Császármetszéses kismamák, mikor indulnátok a kórházba?
Este 8 óta vannak fájásaim, de rendszertelenek. A keresztcsontom majd szét szakad. Pénteken lenne a programozott császárom.
Ma 9kor lenne nst-m. Kivárjam, vagy menjek be hamarabb?
38+4hkm
Első terhesség is császár lett, hiába jöttek a tolófájások, nem jött lentebb a baba, relatív téraránytalanság, nem fér ki a csípőmön.
Attól félek, hogy ez csak jósló, hogy nem rendszeres. Ne kövezzetek meg, de nem tudom milyen. Elsőnél nem volt, illetve eddig sem...
Csaszar utan 12 ora vajudas utan 5percesekkel mentem be.
Kar volt 😔 onnan meg 12 ora volt mire megszuletett.
Oke az elovel is 24-25 orat vakudtam 😁
Én első csm előtt este 11kor kezdtem vajúdni, reggel hétkor toltak a műtőbe, itt már eleve kórházban voltam.
Másodiknál reggel 7kor kezdődtek, du 5re mentem be, este 9re jött meg az orvosom és műtöttek. Itt már nem volt őszinte a mosolyom:)
Viszont tudtam, hogy a szemem miatt csak a kitolás a necces, a vajúdás biztonságos, nem bántam, sőt örültem is neki, hogy majdnem a végéig vittem mindkétszer, azt mondják, jót tesz a babának a vajúdás, felszabadulnak bizonyos hormonok, érzi ő is, hogy valami történik, nem csak úgy kikapják a semmiből.
Mi lett veletek?
Bementél?
Amúgy én letojom hogy legyen vajúdás, nem véletlenül írnak ki császárra. Mindenki ezzel jön, hogy jobb a babának, meg legalább megéled a szülést a tököm tele van, hogy mennyivel jobb vajúdni...
Ha az orvos nem ajánlja akkor oka van a többi kismama és természetes szülést támogató orvos meg szüljön magának természetesen.
7-es vagyok. Nem tudom, mennyit tesz hozzá igazából a baba jólétéhez. A harmadik gyerekkel kihúztam a műtétig. Először örültem is előző este, hogy na most az egyszer megúszom, csak befekszem és kész.
Utólag sokkal rosszabb volt, mert mikor vajúdtam, csak sodródtam az árral, a fájások elvonták a figyelmemet és mire a műtőbe jutottam, már alig vártam az érzéstelenítést, másodiknál már 4 ujjnyira nyitva voltam akkor, már minden mindegy volt.
A harmadiknál meg tökre ráparáztam, mert nem volt semmi, ami elvonja a figyelmem.
Egy örökkévalóságnak tűnt az a reggel. Csak agyaltam az ágyon, hogy"na ba*zki, mindjárt szúrnak, remélem, ügyes lesz az anesztezilógus, nem fog sokáig tartani, jaj, mindjárt hozzák a katétert, de nincs ehhez humorom, nem akarom" Még nyüszögtem is a férjemnek, hogy meggondoltam magam, én ezt nem csinálom megint, menjünk haza 😁
A vajúdás alatt valahogy át voltam szellemülve, sokkal bátrabb voltam.
Szerencsére, minden jól ment, nem ijesztegetni akarok itt, persze, mindenki parázik bármilyen műtét előtt.
Kérdező, sok szerencsét, most már a finishben vagy, de jó nektek, olyan jó volt babázni 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!