Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan lehet, hogy egyesek...

Hogyan lehet, hogy egyesek csak 4-5 kilót híznak a terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Több olyan csajt is ismerek, aki 4-5 kilót szedett fel mindössze a terhessége alatt. Ha belegondoltok, hogy abból 3 - 3,5 kg maga a gyerek, akkor konkrétan minimálsnak tűnik az egész. Sokan a karácsonyi evészetek során többet felszednek, mint ez az anyukák.
2019. dec. 30. 23:52
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Illetve már olyanról is hallottam, hogy valaki 30 kg-t szedett fel. Na, ez meg a másik véglet. És pl. ez is hogyan lehetséges?
2019. dec. 30. 23:53
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Fogalmam sincs.

Lanyommal 20kgt hiztam.

Most az ikrekkel meg csak 18kg-t. Ki erti ezt 🤷

2019. dec. 31. 00:01
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Kb 5kg a magzatviz, gyerek, lepény súlya összesen! Szerencsés
2019. dec. 31. 00:25
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Én fogytam 2 kgot. A császár után konkrétan 10 kgmal voltam könnyebb, mint amikor teherbe estem. A másodiknál szintén 10kg mínusszal jöttem ki. De ott csak szinten tartottam a 9 hónap alatt a súlyomat.

A "titok" a terhességi cukor, a 150 gr CH diéta és a megfelelő pajzsmirigy-működés (a terhesség sok nőnél helyrehozza).

2019. dec. 31. 00:36
 5/16 anonim ***** válasza:
83%
Én a másik véglet vagyok. 50kg voltam amikor teherbe estem 88al mentem szülni. Az egész terhesség alatt szomjaztam, abból álltam ki, hogy napi minimum 8l vizet megittam. Minden eredményem jó volt, cukor, vérvétel stb nem igazán tudtuk az okot. A férjem cipőjét tudtam viselni a 36os lábfejemre. 22 mínusszal jöttem ki a kórházból és az elkövetkező 2hónapban lement a maradék. Igazából undorító voltam nem szívesen nézegetem vissza a kismama képeimet. 😅
2019. dec. 31. 04:37
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen diétát nem tartottam. 8kg volt a súlygyarapodásom gyerekkel együtt. Cukrom jó.
2019. dec. 31. 05:51
 7/16 anonim ***** válasza:
87%
A sok pluszos hízás mögött sokszor a vizesedés áll. Illetve a túl sok rossz minőségű szénhidrát bevitel. Amióta tartanom kell a 160g-os diétát egy grammot nem híztam. Már aggódok, hogy ez nem baj-e a baba miatt. Most vagyok 6 kiló plusznál és a 31.héten.
2019. dec. 31. 06:18
 8/16 anonim ***** válasza:
69%
Én azt vettem észre, hogy azok a nők híznak keveset, akiknek alapból van némi súlyfeleslege. Én is ilyen vagyok. Mindent ettem mind a két terhességem alatt, nem volt terhességi cukorbetegségem, így diétáznom sem kellett. Első terhességem alatt 4 kilót szedtem fel, a másodiknál 2 kiló mínuszban voltam a kezdő súlyomhoz képest, mikor szülni mentem.
2019. dec. 31. 07:04
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvan nem csak ilyen letezik, de az en kozvetlen kornyezetemben azok hiztak ilyen keveset, akik eleve felesleggel inditottak es vagy akkoraval, hogy az orvos mar az elejen kerte oket a mertekletessegre egeszsegugyi szempontbol, vagy terhessegi diabetesz alakult ki es ch dietan voltak.

A vekony/atlagos alkatuak azert a normalt meg szoktak hizni, elso babas vekonyak pedig sokszor 20+ kilot is. Van, akinek lemegy, masnak meg nem.

En nem vagyok hizekony tipus, vekony vagyok es teljesen normalisan ettem, a terhessegeim alatt igy is meghiztam a 10-11 kilot. Ez nekem optimalis volt es nem orultem volna, ha ettol kevesebb jon fel, mert szulesek utan igy voltam a kiindulo sulyomnal. Kevesebb soha nem szeretnek lenni, mert az mar nem egeszseges.

2019. dec. 31. 07:20
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha valaki 4-5 kg-t hízik csak az diétát tart, illetve lehet hogy az elején fogyott. (én olyat is ismerek aki kevesebbel ment szülni mint amennyivel kezdte, mert az elején annyit fogyott hányás +étvágytalanság miatt)

Hízást is ismerek 30 kg-t hízott a barátnőm, a 12.hettol elkezdett vizesedni, annyira hogy egy merő puffanat volt a lába. Tényleg mint egy elefántnak.

2019. dec. 31. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!