Mennyivel dobta meg a havi költségeiteket a kisbabátok az első évben?
Idén év végén tervezünk elkezdeni próbálkozni.
A munkám jellege miatt pedig maximum az 5. hónapig fogok dolgozni, utána táppénz stb.
Így amíg még van két rendes fizetésünk igyekszünk félretenni annyit, amennyit csak tudunk.
Arra már találtam egész jó összefoglalókat, hogy miket szerezzünk be, mire megszületik (kiságy, babakocsi, ruhák stb...) Erre félre is tettünk egy összeget. De arról kevés infót látok, hogy ha már megszületett a baba, az nagyjából mennyi többletköltség az előtte lévő életetekhez képest.
Mennyi nálatok a havi átlagos pelenka, popsitörlő, gyógyszer, új ruha, tápszer stb átlagösszege?
Ezt sajnos nem tudod előre kiszámolni, de az baj, ha ennyire filléreskedve terveztek. Nem tudhatod, hogy nálatok,hogy alakul, kell legyen tartalék.
Anyatejes baba az első félévben sokkal "olcsóbb " pl. Nem tudhatod kell-e valami spéci fejlesztés. Ha igen az mindjárt duplázhatja, triplázhatja a havi összeget.
Valóban ez igényektől is függ. Akár vagyonokat is költhetsz havonta játékra, hintára, biciklire, hordozókendő, babakocsi. Ezt nem.lehet megmondani te mennyit költenél.
Valaki havi 30ból kínozza, más 200ból és az sem tűnik neki soknak.
Köszönöm a segítő válaszokat.
Havi 160 ezret teszünk el minden hónapban mióta megvan a saját otthon, szóval nem gondolom magam "filléreskedőnek". Viszont szeretek előre tervezni, ahol lehet. Így nyilván nekem hasznos, hogy havi 30, 90 vagy 120 ezerrel számoljak ez irányba. Természetesen azt is tudom, hogy baba függő, bocsánat, hogy érdekelt egy átlag :)
Köszi az egészségpénztáros ajánlást! Hallottam már róla, de majd beleásom magam jobban.
A terhességre, táppénzre már félretettünk egy milliót, az remélhetőleg fedezi majd. A kezdeti dolgokkal(babakocsi, ágy stb) már tudtam kalkulálni. Nekem ezek oldják a szorongásomat, ilyen típus vagyok :)
Ez sok mindentől függ.
Mi mosható pelenkázunk 95%-ban, szóval egy csomag 2500 Ft-ért vett pelenka nekünk két hónapra elég.
Csak anyatejes volt, most a hozzátáplálás eddig nem igazán volt plusz pénz, mert sok minden megterem a saját kertünkben. Ami nem, az napi gyümölcs, nem is tudom, talán havi 3-4 ezer lehet?
Ruhát sokat kaptunk meg turiztunk születése előtt, azt nem vettünk még, mióta megszületett.
Beteg sosem volt még szerencsére. Sőt, öszinte leszek, játékot se vettünk még neki, mindenki azt hozott babalátogatóba.
Úgyhogy azt mondom, havi szinten egyelöre nem dobta meg a költségvetést annyira...szerintem 1 éves kortól kell rájuk többet költeni.
A havi pelus 10-15ezer
Popsitörlőt ritkán használok általában vízzel mosom le a fenekét így kb 1500havonta
Krémet nem használok
Fürdető a gyógyszertári 1000ft környéke elég 2hónapra
Ruhák havi 5000-10.000 (de volt már hogy több elment évszakvtáskor vagy hirtelen növésnél)
Mi hordozókendőre és csatosra is költöttünk de az nem havi kiadás (2együtt volt 60.000)
Volt pihiszéke 30.000 és játszószőnyege 25.000
A játékok szétosztva kb havi 1000-2000 (nyilván van drágább játéka is, de azt a szülő úgyis saját helyzetéhez méri)
Hozzátáplálásnál azt ette az elejétől amit mi, erre külön nem költöttem
És anyatejea volt így táp gondumk sem volt
A kötelező vitaminokat szedte 6hónapig, utána kiderült nála a kóros vashiány és vérszegénység így vasat és más gyógyszereket is kap ez így havi +5000
Ha hasfájós mire kitapasztalod mi a jó lazán elvisz egyszeri 10.000et
Nálunk amúgy egy átlag hónap kijön 40.000ből külön nagyobb kiadások nélkül
Köszönöm a további válaszokat!
#17, igen tudom, hogy jelenleg jó helyzetben vagyunk, csak szeretek előre készülni, amíg lehet. 5 hónap után táppénzen leszek és legalább 2,5 évig otthon, így nyilván kalkulálok azzal a kiesett pénzzel is. Ezek az adatok nekem segítenek reálisabban látni, mintha csak saccolnám :)
Összesen nem tudom, de amit az egyik oldalon megspóroltunk, azt a másik oldalon kamatostul kifizettük.
A táplálása ingyen volt, szopott 2 évig minden probléma nélkül. 1 csepp tápszert, tejpépet nem kapott.
A hozzátáplálást nem számolom hozzá, de nagyrészt főztem neki naponta.
Viszont olyan betegsége lett 3 hetesen, hogy Sz-Sz-B megyéből sokat kellett mennünk a SOTE 1-re,sokszor 1 hétre is. Ott szállást fizetni,enni,stb nagyon sokba került. Hiába mehettünk a Ronald McDonald alapítványi házba, oda apuka nem jöhet éjszakára.. Szóval neki sokszor szállást kellett kivennie.
Ami pénzbe került, az a pelus, kencék, ruhák. De nem elviselhetetlen összegbe szerintem.
Nekünk az utazgatás sokkal nagyobb összeg volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!