Mikor kezdjem kimosni a ruhákat és a többi kelléket?
Valamint mindenképp vegyek mellszívót tuti kell? Vagy a korházban kiderül és vetessem meg akkor?
33 hetes kismama

Sztem a 34.-35. hét környékén már moshatsz, fertőtleníthetsz, csomagolhatsz. Én kb olyankor kezdtem, a babaruhákhoz kellett 4 nap, mire mindent kimostam, kivasaltam, elpakoltam. (rengeteg ruhánk van!)
Mellszívó: Én vettem egy pumpásat ezerpárszáz forintért (chicco márkájú), úgy voltam vele, h ennyit nem sajnálok kidobni az ablakon, ha nem kell. Komolyabbat ráérsz akkor venni, ha tényleg kell. (felesleges megvenni 30-ért egyet, ha nem is biztos, h szükséged lesz rá)
Könnyű szülést, jó babázást!
Kösy a választ.
Igazából a ruhák: rugi össz 16 db vegyesen 56-62, bodyk 25 db, sapik3 , törik 3, ágyneműk2, plédek3, hálózsák, zoknik, pelus 8, pulcsi 1, kocsikabát 2, overál, ....remélem nem kevés a ruha?????? vagy kevés????

Szia!
Már én kimostam és elpakoltam mindent. (34 hét)
A mellszívóval kapcsolatban én is sok barátnőt, ismertőst kérdeztem, akinek volt nagyon dícsérte. Egyik barátnőm nem akinek sajnos nem volt teje, bármit ivott, evett, fejt. Szóval én úgy döntöttem, nem veszem meg csak szülés után. Kinéztem, megmutattam és ha szükség van rá megvetetem. Amúgy többen az aventes kézi mellszívót ajánlották, állítólag jól szív. (14.000 körül van)Meg olyat is hallottam serkenti a termelődést.

Első vagyok ismét.
Nem, sztem nem kevés. Arra azért figyelj, h ha nincs kisebb méretű ruhád, legyen olyan, akitől tudsz kérni! Én úgy jártam, h mki azt mondta, h ne vegyek pici ruhákat, elég csak 56-ostól venni. Ennek ellenére az anyukám vett 1-2 kisebb méretű ruhát, én meg leszúrtam, h minek vette. Erre megszületett a kislányom, elvileg 53 cm volt, bár nem értem, h hogyan, mert itthon 5 hetesen mértünk 52 centit (nem ment össze a mosásban pedig ;) ), így a kórházba általam bevitt 56-os pulcsi a térdéig ért! Mai napig hordunk 50-es pulcsit, a Newborn feliratos bodyk és rugik pedig vagy most jók, vagy még most sem. Ha hosszra jó, akkor meg túl széles. Ja, és 6 hetes a picikém, most 3900 gr, de 2960 gr volt, amikor született. Szóval ha nem is új rucit, de egy-egy használt kisebb méretűt érdemes beszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!