Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Várandós kismamikhoz Egysze...

Várandós kismamikhoz Egyszerűen döntésképtelen vagyok a COVID oltassal kapcsolatban. Tapasztalatokat esetleg magyar nyelvű blogokat/leirasokat/ajanlasokat/ellenajanlasokat tudtok írni?

Figyelt kérdés
2021. szept. 2. 10:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem felejtsük el a facebookozást, nem mindenkinek az az élete. :)

Leírtam, mit éreztem, miért így döntöttem, mivel tudom hogy milyen érzés, mikor nem csak a saját életedről döntesz, és azzal a döntéssel kell utána együtt élned, bármi törtenik is.

De ha visszaemlékezel, remélem rémlik majd, hogy az elmúlt évben majdnemhogy havi szinten változtak az ajánlások, kik oltassanak és kik nem. Szerinted egy amúgy is bizonytalan helyzetben, ez hogy érinti az embert?

Kicsit próbáljátok meg átérzeni a helyzetet, ne csak vagdalózni a szavakkal felelősségvállalás nélkül.

9-es voltam

2021. szept. 2. 13:04
 12/18 anonim ***** válasza:
87%
Direkt írtam, hogy tiszteletben tartom a döntésed. Te írtad, hogy egymásnak ellentmondó tanulmányok. Ilyenek nincsenek. Erre hívtam fel a figyelmet, hogy ez megtévesztés. Én nem vonom kétségbe a döntésed egyáltalán.
2021. szept. 2. 13:09
 13/18 anonim ***** válasza:
37%

Nem írtam, hogy ellentmondó. :)

Kérdezőnek pedig: a WHO javaslata, ahol annyit írnak, ha szeretnél, oltakozz. Ennél többet szerintem mi sem tudunk mondani, és nem is mondhatunk.

[link]

2021. szept. 2. 13:13
 14/18 anonim ***** válasza:
84%
Bocsánat, azt írtad hétről hétre mást mondó tanulmányok. De a tanulmányok hétről hétre ugyanazt mondják. Nem akarok veled vitatkozni véletlenül sem, mert tényleg minden mást amit írtál teljesen eltudok fogadni és én is aggódtam oltás előtt. Csak ezzel nem értettem egyet, mert ez nem igaz.
2021. szept. 2. 13:20
 15/18 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem furcsa lenne, ha minden tanulmányban ugyanazt írnák le... Max abban egyeznek, hogy a vakcina hasznos dolog.

Ez kétségtelen.

De itt van pl. 2 hónap alatt 2 cikk.

Nem összezavaró? De.

Ennyit akartam érzékeltetni.

[link]

[link]

A döntésem elfogadását és a lepontozást pedig köszönöm.

2021. szept. 2. 13:58
 16/18 anonim ***** válasza:
78%
De ezek nem tanulmányok, hanem cikkek. Engem nem zavar össze mert én az orvosoknak és a tudósoknak hiszek, nem az újságíróknak. Amúgy nem kell kiforgatni a szavamat, nyilván nem betűre ugyanaz. Főleg, hogy a legutóbbi amerikai tanulmány a modernát vizsgálja, az izraeli pedig a pfizert. Na de én ennyi energiát fektettem bele, mindenki döntsön a legjobb belátása szerint, elvégre mindannyin a babánk egészsége miatt döntünk így vagy úgy.
2021. szept. 2. 14:17
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Rengeteget agyaltam én is, hogy oltassak vagy ne, én 7 hetes terhesen voltam covidos és szörnyű volt 🙁 én vagyok a legegészségesebb a családomban (értsd:soha nem voltam betegebb egy náthánál, nem dohányzom, aktívan sportolok, nincs túlsúlyom, magas vérnyomásom stb) terhesen mégis súlyos állapotba kerültem. Nem kívánom senkinek. Azt mondták páran, hogy ne oltassak mert átestem a betegségen, mások azt hogy 3 hónap szünet után oltassak. Én nem akarom ezt még egyszer, kisbaba mellett átélni ezért az első szurit 26,a másodikat 29 hetesen kaptam. 2 napig fájt a karom, meg 1 napig állva is el tudtam volna aludni, ez volt az összes mellékhatás. Baba is és én is jól vagyunk, most vagyok 33 hetes. Nálunk csak azt javasolták, hogy 36 hetesen már ne akarjunk oltást, de nem nagyon indokolták, csak azt mondták hogy valószínűleg beindítja a szülést, de nem lehet ezt egyértelműen az oltásra fogni, lehet magától is elkezdődne a szülés.
2021. szept. 2. 14:44
 18/18 anonim ***** válasza:
65%

Próbálj kicsit nyitni és ne csak magyar forrást keresni. Eredeti nyelven, főleg angolul már nagyon sok hiteles tanulmány van. Én is nagyon sokat vaciláltam, gondolkodtam, rengeteg utánajárás után döntöttem, hogy kérem vagy nem. Amit semmiképp ne tegyél, hogy fórumokat olvass. Olyan szélsőségesen tud fogalmazni mindkét oldal, hogy rémisztő. Aki kérte az oltást, szerinte biztos, hogy babával együtt halsz bele az oltásba, aki nem oltatott, az szerint meg az oltás miatt nő ki még egy feje a gyereknek és amúgy is megölöd, kockáztatod vele.

Én amúgy kértem mindkét oltást, 14 és 19 hetesen, most vagyok a 34.ben és havonta járok UH-ra, minden rendben a bébivel. Viszont én az oltás ellenére is, továbbra is hordok maszkot boltban, és tartom a távolságot, mint az enyhítések előtt, nem tagadom, félek a vírustól.

2021. szept. 2. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!