Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért híznak a nők terhesség...

Miért híznak a nők terhesség során?

Figyelt kérdés

Sokszor hallani, hogy terhesség alatt meghíznak a nők. Nyilván nem a baba és “alkatrészeire” gondolok, hanem több tíz kg-ra.

Mi az oka ennek? Csak többet esznek vagy nem tartják a diétát, mint terhesség előtt, nem?

Vagy a kilók feljönnek úgy is, ha valaki ugyanannyit eszik mint nem terhesen? :O

2021. aug. 25. 17:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
70%

Terhesség alatt nekem teljesen megváltozott az étvágyam

Azokat az ételeket, amiket korábban fogyasztottam egyáltalán nem kívántam pl. én csokit terhesség alatt egyáltalán nem ettem, előtte és utána 2 naponta 1 tábla...

Helyette olyan dolgokat kívántam, mint a máj, sültek, comb, húsleves, májgaluska leves... ezeket most (nem vagyok terhes) egyáltalán nem eszek, alapvetően utálom az ilyen húsokat.. akkor éjjel nappal ezeket kívántam, szinte szomjúság szinten faltam a húst!

Illetve most simán megállom, hogy ne egyek csokit, hiába szeretem, ha úgy gondolom, nem eszem napokig semmi csokit. Terhesség alatt ez, hogy valamit amit kívántam ne egyek aznap elképzelhetetlen volt!

Talán ezért hízunk. :)

2021. aug. 25. 22:15
 12/15 anonim ***** válasza:
77%

10-15 kilót még nem nagyon lehet hízásnak hívni, inkább egészséges gyarapodásnak.

A több 10 kilóval van a gond, ott már az orvos is szól h valami nem oké. Terhesgondozáson folyamatosan mérik a súlyt is.

2021. aug. 26. 14:14
 13/15 anonim ***** válasza:
48%
Én 2 dolog miatt híztam 20 kilót. Sosem voltam édesszájú, de a terhesség alatt több édességet ettem, mint az elmúlt 32 évben összesen. A másik meg a lelassult anyagcserém volt. Heti 2 alkalommal ha el tudtam menni WC-re, sokat mondok. Pedig mindig is vékony voltam és gyors volt az anyagcserém… a szülés után 3 hónappal le is adtam minden felesleget, nem dietaztam, csak visszatért a régi ízlésem :) semmi édesség, normális egészséges ételek.
2021. aug. 26. 14:22
 14/15 anonim ***** válasza:
42%
13. Az az emésztés amire gondolsz. A nagy wc-zés nem anyagcsere. 😁😊
2021. aug. 27. 09:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Hormonok, mozgásszegény életmód.

Alkati sajátosság is.

Oda kell figyelni. Nem a mennyiség, hanem a minőség,

és hogy mit eszel.

2021. szept. 25. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!