Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért híznak a nők terhesség...

Miért híznak a nők terhesség során?

Figyelt kérdés

Sokszor hallani, hogy terhesség alatt meghíznak a nők. Nyilván nem a baba és “alkatrészeire” gondolok, hanem több tíz kg-ra.

Mi az oka ennek? Csak többet esznek vagy nem tartják a diétát, mint terhesség előtt, nem?

Vagy a kilók feljönnek úgy is, ha valaki ugyanannyit eszik mint nem terhesen? :O

2021. aug. 25. 17:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
98%

Ilyenkor a hormonok felboríthatják az anyagcserét, felszívódási zavarokat okozhat.

Emellé extrém étvágy társulhat. De ez nem mindenkinél van így.

2021. aug. 25. 17:34
 2/15 A kérdező kommentje:
De az extrém étvágy miatt esznek többet nem? Az érdekelne, hogy ha terhesség előtti diétát folytat valaki terhesen, akkor is hízik e?
2021. aug. 25. 17:36
 3/15 anonim ***** válasza:
97%
Sokan kevésbé aktívak, mint teehesség előtt, többet is ehetnek, vizesednek, hormonháztartás megborul stb.
2021. aug. 25. 17:37
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Nem, viszont ilyenkor fogyni sem szabad. Ha nem akarsz hízni, a kismamáknak való Gdm-es diétát nyugodtan csinálhatod. Más ne.
2021. aug. 25. 17:38
 5/15 anonim ***** válasza:
20%

Attól hízol, amit megeszel.

Unokanővérem világ életében egy 50 kilós fitnesz cica volt. Terhesség alatt meg egyszerűen zabált. "Kettő helyett evett". Volt az három is... Szülés után 30 kg-val volt több. A férje közölte, hogy van 6 hónapja leadni, különben költözhet. Úgyhogy szoptatás helyett ment a torna otthon, meg a diétás turmixok. Leadta. Jutalomból kapott új ciciket, mert a sajátja a végére úgy nézett ki, mint két üres zokni.

Több nőt ismerek, akik egész életükben küzdöttek a súlyúkkal. Van, aki tipikus jojódiétás, van akire alattomban kúszik fel évi 1-2 kiló kamasz kora óta, ha megszakad is. Ők rettegtek, hogy hízni fognak a terhesség alatt. Nem is ettek kettő helyett. Nem is híztak. Akinek a hízását a hormonjai okozták, ő még fogyott is. (A terhesség alatt más hormonok kerültek túlsúlyba.)

Ésszerű, egészséges táplálkozással nincs valós hízás. Ilyen mondjuk a cukorbeteg kismamáknak is javasolt (kötelező) 160 g ch-os diéta.

Valós hízás alatt pedig azt értem, hogy van akin a szülés előtt 10 kg felesleges víz van. Dagad a bokája, püffedt az arca, a keze is pufi, egy számmal nagyobb cipő kell. Aztán szülés után ennek nyoma sincs, szépen lemegy magától.

2021. aug. 25. 18:14
 6/15 anonim ***** válasza:
72%
Sógornőm attól hízott, hogy végighányta a terhességét, a normális és egészséges kaják nem maradtak lent neki. Előtte sportos volt, a sok hányás miatt az sem ment, és próbálta folytatni az egészséges táplálkozást, de a babájának az nem tetszett.
2021. aug. 25. 19:24
 7/15 anonim ***** válasza:
88%
Én világ életemben annyit és azt ettem, amennyit akartam, gebe maradtam. Terhesen hirtelen elkezdett lerakódni bármit is ettem. Cukros is lettem, úgyhogy diétán voltam, mégis 16 kiló jött fel, az orvos annyit mondott, hogy tudja a testem mire van szüksége, szóval gondolom hormonális volt, mert szülés után újra visszaállt a régi anyagcserém
2021. aug. 25. 21:20
 8/15 anonim ***** válasza:
80%
Másfél évig heti 3x edzettem, mióta babát várok nem csinaltam semmit a setan kívül 6 hete, mert már volt egy vetelesem és amíg nem jutok el orvoshoz és nem ad zöld jelzést nem edzzek. Igyekszem egészségesen étkezni, akár délig is elvagyok kaja nélkül, utána viszont kb egész délután - este éhes vagyok, van, hogy vacsora után úgy érzem szét durranok úgy tele vagyok, 15 perc és korog a gyomrom 😂 Nem szeretnék elhizni, szóval próbálok ilyenkor pl répát enni pl de sajnos a negercsoknak nem tudok ellenallni, ma is le kellett csapnom magam hogy ne egyek már belőle este😂
2021. aug. 25. 22:04
 9/15 anonim ***** válasza:
80%

Pajszmirigy működés simán felborulhat, az már egy ok a hízásra. Sokszor ezt gyógyszerrel tartják karban hogy megmaradjon a baba. Ott is mellékhatás lehet a hízás.

Terhességi diabétesz, nem jókor, jól észrevett, vagy nem karbantartott is okozhatja ezt. Na meg ennek a "szépsége" hogy nem lehet fényevő a terhes nő meg az alacsony kalóriatartalmú, vagy például keto diéta se ajánlott, mert az megint a magzatra van káros hatással (igen, egy darabig "elveszi ami kell" de akkor is növelt az energia, protein és szénhidrátszükséglet, főleg a terhesség fele után.....).

Na meg a vizesedés, abból se minden megy le egyből szülés után.

Arról nem is beszélve hogy alapvető genetikai kódolás, hogy az anya könnyebben hízzon terhesség alatt, mert kell a szoptatásra a plusz energia (a test ami 10.000 éve ugyanúgy működik, nem érti ám hogy van tápszer is a világon, meg hogy egyeseknek nem tetszik, ha egy terhes nő hízik :D)

Persze van az a csoport is, aki ilyenkor teljesen "elengedi" magát, kettő vagy több helyett eszik, kétség kívül. De nem csak ilyenekből áll a jelentős hízást produkálók csoportja. Egyébként egy túlsúlyos nőnek is 10-12kg-ot hízni elfogadott orvosi körökben, vékonyabb nők sokszor többet is híznak.

2021. aug. 25. 22:06
 10/15 anonim ***** válasza:
90%
babát és többit nem számoljuk viz megh asonloakat,akkor baba meleti hizásra gondolsZ? mozgás hiánya,egészségtelen kaja, terheségi kivánás,hormonok miatt,anyagcserel assul
2021. aug. 25. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!