Más is szenved erős fogínyvérzéstől terhessége alatt?
Hm...én javaslom, hogy várd meg a szülést. Nekem szülés után másnapra elmúlt a fogínyvérzés!
Addig naponta többször magától is vérzett, fogmosáskor meg ömlött a vér a számból. Blőőő. Én Paradontaxot használtam, valamivel jobb lett tőle, de mivel azt maga a terhesség okozza, ezért igazi ellenszere nincs.
A gyulladás a szervezetben megnövekedett progeszteronszint miatt alakul ki, valamint a megnövekedett véráramlás miatt jelentkezhet a fogínyvérzés, de a szülés után ez általában azonnal elmúlik.
Kitartás! S esetleg öblögess naponta többször valamilyen szájöblögetővel, a Paradontaxot pedig használd kitartóan, egy idő kell neki míg hat.
A Colgate-nak van még a Pro Sensitive Relief fogkrémje, ami elég jó, ha más nem akkor ezt kipróbálhatod.
Első terhességemnél voltam így, most annyira nem vészes. 3 havonta kellett visszamennem dokihoz, leszedte a fogkövemet, hogy az ne rontson a dolgon. Mosnom kellett rendszeresen, erősen.
De szülés után magától 1-2 napon belül rendeződött.
Most is ilyesmire számítottam, de messziről se vérzik annyira mint első terhességemnél.
Én szinte fogat se merek már mosni, mert azonnal elkezd vérezni. Bár terhesség előtt is minden egyes alkalommal vérzett.
37hkm
Hát én kipróbáltam a paradontaxot (2 hét), azon kívül, hogy hányingerem lett az ízétől (pedig nem ettem, csak a fogamat mostam) más eredményt nem ért el. Így visszaálltam a régi fogkrémre, attól nem öklendezem, és hányingerem sincs. A fogínyen ugyanannyiszor vérzik, szerencsére nem nagyon, és csak fogmosásnál, illetve ha szárazabb kaját eszek (pl. ropogós kifli, zsömle héja felkezdi)
Irigyellek, hogy tudod használni ezt a fogkrémet :)
Reggel felkelés után, mielőtt bármit ennél-innál vegyél egy evőkanálnyi étolajat a szádba, és öblögess vele, amíg bírod. Köpd ki. Utána langyos vízzel öblítés, alapos fogmosás és szájvíz! Fogköved mindenképp szedesd le, és használj fogselymet is. Én felváltva használom a Parodontaxot és a mentolos Elmexet.
Nekem ezek beváltak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!