Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » PCO-s Kismamák, Ti milyen...

PCO-s Kismamák, Ti milyen kezelést kaptok a várandóság alatt?

Figyelt kérdés
Én is PCO-s vagyok és sajnos idén márciusban és novemberben is 10 hetesen elhalt a terhességem. Az érdekelne, hogy Ti milyen gyógyszert szedtetek, vagy egyáltalán szedtetek-e? Milyen kontroll vizsgálataitok voltak? Volt-e Nálatok vetélés? Endokrinológushoz kell-e rendszeresen járni? Kit ajánlotok mint endokrinológus? Minden érdekel ezzel kapcsolatban. Nagyon megköszönöm ha leírjátok részletesen, hogy Nálatok hogy volt.
2008. dec. 10. 20:48
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Szia! Az a válaszoló vagyok, aki 27 hetes csak lemaradt a 2-es :-), így lett 7. Bocs.

Na szóval, tényleg a 16. hétig szedtem, cefetül is voltam az uthrogestantól, mert szájon át szedtem.

Az orvos mondta, hogy szájon át is jó, csak majd kikészíti a gyomrom, meg rosszul leszek tőle, de sajnos nem nagyon tudtam volna máshogy megoldani, mert nagyon gyakran utaztam és hüvelybe elég kellemetlen lett volna.

A merckformint sokat nem szedtem, talán kb. két hónapig, úgy emlékszem, hogy 2*2-t szedtem, de már nem tudom, hogy a hány grammosból.

Nekem a nőgyógyász mondta, hogy ne szedjem terhesség alatt, endokrinológusnál nem is voltam, az orvosom tényleg mindent tudott, nagyon ott van a témában.

Ő mondta, hogy terhesség alatt el fognak múlni a pcos tüneteim, és valóban: nem hízom, pedig zabálok :-), nem hullik a hajam és a hülye szőrjeim is elmúltak, amik nagyon zavartak.

Hát kb. így volt.

Az orvosomat csak ajánlani tudom, a bajcsyban dolgozik pesten és van magánrendelése is, ha kellene az elérhetősége írj, igyekszem benézni.

Ja és írd meg, hogy hogy vagytok!

Nagyon szurkolok!

Üdv: már 28 heteske

2008. dec. 13. 12:12
 12/28 anonim ***** válasza:
Az én dokim is a bajcsyba,van,és énis a magánba jártam hozzá.Én vagyok a 7hós baba anyukája
2008. dec. 13. 19:42
 13/28 anonim válasza:

Bár a kérdés 2éve lett feltéve,éppen ezért érdeklődnék a kérdezőtől,hogy mi van vele azóta?Van már baba?(Remélem!)

Ugyanis tavaly ugyanígy jártam.2szer egymás után a 9.hét körül elhalt a terhességem.Szörnyű volt. Majd észrevették,hogy PCOS van.Most újra terhes vagyok ,de még csak 5.hetes és nagyon félek.Szóval, érdekelne,hogy kinek,hogy alakult az élete azóta.

2011. jan. 15. 08:29
 14/28 A kérdező kommentje:

Szia!

Igen, azóta boldog Édesanya vagyok és ma holnap lesz egy éves már az egészséges kisfiam. Ahogy látod a kérdésemből és a kommentekből, nehéz út vezetett idáig.

A harmadik terhességem előtt, nagyon sok féle vérvizsgálatot végeztek rajtam és szerencsére mindent rendben találtak. Volt uh-m is és ott is minden okés volt. Így az endokrinológusnál volt orvosi szempontból a "főszerep".

Amikor próbálkozhatunk megint, akkor a második alkalomra megfogant a babánk. Azonnal kaptam utrogestant (szájon át szedendőt) és folytatnom kellett a mercformint.

Ja és még nagy nagyon fontos. Mikor megfont a baba, akkoriban voltam megint kontroll vérvételen és kiderült PAJZSMIRIGY ALULMŰKÖDÉSEM van. Így adtak arra is gyógyszert.

Heti szinten jártam vérvételre és nézték az értékeimet. És szigorú étrendet kellett tartanom (diabetológus határozta meg mikor, mit, mennyit ehetek).

Eleinte minden okés volt, majd a 10 heti vérvételen leestek az értékeim. Nagyon megijedtünk és sos elmentem uh vizsgálatra. Kiderült minden a legnagyobb rendben van. Sírtam is az uh-n, hogy már láttam a kis kezét lábát. Ez még addig soha nem adatott meg.

Szóval 16. hétig heti vérvétel, gyógyszerek szedése, szigorú étrend. 16 héten csinálták a terheléses cukrot. Ami úgy szintén jó eredmény volt. Majd utána már csak a protokoll szerinti kismama vizsgálatok voltak. De a szigorú étrend megmaradt.

Remélem tudtam segíteni a leírtakkal.

A legjobbakat kívánom és azt, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a várandóssággal és egészséges gyermeknek adj életet.

Ha kérdésed van, írjál nyugodtan, ha tudok nagyon szívesen segítek.

2011. jan. 16. 10:53
 15/28 anonim válasza:
Nagyon örülök nektek!Gratulálok!Én azóta elkezdtem pecsételgetni.Így most pihenek.Holnap megyek dokihoz és mindent kikérdezek tőle.Az általad leírt módszerekre is rá fogok kérdezni.Köszi a jótanácsokat.Majd beszámolok.:)
2011. jan. 17. 11:30
 16/28 A kérdező kommentje:
Nagyon szorítok Nektek! Várom jelentkezésedet!
2011. jan. 17. 13:37
 17/28 anonim ***** válasza:

sziasztok csajok! érdekes olvasni ennyi idő után a kérdést, de gondoltam írok.

én vagyok aki a bajcsyba járt és magándokihoz, szedtem a merkformint és az uthrogestant.

most lesz 2 éves a kisfiam, sőt azóta várom a másodikat.

a fiam után szinte teljesen megszúntek a tüneteim és az első próbálkozós hónapban terhes is lettem.

annak idején említette a doki, hogy lehet hogy jót tesz a terhesség, de ennyire????

Kedves kérdező, örülök, hogy ilyen jól alakultak a dolgaid és a többieknek is kívánom ugyanezt, látjátok semmi sem lehetetlen!!!!!

üdv

2011. jan. 19. 20:53
 18/28 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Én volnék,aki 2év után érdeklődött felőled.Ma voltam a dokinál és sajnos harmadjára is megtörtént velem a szomorú esemény.A 8.hét körül nem talált szívhangot.Holnap megyek a műtétre.Most nagyon el vagyok keseredve.Nem tudom mi lesz.....

2011. febr. 1. 17:50
 19/28 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Nagyon sajnálom:-( Maximálisan tudom mit érzel! Nagyon sok erőt és türelmet kívánok Nektek. Vigyázzatok a pároddal egymásra. Fontos, hogy ilyenkor figyeljetek mindketten a másikra, hiszen Neki is veszteség.

Tudom, hogy nehéz, de idővel próbáld ezt a kis lelket elengedni.

Ha van kedved kiírni magadból a fájdalmat, gondolatokat szívesen olvasom.

Kérlek írj majd, hogy hogy vagy!

A doki amúgy mit mondott a pajzsmirigyre, meg a többire, amiket írtam?

2011. febr. 1. 21:13
 20/28 anonim válasza:

Szia!

Ma volt a műtétem.

Azt beszéltük a dokival,hogy nekifutok egy csomó vérvételnek és 6 hét múlva kiértékeljük.Majd jelentkezem még később,mert most nehéz.

Nagyon jól estek az együttérző,bíztató szavaid.Köszi,aranyos vagy.

2011. febr. 7. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!