Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Történt valakivel olyan, hogy...

Történt valakivel olyan, hogy nem tartott be a terhesség alatt minden "szabályt" és végül lett baja a babának, vagy lett valami negatív következménye?

Figyelt kérdés

Pl. tiltott dolgokat evett, vagy nehezet emelt, vagy cigizett, vagy alkoholt ivott, stb,

Ha igen, mi történt, vagy mi lett a következmény? Tudtok ilyenről?

2021. szept. 3. 16:47
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
74%

Egyik ismerősöm naponta 5 szál cigit szívott el, mellette heti többször sörözgetett, borozgatott, mert hogy "azt kívánta", terhesgondozasra csak a minimumot ment, hogy megkapja a juttatasokat, kis súlyú babája lett, de ezenkívül minden jó volt vele. A kicsi időben tanult meg járni, beszélni, most kezdte a második osztályt, ügyes kislány.

Másik ismerős végigitta az egész várandósságot, néha berúgásig, olykor töményet is fogyasztott sajnos. Időre, normál súllyal született a baba, de komoly gondok lettek a fejlődésével, középsúlyos értelmi fogyatékos diagnózist kapott szegény pici, az anyuka ápolásin van vele otthon jelenleg. A legdurvább az egészben, hogy az anyja ki van akadva, hogy miért lett beteg a gyereke, mintha nem tudná, hogy miket csinált terhesen.

2021. szept. 6. 08:39
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

A cigi és a pia megnöveli jelentősen az ESÉLYÉT hogy problémák lesznek, szóval akik azzal példálóznak, hogy xy piált és cigizett mégse lett baja a gyerekének, és példaként állítja be az az ember a probléma része. Xy csaks szerencsés volt, de ne bátorítsunk senkit arra hogy megnövelje az esélyét a problémáknak.

Sokaknál felőtt korban jelentkezik a dohányzás mellékhatása miatti asztma illetve a cigis, piás ismerősbek lehet "hasfájós" volt a babája szerintük, közben meg azért sírt mert elvonási tünetei voltak és komolyan szenvedett meg fájt neki!

Ismerős is feleseket ivott meg lanc dohányzott a terhessége alatt aztán összetört mikor 20+ héten meghalt a magzat. A magzazot sajnálom egyedül, a lány megérdemelte, hogy szenvedjen. Le lehet pontozni.

2021. szept. 6. 10:51
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Aki mindenkit lepontoz, az gondolom, az egész terhességet lazán végig herkázta :/
2021. szept. 6. 13:43
 24/27 anonim ***** válasza:
84%
Persze pl az alkohol,meg a dohányzás egy elég nagy kárt tud okozni, ez bizonyított is. De pl az ételeknél azért tudnak túlzásokba esni. Annyi olyan van, ami nem ajánlott, aztán feléről nem is tudsz. Én pl ettem epret, mert nem is tudtam, hogy nem lehet. Aztán itt is írták. Meg egyszer ettem csírát, utána olvastam, hogy azt sem ajánlott. Egy csomó mindenről az ember nem is tud és eszik.
2021. szept. 6. 13:51
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Az eperről én sem tudtam, hogy nem lehet. Én pl. szedret ettem, persze megmosva. Nekem azt mondták, a majonézes, tojásoscuccoktól kell tartózkodni, a házi sajtoktól, disznósajttól.
2021. szept. 6. 13:59
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
24: Ebben igazad van, például az epret én sem tudtam. Meg vannak dolgok, amiket mértékkel ajánlanak, stb. De szerintem azt mindenki tudja (kellene, legalábbis), hogy nyers hús, pasztőrözetlen tejtermék, nyers tojás NAGYON nem ajánlott. Ezért csodálkozom, amikor hallom/olvasom, hogy simán esznek szusit, tatárbeefsteaket, "mert a baba megkívánta" - no comment. De azt is hallom ám bármikor, hogy "egy pohár bor/sör" nem árt, "orvos mondta" - hát az ilyen orvoshoz sem mennék többet.
2021. szept. 6. 14:51
 27/27 anonim ***** válasza:
26: Igen, ez igaz. Az alkoholtól én is falra mászok.
2021. szept. 7. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!