Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen gyumolcsoket lehet...

Milyen gyumolcsoket lehet enni terhessegi cukorbetegseg eseten?

Figyelt kérdés

Mi az ami tilos es mi az ami mehet?

Dokihoz jovoheten megyek!!

2021. máj. 19. 16:54
 1/3 Derjaderja ***** válasza:

Banánt, szőlőt és aszalt dolgokat nem lehet enni.

Többit igen, csak mérni kell és gyors szénhidrátként számolni. Tízórai és uzsonna 50%-a lehet gyors. Illetve ahogy a diabetológus rendeli.

Pl nekem 20g volt az uzsi, 10g lehetett gyors, az kb 70g súlynyi almát jelent.

2021. máj. 19. 17:29
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem úgy volt az uzsi, hogy vagy fél narancs 3 Korpovit keksszel vagy egy alma szintén 3 Korpovit keksszel.
2021. máj. 19. 19:43
 3/3 anonim ***** válasza:

A piros bogyós gyümölcsök kifejezetten jók a vércukor szempontjából, érdemes (kimérve) valami lassítóval (pl túró) kisétkezésre vagy desszertként ilyesmit választani. Ribizli, málna, eper, pont szezonja van amúgy is. De amúgy mindenféle gyümölcs mehet (kivételek lent), persze számolva. Érdemes inkább ebéd után desszertnek vagy uzsonnára beütemezni őket, reggelire vagy tízóraira nem a legszerencsésebb választás.

Banán, dinnye, szőlő, datolya és mindenféle aszalvány viszont tilos. Sajnos átérzem, a múlt nyaram nekem is abból állt, hogy a görögdinnyét vidáman nyammogó családot néztem epekedő szemekkel :(

2021. máj. 19. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!