Más kismamát is foglalkoztat még a h1n1?
Nem gyozkodni akarok en sem. Tavaly voltam terhes, februarban szultem. En mar oktoberben beoltattam magam. Igaz, en konnyen dontottem, mert kulfoldon eltunk, ott nem volt ellenkampany, csak mellette szolt minden es mivel akkor meg durva varolista volt az oltasra, igy orultem, hogy hamar kapok. Hozzateszem, hogy veszelyeztetett teruletrol volt szo, ott tenyleg jarvany volt, a kozvetlen kornyezetunkben is betegedtek meg (peldaul a ferjem kollegaja, aki a lappangasi idoben vegig dolgozott, hiszen meg nem tudta, hogy beteg).
Sot, az elso fiam novemberben volt egy eves, ot ott meg nem oltottak, mert akkor meg mindig varolista volt es csak a beteg gyermekek kaphattak oltast, o nem, mert nem volt betegsege. Viszont mi hazajottunk azert, hogy beoltassuk ot, mert itt mar volt vakcina.
A kisebbik fiam azot hat honapos, semmilyen baja nincs, gyanu sincs arra, hogy barmi gond lenne az oltas miatt es a nagyobbik fiu is makk egeszseges.
Mar nem vagyok terhes, de en iden is kerek oltast. A gyereknek is, ferjemnek is, a picinek meg nem lehet, ugy tudom.
Kedves Kérdező
Igen, engem is foglalkoztat, ma beszéltem is erről a nagyon kedves, megbízható nődokinőmmel, aki mindig nagyon figyel ránk :), és azt mondta, nyugodtan adassam be, sőt, javasolja, tavaly az egész klinikát (kismamák, megszültek, orvosok, stb. dolgozók) beoltották, és senkinél nem volt gond vele.
Valószínűleg túllihegett dolog, és üzlet a h1n1, de ez is csak egy influenzamutáció, ahogy minden évben van.
Én azt hiszem, beadatom, nagyon bízom a doktornéninkben, és szerintem is veszélyesebb a vírus, mint a gyengített az oltóanyagban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!