Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 18 éves vagyok Teherbe estem...

Titkos_felhasználó kérdése:

18 éves vagyok Teherbe estem most 6-7 hetes a magzat. Hatalmas lelki válságban vagyok mert nem tudom mit tegyek.. el vetessem vagy megtartsam??.. több okból is kifolyólag nehéz a döntésem..

Figyelt kérdés

#terhesség #magzat #depresszió #bonyolult #nehézdöntés #fiatalanyaság
2021. márc. 2. 15:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
15%
Ne ölj! Ha nem tudod felnevelni, add majd örökbe! Sokan örülnének neki.
2021. márc. 2. 16:03
 2/17 anonim válasza:
87%
ne idegen emberekre bízd a döntésed te jó isten....
2021. márc. 2. 16:09
 3/17 anonim ***** válasza:
86%
Bárhogy döntesz ne kétségbe esés közben dönts lehet később megbanod. Gondold át alaposan, vannak szakemberek akikkel lehet ilyen alkalmakkor átbeszélni a dolgot és segitenek dönteni. Jobban átlátják a körülményeket értenek hozzá mi kell egy gyerek felneveléséhez
2021. márc. 2. 16:09
 4/17 anonim ***** válasza:
83%
Te tudod milyen helyzetben vagy. Én 18 évesen nem akarnék anya lenni.
2021. márc. 2. 16:12
 5/17 anonim válasza:
100%

" több okból is kifolyólag nehéz a döntésem.."

Nem ismerjük ezeket az okokat és azonkívül hogy terhes vagy 18 évesen semmi mást sem tudunk rólad.

Így nem lehet igazán jó tanácsot adni arról hogy mit is kéne csinálnod.

2.-kal egyet értek abban hogy ne idegenek döntsenek hanem te és a gyerek apja (és akár a család segítségét tanácsát is ki lehet talán kérni).

A ti életetekről van szó.

2021. márc. 2. 16:24
 6/17 anonim ***** válasza:
76%
Erről csak is te hozhatod meg a döntést, - senki nem pofázhat bele abba, hogy miként döntesz. Az idő azonban sürget abban, hogy meg hozd a döntésedet!
2021. márc. 2. 18:33
 7/17 anonim ***** válasza:
61%
Ne olvass el ilyen ne ölj kommenteket, ezek végtelenül gonosz emberek, akik ilyeneket írnak!!!!!! Ez nem ölés. Egy élettelen sejtcsomó, inkább mint a nagyvilágba dobni egy már élő gyereket akivel ki tudja mi lesz.
2021. márc. 2. 19:48
 8/17 anonim ***** válasza:
73%

Nekem is volt egy abortuszom 18 evesen, epp erettsegi elott alltam. Ovszer mellett lett a baba, en 2 honapig menstrualtam normalisan meg annyi h par napig hanyingerem volt de nem is gondoltam varandossagra..

11 hetes volt mikor kiderult . Elso fiumtol volt a baba de ugy dontottunk, hogy nem tartjuk meg. Baromi fiatal lettem volna anyanak, lehet itelkezni, hogy megoltem stb.. Es ha mar kihordok egy terhesseget orokbe nem adom de ez is az en velemenyem. Sajnos az ember lanya rakenyszerul olyan dontesekre amik kihatnak es felelosseget kell vallalni! Ne idegen velemenyek alapjan donts. Tudom, hogy nagyon nehez, elotted all az elet fiatal vagy! Le is pontozhattok de en nem bantam meg hogy nem szultem 18 evesen hiszen nem lenne most egy gyonyoru 7 eves lanyom! Irhatsz privatot is, de a szivedre hallgass es merlegelj, nagyon sok mindent at kell gondolj.

2021. márc. 3. 15:42
 9/17 anonim ***** válasza:
56%
Kedves Kérdező! :) Én a helyedben megtartanám. Több ismerősöm is fiatalon vállalt gyereket, és nem bánták meg. Érdemes utánanézni anyagi juttatásoknak, illetve segítő szervezetekhez is lehet fordulni anyagi vagy lelki támogatásért. Sok olyan nő van, aki lelkileg nagyon szenved egy abortusz után. Ez azoknál még inkább előfordulhat, akik már az abortusz előtt is negatív lelki állapotban voltak. Minden jót kívánok és jó döntést! :)
2021. márc. 7. 11:12
 10/17 anonim ***** válasza:
70%

Kedves Kérdező!

Mielőtt döntesz, járd körül a témát.

Embriológia. Terhesség hétről hétre. Google. Rengeteg info mikor mi és hogyan fejlődik az ember csemetéje.

Családod hogy áll hozzá? Ki tudna segíteni? Mire lenne szükséged? Hogyan tudsz gyermek mellett tanulni, később dolgozni? Sok helyre fordulhatsz, hogy ne krízisként éld meg a gyermekvárás örömét. Sok emberben nem vált ki örömet, elhiszem, de neked kell elsősorban érezned, hogy tudsz e a gyermekedért most lemondani vagy csak átszervezni az életed! Ha a párod nem támogat, akkor is. Az emberi élet a megfoganás pillanatában kezdődik és nem a születéskor.

2021. márc. 7. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!