nekem ez egy első tünet is volt.
5-8 hetesen úgy levert a víz egy emeletnyi lépcsősortól, mintha órák óta hegymenetben lennék. Szédültem, lihegtem, minden bajom volt, pedig szeretek túrázni, aktív életet élek. :D
Nekem még ekg-t sem csinált a háziorvos, csak egy vérnyomást mért, meg beírta a kiskönyvbe, hogy minden oké. Szóval nálunk sincs sok haszon a háziorvisból.
#3-as
Szerintem a légszomjon nem segít az orrspray, de inkább a dokival egyeztess.
#3 (újra)
Nekem 90/60 a vérnyomásom, 100 feletti mindig a pulzusom (135 meg 139 is volt várandósan), a nőgyógyászom kb. idegbajt kap tőle, tiszta ideg a tachycardia miatt, a kardiológusok meg mindig kiröhögnek kb, ha próbálok utánajárni mit lehetne tenni. Szóval így döntse el az ember mi normális, mi nem. ☹️
Az alacsony vérnyomásra figyelj oda, ha szédülsz, légszomjad van, állj meg, ülj le pár percre, ha tudsz! Nekem a 7. héten volt ájulásom miatta, a fejem is bevertem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!