Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is szenved téli depiben...

Más is szenved téli depiben vagy csak én?

Figyelt kérdés
33 hetes kismama vagyok. Nincs kedvem semmihez, senkihez. A pici ruháit már rendbe raktam, pakolászom egy nap akár többször is..stb. Reggel még felkelni sincs kedvem, olyan nyomottnak érzem magam. Ezek a frontok miatt vannak, vagy csak úgy? Jaaa meg ha hideg front jön akkor meg durván magam alatt vagyok. A szüléstől nem félek, sőt már várom hogy lássam a drágám :-). Ti hogy érzitek magatok?
2008. dec. 10. 12:58
 1/5 anonim ***** válasza:

szia, én még nem tudom terhes vagyok e (ma veszek tesztet), de azt tudom, h télen anélkül is depis vagyok

:(

kb. egy hónapja érzem így magam, nem okoz örömet semmi sem, és nem tudok örülni semminek, és ráadásul úgy legyengül a szervezetem, h elkapok mindent, amit csak el lehet... most próbálok egy kis sikerterápiát és vitaminkúrát összehozni magamnak... ez abból áll, h sikerélményeket szerzek magamnak (pl a jövő heti vizsgáimra jól felkészülök,h 4-5-öseim legyenek), és rengeteg gyümölcsöt,zöldséget,vitamint szedek. Egy kis testmozgás is jót tesz, én pl. lovagolni szoktam, bár most az is hiányzik mert hetek óta nem jön össze :( de talán nem véletlen, lehet a sors akarja így mert tényleg babás vagyok csak még nem tudom... de helyette lehet jó nagyokat sétálni, vagy táncolni...

ja, és elvileg vannak stresszoldó,nyugtató hatású gyógynövényes teák is...

2008. dec. 10. 13:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Én télen sose vagyok depis, pláne ha esik a hó, akkor bármilyen rossz helyzetben is legyek, mindig kivirulok! Nekem az augusztus a depizős hónap má vagy 13 éves koromtól. Én most csak azért avgyok depis, mert péntekre vagyok kiírva és még mindig semmi, az első babámat túlhordtam egy héttel és az ellenségemnek se kívánom az utolsó 2 hetet, ráadásul nem is veszélytelen a dolog, szóval igen, most én is kezdek bedepizni.
2008. dec. 10. 13:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia Drága!

Érdekes, hogy pont ma írsz ilyet! Én 30. héten járok, dolgozok, tehát reggel fel kell kelnem, de én is eléggé be tudok fordulni néha. Példáut tegnap este vagy ma reggel olyan bújós, sírós voltam. Szegény férjem ilyenkor nem mindig tud velem mit kezdeni, így ma reggel ő szépen elment korán dolgozni, én az ágyban maradtam a kávémmal és a tv távirányítójával. Megnéztem a Családjogi esetek reggeli epizódját, ami jó kis lelkizős sorozat, úgyhogy háromszor bőgtem a 45 perc alatt. Az ágyból amúgy szigorúan kitiltott és egyáltalán nem hízelgős típusú cicám megérezte, hogy jól jönne nekem valaki, akit simogathatok, úgyhogy bátortalanul beugrott az ölembe. 20 perc cicasimogatás csodákat művelt velem.

Én is a hidegfrontra fogom a depis hangulatom és arra, hogy a férjem kevésbé kíván így "anyaszerűen", mint "lányszerüen". Tudom, hogy ez teljesen normális dolog és azt is tudom, hogy ez lehetne akár fordítva is, tehát, hogy én kívánom kevésbé a szerelmeskedést, mégis zavar egy kicsit.

Szóval bízzunk abban, hogy a hidegfrontok elkerülnek minket!

Nekem sincs sok kedvem sétálgatni, kismamatornára járni meg ilyenek. De azt már megbeszéltem magammal, hogy ettől még remek kismama vagyok, csak egy kicsit magambafordultabb :)

Áldott karácsonyt kívánk Neked és szép szülést!

Köszönöm, hogy feltetted ezt a kérdést és leírhattam, hogy érzem magam. Ha hiszed, ha nem, én már ettől is jobban vagyok!

2008. dec. 10. 13:40
 4/5 A kérdező kommentje:

szia ! Örülök hogy segíthettem neked egy egyszerűnek mondható kérdéssel. De jó hogy a férjeink azért figyelnek ránk :-D. Velem is nagyon aranyos, mindig igyekszik dicsérni, hogy neki én vagyok a világ legszebb kismamája, meg büszke rám...stb. Beszélget a kicsihez a pocakomba, a drága erre édes mozgással reagál... :-) Mindig próbál felvidítani de nem igazán sikerül neki, de legalább megpróbálja ez édes tőle. Szóval nem tudom mi bajom van mert végtére is csak örülhetek.... Igaz elég hangulat ember vagyok, amilyen az idő olyan vagyok én is, sajnos.

Próbálom összeszedni magam! Köszi hogy írtatok

2008. dec. 10. 14:30
 5/5 anonim ***** válasza:

szió

hasonló itt is

probalom kirangatni magam

peldaul egy masik kismamaval meg anyukaval elmentunk a kreativ muhelybe, festettunk keramiat ajandekba, jol elbeszelgettunk, és még hasznosak is voltunk.

én még párszor elmegyek, ha van kedved csatlakozni (es pesti vagy) nyugodtan irj privit!

amugy egy nagyon pici seta, csak a kozeli parkba, haz korul, szinten csodakra kepes, bar nehezen veszi ra magat az ember :D

2008. dec. 10. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!