Várandós kismamikhoz Egyszerűen döntésképtelen vagyok a COVID oltassal kapcsolatban. Tapasztalatokat esetleg magyar nyelvű blogokat/leirasokat/ajanlasokat/ellenajanlasokat tudtok írni?
Tavaly év végén voltam covidos, magas láz, iszonyú fejfájás és erős köhögés egy hétig. Áprilisban néztek antitestet, 400 fölött volt az eredmény. Május végén kaptam az első oltást 24, július elején a másodikat 29 hetesen. Semmi mellékhatás nem jelentkezett, sem láz, sem végtag fájdalom.
Most vagyok 38 hetes, koraszülés sem lett belőle, a méhlepény és a magzatvíz is tökéletes, a kislányunk várhatóan 3.5-4 kiló körüli súllyal fog születni, szóval még a fejlődésben sem állt meg.
Neked kell eldönteni, más nem fogja helyetted. Nehéz okosnak lenni, hallgass a szívedre 😊
Nagyon nehéz döntés... Én sokáig nem mertem beadatni, az utolsó trimeszterben döntöttem úgy, hogy mégis. Most fogom kapni a másodikat 37 hetesen.
Engem az győzött meg, hogy a baba is védett lesz valamennyire a vírus ellen, nemsokára megszületik és olyan kis védtelen lesz, nagyon félek hogy elkapja a kórházban. Így már nem aggódom.
Egyébként 5 milliárd ember már be lett oltva, köztük rengeteg kismama, és néhány idióta facebookos fröcsögésen kívül nem hallani komoly problémákról (volt aki azzal érvelt hogy 20 (!) hónapos terhesen elvetélt.... 😂😂
Teskánd, Zalaszentgyörgy, Zalalövő. Három napon közeli település, három halott kismama ismerős. Volt, aki magzattal együtt...
Van lehetőség védekezni, tedd meg.
Én szimplán a megérzéseimre hallgattam. Bárkivel beszéltem( orvos, védőnő, gyógyszerész..), mindenki mást mondott.
Tavaly év végén voltam covidos, most vagyok 38 hetes kismama. Nem adattam be az oltást a terhességem alatt, engem nem győztek meg hétről-hétre mást mondó tanulmányok, valamint a tesztelési idő rövidsége sem. Valamint benne volt, hogy veszélyeztetett terhesként amúgy is ritkán fogok itthonról eljárni. Ha megyek valahova, mai napig maszkban járok, fertőtlenítés, vigyázok.
De szülés után valószínű be fogom adatni én is.
A lényeg, hogy csak magadra hallgass, a felelősség a Tiéd/tiétek bárhogy döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!