PCO-s Kismamák, Ti milyen kezelést kaptok a várandóság alatt?

Én a 12. hétig szedtem terhességtámogató tablettát, ami csak akkor tartja meg a babát, ha a vetélés oka nem genetikai lenne.
Ennyi volt, azonkívül nem küldtek semmi külön vizsgálatra, de többször mentem a dokihoz mint mások.
Egy hetem sincs vissza!

Szia!
20 éves vagyok.Párommal 2 éve próbálkoztunk,de nem estem teherbe.Több évig kezeltek mindenféle hormonzavarral, rengeteg gyógyszert kaptam.A harmadik doki "végre" megállapította hogy PCO-m van,és közölte ,hogy nehéz lesz teherbe esnem.Merckformint kaptam,és biztatásként annyit, hogy talán pár év múlva lehet gyerekem,lombikkal biztos.(Köszönöm szépen!!!Ez aztán a biztatás!!!) Egy hónap múlva pozitív tesztel mentem vissza,hogy hogy is van ez???
Most vagyok 14 hetes egészséges kismama egy izgága picurral a pocakban.És csak Elevitet szedek.

Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat. Szerencsére felismerték a pco-t nálam időben és kezelték/kezelik is, így sikerült kétszer is már a teherbeesés. Viszont a megtartással vannak gondjaim, mert a 10. héten mindkettő terhességem elhalt. Én gyógyszeres kezelést kaptam (merckformin)és ez segített ahhoz hogy terhes tudjak lenni viszont a terhesség alatt is szedtem, orvosi utasításra. + a második terhességemnél utrogestant is kaptam (hüvelyi)
Nehéz összeírni, leírni az összes kérdésemet - persze próbáltam ahogy fent látható:-) - annyi minden kavarog a fejünkben. Aki szedetett merckformint vagy meforált, az meddig szedte terhesség alatt?
Tényleg minden gyakorlati tapasztalat érdekel, köszönöm ha megosztjátok velem.

Szia!
Hol is kezdjem?
Nálam pont egy éve kezdődtek a gondok.
Teherbe estem, de sajnos a 7. héten elvetéltem, majd hónapokig nem menstruáltam, mire az orvos megállapította, hogy PCOM van és hogy nem nagyon fogok tudni teherbe esni.
Egyből kerestem egy másik orvost és ő mondta, hogy semmi sem lehetetlen.
Felírta a merckformint és mondta, hogy diétázzak és mozogjak.
Ezt is tettem, fogytam 15 kilót egy hónap alatt a gyógyszernek és a diétának hála és végre menstruáltam, a következő hónapban már nem, mert kiderült, hogy babás vagyok.
Pár hónap kellett csak hozzá.
Aztán az orvosom nekem is felírta az uthrogestant, de mondta, hogy a merkformint felesleges szednem, ez ellentmondott a pcos.hu- n olvasottaknak, de bíztam benne.
A 16. hétig szedtem, plussz gravidát és magneb6-ot.
Többet jártam tanácsadásra, és vártuk a cukorterhelést, de az is tökéletes lett.
Most a 7. héten járunk és lekopogom minden rendben zajlik.
Kívánom neked is ugyanezt!
Ha kérdésed van még írj, majd figyelem!
Sziasztok! Köszi a válaszokat.
Az utolsó előtt válaszolótól kérdezem, hogy írtad, hogy a 16-ig volt utrogestan. Ezt milyen módon "szedted" illetve hogy amit megtudtad, hogy baba van elhagytátok a merckformint? Ezt az endokrinológus mondta? Terhesség előtt mennyi ideig és mekkora adagban szedted a merckformint? (bocsánat lehet, hogy hirtelen sok a kérdés) Illetve írtad hogy most vagytok a 7. hétben, de előtte meg azt írtad, hogy 16-ig hétig szedted... akkor most hány hetesek vagytok?:-)
Az utolsó válaszolónak: Nagyon kíváncsi vagyok, hogy nálad hogy lesz tovább, vagy milyen érzéseid lesznek, esetleg majd megírod? Szorítok, hogy minden rendben legyen:-)
Igen tudom hogy a pco-s oldalon sok info van, de bevallom őszintén tanácstalan vagyok. Amíg nem lettem kismama, teljesen megbíztam a dokimban, mert jó gyógyszer adott (merckformin) és hatott is és minden jó volt. De most, hogy kétszer is elment a baba... nem tudom mitévő legyek. Hozzáteszem, hogy senki nem tudja mitől ment el, mindenki csak találgat, tehát bőven lehet, hogy nem a gyógyszer volt a hibás, de benne van a pakliban.
A dokival jelenleg azt beszéltük meg, ha lesz baba még tovább akár nagyobb adagban fogja velem szedetetni, mert hogy védi a babát!
Ja és a legfontosabb! Gratulálok minden kismamának, vigyázzatok magatokra:-)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!