Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi depresszió vagy...

Terhességi depresszió vagy valami más?

Figyelt kérdés

Én egy 21 éves, 10.-ik hétben járó kismama vagyok.

Amikor kiderült hogy kisbabánk lesz azonnal eljöttem dolgozni mert a munkám elég nehéz hogy én tudjam végezni ilyen áldott állapotban. Nem is ezzel van a baj hanem azzal hogy egy hónapja vagyok itthon táppénzen és kezdem magam elég furán érezni. Amikor a párommal együtt vagyok akkor jó minden, nem vagyok szomorú viszont ahogy elmegy munkába egyből jönnek elő a rossz gondolatok, lelkiismeret-furdalás, szorongás félelem stb.. szinte egész nap sírok csak, amikor látom őt újra minden rendben van. Körülöttem mindenki dolgozik én viszont olyan haszontalannak érzem magam, ebből kifolyólag azt akarom dolgozni amit a párom például. És szomorú vagyok ha ő dolgozni megy én meg nem mehetek.

Ez depresszió vagy az első trimeszter miatti hormonváltozások miatt alakult ki szerintetek

Valami gyógynövény kapszulát vagy teát lehet kapni ami enyhíti ezeket a tüneteket vagy inkább menjek szakemberhez

2021. aug. 16. 13:57
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó köszönöm a választ, privatba írtam üzenetet a kérdésekre.
2021. aug. 16. 17:52
 32/49 anonim ***** válasza:
78%

Szia! Bár én nem várok babát,pedig örülnék már neki(nem vagyok túlzottan egészséges most) kívánom hogy kijöjj ebből a korszakból.

Tényleg keress valami hobbit magadnak,mert így sem neked,sem a babádnak nem lesz jó ha elhagyod magad.

Ne foglalkozz a gonosz emberekkel,érzékeny lelkivilágod van. Biztos lehetsz benne hogy nem vagy ezzel egyedül aki így vészelte át ezt az egészet.

Próbálj ilyenkor arra gondolni hogy a párod mindenképpen melletted lesz amikor gáz van. Kicsit tápláld magadnak a pozitív energiát. :)

2021. aug. 17. 06:50
 33/49 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó köszönöm szépen a biztató választ Neked:)

Igyekszem megfogadni a tanacsaidat.

2021. aug. 18. 07:28
 34/49 anonim ***** válasza:
84%

Szornyu volt vegig olvasni ezt a sok rosszindulatu embert :D

Tavaly ilyenkor kb. en is 10-11hetes kismama voltam es igaz en meg dolgoztam 1 honapot, szornyen "depis" idoszakom volt... tudtam, hogy orulnom kellene, amiert ilyen szerencses vagyok, de semmitol nem volt jobb kedvem. Ahogy teltek a hetek, kb 16 hetesen mar nem volt ilyen problemam. Szerintem a hormonok van akire ilyen hatassal vannak az elejen. Mindenki csak a szules utani depressziorol beszel, en meg azt hittem bolond vagyok, hogy a terhesseg elejen depizek.... csak fekudtem a kanapen, nem beszeltem senkivel, aludtam es nyomtam a telom. Aztan eltelt par het es fokozatosan javult a helyzet, elkezdtem tudni elvezni a varandossagomat.

Szerintem semmi baj nincs Veled, varj par hetet, addig gondolj arra, hogy ez csak ideiglenes allapot es el fog hamar mulni!

2021. aug. 19. 08:54
 35/49 anonim ***** válasza:
69%
érzelmek a hormonok dolgoznak benned.terheséged lején jársz,fiatal vagy életkorilag. olvassál könyvet,barátnőidel beszégle vagy családdodal,rokonokkal.néz mesét,filmet,sétálj,sportolj.házminuktá végezz.pihenj
2021. aug. 19. 11:36
 36/49 anonim válasza:
68%

Én 11 hetes terhes vagyok, otthon vagyok, nincs állásom. Depressziós vagyok, alig bírok valamit csinálni, pedig fizikailag rendben vagyok.

Megértelek, kérdés kiírója. Nekem az a gondom, hogy lenne mit csinálni, (házimunka pl.) de alig tudom magam rávenni. Főzni a legborzalmasabb. A legszívesebben dolgoznék egy olyan munkakörben, amihez értek. De munkát sem találok.

2021. aug. 19. 13:42
 37/49 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem jelezni kell a vedononek mert lehet egy kicsit mégis depresszió.
2021. aug. 27. 22:49
 38/49 A kérdező kommentje:

Nemsoka megyek vissza a vedőnőhöz és akkor majd megemlítem neki hátha tud segíteni.

Köszönöm az eddigi segítő válaszokat.

2021. szept. 6. 16:43
 39/49 anonim ***** válasza:
23%

Alig vagyok nálad idősebb, és nem értelek.

Nekem feküdni kell szigorúan hematóma miatt,semmit nem csinálok kvázi,pedig én örökmozgó vagyok. Többször véreztem, és iszonyat erősek a terhestüneteim.

Gyakran egyedül vagyok egész nap vagy egész éjjel mert férjem 3 műszakozik.

Szerintem hiszti ez csak, örülj hogy van erőd szomorkodni, én ahhoz testileg túl fáradt vagyok.

2021. szept. 6. 19:15
 40/49 anonim ***** válasza:

Baratnoid nincsenek akik atmennenek hozzad? Anyukad, testvered?

Ne hallgass azokra akik szerint "javaban buliznod kene" csak rosszabbul fogod magad erezni. Buli nelkul is van elet.

Inkabb az a lenyeg, h legyen tarsasagod.

En is ennyi idosen szultem, nekem meg parom se volt en elhagytam a ferjemet 2 honapos terhesen.

Anyukam meg a baratnoim viszont mellettem alltak (es allnak a mai napig) nem is lettem depresszios egy napig se. Pedig en is rengeteg ideget ettem a terhessegem alatt, nem a kisbaba vegett hanem amugy is egy rossz helyzetben voltunk (csaladi vita)

Ne hallgass azokra akik szerint tul fiatal vagy most vagy jo korban 😄 regen mindenki ennyi idosen szult nem veletlenul.

Irj nyugodtan privatot ha szeretnel😊

2021. szept. 7. 09:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!