Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más kismamát is foglalkoztat...

Más kismamát is foglalkoztat még a h1n1?

Figyelt kérdés
2010. szept. 1. 10:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

11:31 de hogy nézzek tovább az orromnál, amikor pl. az indexen megjelent egy cikk:

sok kisgyereknél kimutathatóan narkolepsziát okozott a H1N1. nem vagyok orvos, nem tudom megítélni, hogy az ellenkező hírek közül melyik az igaz. így azt sem, hogy beadassam, vagy sem.

2010. szept. 1. 11:35
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezt írtam a másik h1n1 kérdésre is, bemásolom ide. Nekem ez a véleményem, de ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül igazam van. Annyit tennék hozzá, hogy annak a ténynek az ismeretében nem merem beoltatni magam, hogy nincs kivizsgálva ez az egész teljesen, nem tudunk erről szinte semmit.

Ez csak egy felhajtás volt, hogy az adott cég el tudja adni az oltóanyagot, másról nem szólt, csak pénzről. A média meg túllihegte, mint mindig.

Nekünk az egyik ismerősünk, professzor Németországban, és pont ezekkel a járványokkal foglalkozik egy kutatóközpontban. Javasolta nekünk, hogy semmiképpen sem! oltassuk be magunkat. Mert sokkal károsabb lehet az oltás hosszútávon (nem 1 évről van szó, nem holnapról, hanem sok-sok évről). Mert ugye nem vizsgálták be ezeket az oltóanyagokat egyáltalán, hogy hosszútávon milyen károsodásokat okozhatnak, esetleg generációkkal később is akár. Csak úgy adták be a sok embernek. És akik sajnos belehaltak ebbe a vírusba, nem a H1N1 volt a fő ok, hanem már eleve vagy valamilyen betegségük volt vagy nagyon le volt gyengülve az immunrendszerük (ami szintén valami bajra utal) és erre jött H1N1, emiatt sajnos igen gyakori a szövődmény nemcsak kismamáknál. Egy nagyon beteg ember bármilyen más vírustól is legyengülhet annyira, hogy belehalhat, sajnos, akár egy szimpla influenza miatt is.

Mikor néztem a tvben tavaly, azt hiszem Ukrajnában nagyon tombolt ez a járvány, láttam, hogy az emberek maszkot vesznek és így mozdulnak ki otthonról. Szerintem, sokkal emberségesebb módszer, bármelyik gyógyszertárban lehet kapni elég olcsón, és nem kell oltást kérni, amelyről olyan keveset tudunk még mindig.

2010. szept. 1. 11:35
 13/25 anonim ***** válasza:
71%

11:35 vagyok

rosszul írtam: az oltás okozott narkolepsziát

2010. szept. 1. 11:44
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
22 hetes kismama vagyok. A dokim azt tanácsolta, hogy októberben oltassam be magam. Méghozzá azért, mert az akkori sima influenza elleni oltóanyag már kombinálva lesz a h1n1 törzs ellenivel is, vagyis elvileg több minden ellen véd, és jobb minőségű is lesz az oltóanyag. Addig meg remélem nem lesz járvány. De természetesen mindenkinek a saját felelőssége, hogy beadatja vagy sem. Én októberben be fogom, mert iskolában dolgozom és elég sok emberrel vagyok kénytelen érintkezni...
2010. szept. 1. 13:14
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Én tavaly beoltattam az egész családot, köztük az akkor 1,5 éves lányomat is, és nem narkolepsziás! Most 19 hetes kismama vagyok, az influenzajárvány kellős közepén kell majd ctg-re rohangálnom a kórházba és valószínű még javában tombolni fog a járvány (most mindegy, hogy sima influenza vagy h1n1) mikor szülni fogok! Én beoltatom magam is megint, igaz megpróbálom minél későbbre kitolni az oltást, meg a családot is, aki meg nem hajlandó magát beoltatni, mármint a családban, az várja meg a babalátogatással a tavaszt!

Én csak azt tudom mondani,amit nekem a domi mond, a baba elkaphatja úgy is az influenzát, hogy nekem semmi tünetem nincs, számára viszont végzetes!

2010. szept. 1. 13:28
 16/25 anonim ***** válasza:

nem azért írtam, hogy mindenki automatikusan narkolepsziás lesz, de ha van a cikknek valóság alapja (ezt nem tudhatom), akkor már 5% is sok egy ilyen betegséghez.

pl. epilepsziás embert sajnos többet is ismerek, nem olyan kellemes dolog. továbbra sem győzött meg egyik oldal sem és a bizonytalanok táborát erősítem. ez van.

2010. szept. 1. 13:54
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, hogy lettek gyerekek narkolepsziásak, mikor az olóanyag tavly(!) készült el. Az én kisbabám még csecsemő-korú.... 8hónapos. Mindegy, mint a reklámban is:

Hát, ti tudjátok!

Amúgy a kismamák közül volt, akinek semmilyen más betegsége nem volt, csak a terhesség, ami immunológiailag egy legyengült állapot, mert a védekezőképesség a magzatot védi mindenáron.

Én csak azt kérem, mint ahogy én sem uszítok az oltás MELLETT, más se tegye ezt ELLENE.

Az ilyen kérdések csak vitát, meg indulatokat szítanak. Kedves Kérdező!

Ezektől most okosabb lettél? :-) DE őszintén...

HA volt egyfajta véleményed eleve, megerősíti, aki azt válaszolta. De nem fog meggyőzni a másik oldal úgysem, ergo: minek is a kérdés... :-))))

2010. szept. 1. 13:56
 18/25 anonim ***** válasza:

én nem uszítottam ellene, csak megírtam, hogy miért nem tudom, hogy mi a jó döntés. amikor még az orvosok is másképp vélekednek, akkor mi nem lehetünk okosak, ha határozottan valamelyik oldal mellett állunk. mert nem tudjuk alátámasztani egyértelműen, hogy miért az a jó döntés.

inkább linkelem a cikket, akit érdekel, elolvassa:

[link]

hangsúlyozom még egyszer, hogy fogalmam sincs, hogy ez is pánikkeltés-e, vagy van valós alapja. én is csak itt olvastam a napokban

2010. szept. 1. 14:07
 19/25 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nem vitát akartam, csak arra vagyok kíváncsi,hogy én vagyok az egyedüli aki fél ettől.

Egyébként 36 hetes babás vagyok,tavaly oltattunk, de csak a család. Rokonok más senki, és ők idén sem fognak. MI pedig még nem tudom.

2010. szept. 1. 15:28
 20/25 anonim ***** válasza:

11.31es orvosanyuka :)

Teljesen egyetértek, itt nem csak magunkról van szó, hanem a babáról, tavaly én sem adattam be, de idén viszont az alapból gyengébb és a baba miatt főleg gyengült immunrendszer miatt - persze orvosom véleménye azért fontos - be fogom adatni... Kisebb kockázat, ha beadatom, mintha nem......

2010. szept. 1. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!