Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért más a magyar protokoll,...

Miért más a magyar protokoll, mint a külföldi terhességi cukorbetegség esetén?

Figyelt kérdés
Itthon az evés utáni egy órás cukor értéknek 7 alatt kell lennie, külföldön 7,8 alatt. Miért szigorúbb a magyar protokoll?

2021. máj. 27. 08:07
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Ez a "külföld" azért elég tág kategória, kötve hiszem, hogy a világ minden országában tökegységes a protokoll, csak Magyarországon más.
2021. máj. 27. 08:14
 2/9 anonim ***** válasza:
47%

Sőt, van olyan hely külföldön, ahol azonnal inzulint adnak a kismamáknak (tabletta formájában) és ahhoz igazítják az étrendet, lásd: minél többet kell enniük, hogy szintén tartsák az értéket, mert különben nagyon leesne a véecukorszinjük.

Itthon előbb diétáztatnak és ha nem működik, akkor jöhet az inzulin injekció+diéta.

2021. máj. 27. 08:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: inzulin nincs tabletta formájában.
2021. máj. 27. 08:21
 4/9 anonim ***** válasza:
23%
3-as: Magyarországon, máshol van
2021. máj. 27. 09:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
4, ne keverjük az orális antidiabetikumokat az inzulinnal. Vannak kísérletek, de az inzulin a gyomorban lebomlik, ezért nincs jelenleg engedélyezett per os készítmény. Külföldön sem.
2021. máj. 27. 09:12
 6/9 anonim ***** válasza:
78%
Bocs, tényleg összekevertem
2021. máj. 27. 09:14
 7/9 anonim ***** válasza:
86%

#2es vagyok, bocsi, én sem értek ennyire hozzá.

Ismerősömmel egyszerre voltunk gdm-esek csak más országban és nem győztünk csodálkozni, hogy mennyire más a protokoll.

Neki akkor valamilyen tablettákat kellett szednie (ugyanazokat,amiket a 65 éves apósa ivott cukorbetegségre) és ahhoz emelték a kaja adagját.

2021. máj. 27. 10:05
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én Japánban szültem. Itt például nem is csinálnak cukorterhelést, ha nem tartozol rizikócsoportba (elhízás, több cukorbeteg a családban, stb). Egyik terhességem alatt sem volt cukorterhelésem.
2021. máj. 27. 10:32
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Hollandiaban se csinálják ha nincs előzmény.

Angliába pedig először inzulinérzékenyítőt (metformin) adnak, ez a "cukorgyógyszer" itthon amit általában az időseknél látnak az emberek.

Én is végig fogom szedni szigorú diéta mellett, hogy ne vagy minél később kelljen inzulin.

Ahol én lakom itthon már a 12.héten lenne terhelés! A hivatalos protokoll szerint előzménnyel is az előrehozott az a 16.heti lenne, 12.héten felesleges, mondta is az endokrinológusom hogy hagyjuk ezt, max saját reggelivel.

2021. máj. 27. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!