Miért más a magyar protokoll, mint a külföldi terhességi cukorbetegség esetén?
Sőt, van olyan hely külföldön, ahol azonnal inzulint adnak a kismamáknak (tabletta formájában) és ahhoz igazítják az étrendet, lásd: minél többet kell enniük, hogy szintén tartsák az értéket, mert különben nagyon leesne a véecukorszinjük.
Itthon előbb diétáztatnak és ha nem működik, akkor jöhet az inzulin injekció+diéta.
#2es vagyok, bocsi, én sem értek ennyire hozzá.
Ismerősömmel egyszerre voltunk gdm-esek csak más országban és nem győztünk csodálkozni, hogy mennyire más a protokoll.
Neki akkor valamilyen tablettákat kellett szednie (ugyanazokat,amiket a 65 éves apósa ivott cukorbetegségre) és ahhoz emelték a kaja adagját.
Hollandiaban se csinálják ha nincs előzmény.
Angliába pedig először inzulinérzékenyítőt (metformin) adnak, ez a "cukorgyógyszer" itthon amit általában az időseknél látnak az emberek.
Én is végig fogom szedni szigorú diéta mellett, hogy ne vagy minél később kelljen inzulin.
Ahol én lakom itthon már a 12.héten lenne terhelés! A hivatalos protokoll szerint előzménnyel is az előrehozott az a 16.heti lenne, 12.héten felesleges, mondta is az endokrinológusom hogy hagyjuk ezt, max saját reggelivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!