Mennyivel dobta meg a havi költségeiteket a kisbabátok az első évben?
Idén év végén tervezünk elkezdeni próbálkozni.
A munkám jellege miatt pedig maximum az 5. hónapig fogok dolgozni, utána táppénz stb.
Így amíg még van két rendes fizetésünk igyekszünk félretenni annyit, amennyit csak tudunk.
Arra már találtam egész jó összefoglalókat, hogy miket szerezzünk be, mire megszületik (kiságy, babakocsi, ruhák stb...) Erre félre is tettünk egy összeget. De arról kevés infót látok, hogy ha már megszületett a baba, az nagyjából mennyi többletköltség az előtte lévő életetekhez képest.
Mennyi nálatok a havi átlagos pelenka, popsitörlő, gyógyszer, új ruha, tápszer stb átlagösszege?
Részben mosható pelenkát használunk (egyszeri 60ezres beruházás volt, cserébe már rég visszahozta az árát a megspórolt eldobhatós pelusokon), tápszert egyáltalán nem kapott a lányom, gyógyszerekre nincs szüksége, csak a szükséges vitaminokat kapta/kapja (K és D-vitaminok), plusz az összes ajánlott (tehát fizetős) oltást beadatjuk neki. Hozzátáplálásnál nem vettem egyáltalán semmiféle bolti üveges kaját, babakekszet, babavizet, pépet, tudomisénmit, egyből azt eszi, amit mi.
Így, leátlagolva az alkalmankénti ruha/cipőköltségeket és esetleges játékokat, könyveket, stb, havi nagyon max 30-40.000 ft-t tudok mondani. Ha tápszeres lenne, az tuti nagyban megdobná a költségeket, ha beteges, az főleg, ha nem mosiznék, akkor tuti az eldobós is minimum kétszerennyi lenne (csak estére használunk eldobóst), nagyjából mostanáig nem evett számottevő mennyiséget, inkább szopizott, szóval így könnyű. De ezeket nem lehet előre kiszámolni.
14 hónapos.
Sokat. Havi pelenka kb.40 ezer.
Gyógyszerek ( ha hasfájós,kb.mindet megveszed mire rájössz,mi segít) 5-6 ezer is lehet.
Dévényes ha kell, nálunk 5 ezer egy alkalom.
Csípőszűrés magánban ( nem akartam 6 hetessel covid idején sztk-ban órákig ülni) 12 000 ft.
Masik magándoki ( fütyigond) 15.000 ft,plusz műteni kellesz később.
Ruhák ( bár sokat kaptam,ahogy nő azért kell venni folyamat)
Mondjuk 2 havonta 10-15 ezer
Ekcéma miatt 1000 féle fürdető meg kence 15000 kb.( szintén ki kellett tapasztalni mi használ).
Üveges bébiétel a 6.hónaptól,mert nem mindig ette amit én főztem vagy ha úton voltunk praktikusabb.
A tápszert mi is megúsztuk,anyatejes volt és még most is az ( 13 hónapos). De az is drága nagyon.
És egyéb filléres és kevésbé filléres dolog,ami nem kell,de lehet megveszed
-babafészek
-hinta
-játékok
-étkészlet,könyvek,itatópoharak, lehetne estig sorolni
Nálunk nem volt vészes. Anyatejes volt. Pelenka, popsitörlő, amire havonta költöttünk. Nem volt beteges. Alkalmanként, ahogy fogyott: popsikrém, fürdető, stb…
Amikor kinőtt valamilyen ruhát, azt pótolni. Amikor már evett, akkor alkalmanként vettünk bébiételt, de nagyrészt inkább én főztem. Az a mennyiség meg nem terheli meg sokkal a pénztárcát.
40 ezer a pelenka? Mármint egy gyereknek vagy ikrek? Ez irreálisan sok…
Kb 20 körül van a pelenka (mire kitapasztalod melyik jó, kinövi, aztán nem biztos h az egyel nabb méret passzol rá.
Tápszer kb 5-10ezer ha receptre írják havont. 1 év felett viszont nincs recepre, és az enyém igényli elalváshoz.ez is 10ezer.
Ha kell gyógyszer (pl köhögésre a kicsit nem kaphatnak bármit) csak úgy repkednek a 10ezrek
Gyümölcs, tejtermék horror áron van. Ezekdt magunknak nem venném meg (én elvagyok almán, a joghurtot meg nem szeretem)
És a havi 10 ezer amit félreteszünk megtakarításnak neki.
Ruha, cipő (nekem járt 10 hósan) ami nem monden hónapban kell, de itt is megszabadítanak 10 ezertől gyorsan
Szóval szerintem átlagban 50e körül van havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!