Terhességi depresszió vagy valami más?
Én egy 21 éves, 10.-ik hétben járó kismama vagyok.
Amikor kiderült hogy kisbabánk lesz azonnal eljöttem dolgozni mert a munkám elég nehéz hogy én tudjam végezni ilyen áldott állapotban. Nem is ezzel van a baj hanem azzal hogy egy hónapja vagyok itthon táppénzen és kezdem magam elég furán érezni. Amikor a párommal együtt vagyok akkor jó minden, nem vagyok szomorú viszont ahogy elmegy munkába egyből jönnek elő a rossz gondolatok, lelkiismeret-furdalás, szorongás félelem stb.. szinte egész nap sírok csak, amikor látom őt újra minden rendben van. Körülöttem mindenki dolgozik én viszont olyan haszontalannak érzem magam, ebből kifolyólag azt akarom dolgozni amit a párom például. És szomorú vagyok ha ő dolgozni megy én meg nem mehetek.
Ez depresszió vagy az első trimeszter miatti hormonváltozások miatt alakult ki szerintetek
Valami gyógynövény kapszulát vagy teát lehet kapni ami enyhíti ezeket a tüneteket vagy inkább menjek szakemberhez
Szia! Bár én nem várok babát,pedig örülnék már neki(nem vagyok túlzottan egészséges most) kívánom hogy kijöjj ebből a korszakból.
Tényleg keress valami hobbit magadnak,mert így sem neked,sem a babádnak nem lesz jó ha elhagyod magad.
Ne foglalkozz a gonosz emberekkel,érzékeny lelkivilágod van. Biztos lehetsz benne hogy nem vagy ezzel egyedül aki így vészelte át ezt az egészet.
Próbálj ilyenkor arra gondolni hogy a párod mindenképpen melletted lesz amikor gáz van. Kicsit tápláld magadnak a pozitív energiát. :)
Kedves utolsó köszönöm szépen a biztató választ Neked:)
Igyekszem megfogadni a tanacsaidat.
Szornyu volt vegig olvasni ezt a sok rosszindulatu embert :D
Tavaly ilyenkor kb. en is 10-11hetes kismama voltam es igaz en meg dolgoztam 1 honapot, szornyen "depis" idoszakom volt... tudtam, hogy orulnom kellene, amiert ilyen szerencses vagyok, de semmitol nem volt jobb kedvem. Ahogy teltek a hetek, kb 16 hetesen mar nem volt ilyen problemam. Szerintem a hormonok van akire ilyen hatassal vannak az elejen. Mindenki csak a szules utani depressziorol beszel, en meg azt hittem bolond vagyok, hogy a terhesseg elejen depizek.... csak fekudtem a kanapen, nem beszeltem senkivel, aludtam es nyomtam a telom. Aztan eltelt par het es fokozatosan javult a helyzet, elkezdtem tudni elvezni a varandossagomat.
Szerintem semmi baj nincs Veled, varj par hetet, addig gondolj arra, hogy ez csak ideiglenes allapot es el fog hamar mulni!
Én 11 hetes terhes vagyok, otthon vagyok, nincs állásom. Depressziós vagyok, alig bírok valamit csinálni, pedig fizikailag rendben vagyok.
Megértelek, kérdés kiírója. Nekem az a gondom, hogy lenne mit csinálni, (házimunka pl.) de alig tudom magam rávenni. Főzni a legborzalmasabb. A legszívesebben dolgoznék egy olyan munkakörben, amihez értek. De munkát sem találok.
Nemsoka megyek vissza a vedőnőhöz és akkor majd megemlítem neki hátha tud segíteni.
Köszönöm az eddigi segítő válaszokat.
Alig vagyok nálad idősebb, és nem értelek.
Nekem feküdni kell szigorúan hematóma miatt,semmit nem csinálok kvázi,pedig én örökmozgó vagyok. Többször véreztem, és iszonyat erősek a terhestüneteim.
Gyakran egyedül vagyok egész nap vagy egész éjjel mert férjem 3 műszakozik.
Szerintem hiszti ez csak, örülj hogy van erőd szomorkodni, én ahhoz testileg túl fáradt vagyok.
Baratnoid nincsenek akik atmennenek hozzad? Anyukad, testvered?
Ne hallgass azokra akik szerint "javaban buliznod kene" csak rosszabbul fogod magad erezni. Buli nelkul is van elet.
Inkabb az a lenyeg, h legyen tarsasagod.
En is ennyi idosen szultem, nekem meg parom se volt en elhagytam a ferjemet 2 honapos terhesen.
Anyukam meg a baratnoim viszont mellettem alltak (es allnak a mai napig) nem is lettem depresszios egy napig se. Pedig en is rengeteg ideget ettem a terhessegem alatt, nem a kisbaba vegett hanem amugy is egy rossz helyzetben voltunk (csaladi vita)
Ne hallgass azokra akik szerint tul fiatal vagy most vagy jo korban 😄 regen mindenki ennyi idosen szult nem veletlenul.
Irj nyugodtan privatot ha szeretnel😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!