Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 4 terhesgondozási pecsét,...

A 4 terhesgondozási pecsét, ami az anyasági támogatáshoz kell, az ugye az orvosra vonatkozik és nem a védőnőre?

Figyelt kérdés
A jelenlegivel nem igazán vagyunk kompatibilisek, de eddig elvoltunk egymás mellett. Viszont a mostani terhességem alatt állandóan beszólogat, és az ő felvázolása szerint tőle nem lesz 4 pecsétem a terhességem végére. Mivel terhesgondozást írnak mindenhol, ő meg csak tanácsadást tart, így remélem jól gondolom, hogy nem az ő 4 pecsétjére adják nekem ezt az összeget. De erősítsétek meg, hogy ezt jól gondolom. Köszönöm!
ma 08:57
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
TErhesgondosát végez az orvos is, védőnő is. Bármi jó.
ma 09:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha szigorúan akarjuk venni a védőnő csak tanácsadást tart, semmi mást, elvégre nem végez semmilyen vizsgálatot. De akkor a lényeg, ha megvan a 4 orvosi pecsét, akkor rendben vagyok, ugye?
ma 09:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mind a két pecsét érvényes. A lényeg, hogy összesen négy legyen belőle, teljesen mindegy milyen leosztásban. Amúgy nem igaz, hogy semmilyen vizsgálatot nem csinál a védőnő. Cukrot mér, vizeletet ellenőriz, vérnyomást mér, baba szívhangot hallgat.
ma 09:59
 4/8 anonim ***** válasza:
62%

Bocs, de a te szigorúan vételed senkit nem érdekel, törvények, jogszabályok vannak.

2. § (1) A várandósgondozás olyan komplex egészségügyi szolgáltatás, amely

a) a védőnő,

b) a háziorvos,

c) a szülész-nőgyógyász szakorvos,

d) a várandós választása esetén a szülésznő, valamint

e) a várandós

együttműködésén alapul.

ma 10:00
 5/8 A kérdező kommentje:

Jó nálatok biztosan csinálja, nálam nem. Egyedül vérnyomást mér és kitölti a kiskönyvet és pont, ennyi, semmi mást nem csinál. A cukrot mér részét meg inkább hagyjuk is. IR-es kismama vagyok, volt korai terhelésem aminek elvittem az eredményét, meg se nézte csak lekezelően közölte, hogy ő ezzel mit kezdjen, őt ez nem érdekli. Vizeletet az előző terhességem alatt is csak is akkor végzett amikor szóltam neki, hogy eddig csináltak, szájat húzott, vállat rángatott, a végén pedig közölte, hogy teljesen rendben van, ezért kár volt elpazarolni egy csíkot....Szóval szuper ha nálatok jó a védőnő, nálam nem az, és nem akarom, hogy tőle függjön a pecséteim sorsa, mert rohadtul nem akar amúgy fogadni, eddig kétszer voltam nála, ezekért is könyörögni kellett.

#4 Bocs, de ez meg a védőnőmet nem érdekli, ha alaposan elolvasod a mostani kommentemet.

ma 10:09
 6/8 anonim ***** válasza:
33%

Engem is csak csesztetett a védőnő, amit a 3-as leírt, egyiket sem csinálta.

Nekem csak megnézte az addig elkészült leleteiemet és tuti belekötött.

Mondjuk ennek ellenére nekem meg csak ő írt a kiskönyvbe, terhesgondozáson mindig csak papír alapon kaptam kinyomtatva, nem a kiskönyvbe beírva.

A lényeg hóóóótmindegy kitől, honnan, mire, csak 4 db pecsét meglegyen.

ma 11:30
 7/8 anonim ***** válasza:
62%

Elég az orvos pecsétje, csak a vedonok azt hiszik, az o pecsetjuk nelkul nem lesz meg az anyasagi.

Hat en mondtam a vedononek,hogy koszonom szepen nem kerek a pecsetjeibol mert ugyis megvan az orvostol.

Egyebkent nagyon egy aljas frater a mi vedononk! 🙂

ma 11:46
 8/8 A kérdező kommentje:

#7 Mi eddig minden hülyesége mellett elvoltunk egymás mellett, elengedtem mindent amit csinált, úgy voltam vele, pár percet kibírok, aztán egy jó darabig úgy sem kell menni.

De ez alatt a terhességem alatt, kb mintha berágott volna rám, mert terhes lettem. Amikor a kis könyvet állította ki már akkor hangosan tette a megjegyzéseket egy kollégájának, hogy na már megint még egy, mintha nem lenne elég. És direkt meg is kért, hogy ne nagyon menjek sűrűn, nem kell.

Tegnap meg a saját hibája miatt kiakadt rám, és percekig kiabált velem és vádaskodott.

De így, hogy akkor nem szükséges az ő pecsétje, így akkor én sem erőltetem, mert látom, hogy csak idegesíti, hogy foglalkoznia kell velem.

ma 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!