Történt valakivel olyan, hogy nem tartott be a terhesség alatt minden "szabályt" és végül lett baja a babának, vagy lett valami negatív következménye?
Pl. tiltott dolgokat evett, vagy nehezet emelt, vagy cigizett, vagy alkoholt ivott, stb,
Ha igen, mi történt, vagy mi lett a következmény? Tudtok ilyenről?
Lehet nyugodtan lepontozni, akkor is feleslegesen paráztatnak egy csomó kajától ahelyett, hogy a megbízható minőséget és származást propagálnák. Liszteriát nem a megbízható helyről származó füstölt hústól fog kapni valaki, ahol átmegy ellenőrzésen, hanem a házi disznóvágás során saturészegen földön húzott félig nyers kolbásztól. Vagy az azzal együtt a hűtőben tartott élelmiszerektől.
A jelenlegi élelmiszerbiztonság és -szabályozás mellett sajnos/szerencsére a liszteria esélye a kolbaszban annyi, mint a fagyos zöldségben. És emlékezzünk meg némán az NHS-es kórházi szendvics vagy a lidlös fagyasztott zöldség liszteria eseteire...
Anyám dohányzott velünk.
Tesóm egészséges,időre született normál súlyú volt.
Engem túl is hordott,majdnem 4 kg-val születtem,semmi bajom.
Exem anyja 4 terhességet bagózott végig,mind a 4 egészséges,normál súlyú,időre született. Az összes sérült,korababás ismerősöm betartott mindent..
Nem promótálom a dohányzást,csak ellenpéldát is lássatok.
Én ettem ruszlit, illetve a 9 hónap alatt összesen két deci sört fogyasztottam, a gyerekem jó súllyal, időre született, autista és adhds.
Ismerős ivott, szívott, a gyereke makkegészséges nagy gyerek.
Ismerős 5. hónapban vette észre, hogy terhes, a gyereke egészséges már ő is nagy gyerek, pedig ő volt olyan részeg is, hogy azt se tudta hol van.
Nem ettől függ.
7es ne okold már magad! A stressz ha ártana a babáknak, akkor a háború alatt született gyerekek életképtelenek lennének, holott ott is tömegével születnek az okos, értelmes, szófogadó, nyugodt gyerekek(is), pedig ott aztán rettegnek a szülők, hogy a gyerekeik meghalnak.
A válás okozta stresszed nem okozott a gyerekednek semmilyen bajtaz évek során rengetegen váltak, de korábban az életükért, betevő falatért, egészségükért aggódnak emberek, sőt, stresszelnek ők bármin, halálesetek gyakoriak.. és tele a világ egészséges gyerekekkel!
Ne okold magad, nem tehetsz róla, nem a terhességed tehet a gyereked viselkedéséről, hanem valami más! Amíg a sarki bántalmazott cigányasszonynak a gyereke kiegyensúlyozott, miközben otthon mennek a balhék, bunyók, és semmi nevelésük nincs, addig nem tehet a terhesség, a nevelés a gyerek természetéről! Ha ideges típus, akkor az genetika, nem környezeti hatás és nem is nevelési gond!
Betartottam mindent, sosem volt eü problémám. Mégis toxemias lettem és a fiam koraszülött lett, már bő 5 hetes lemaradásban volt méhen belül. Mondjuk jól végződött mert okos, ügyes, egészséges, de kB csak a szerencsén múlt, hogy jól alakult minden.
Volt egy szobatársam a szülészeten, ő végig dohányzott, az ő lánya is komoly lemaradással született jóval idő előtt. Nem tudom egészséges-e, nem tartjuk a kapcsolatot. Annyit tudok hogy 3 évesen is meglehetősen picike a lány.
Egy másik ismerősöm szintén végig dohányzott, ott 2 éves a kislány, látszólag egészséges. De ugye később is derülhetnek ki problémák. Asztma, tanulási nehézség, akármi... De ez sajnos még nálunk is előfordulhat a koraszülöttség miatt.
Nehéz ez, mert egyfelől elfogadtam, hogy nekünk ez jutott és hálás vagyok amiért jól végződött. De mikor olyat hallok, vagy olvasok hogy valaki gyakorlatilag végig a saját babája ellensége volt akkor azért kinyílik a bicska a zsebemben.
És félre értés ne essék, senkinek nem kívánok sérült, beteg gyereket, még annak sem aki telibeszarja a saját terhességét. De na.. bántja az igazságérzetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!