SEGÍTSÉG!Kit milyen juttatás íllet?
Sziasztok!Valaki kérem aki tényleg érti és eltudja magyarázni pontosan az írja le nekem,hogy milyen juttatások járnak szülés után?
Nem vagyok,hülye csak egyszerűen nem értem ahogy le van írva a védőnőm se érit ezt a részét mást meg nem tudok erről megkérdezni.Szeptembertől megyek táppénzre akkor töltöm az 5.hónapot eddig bírtam a fízikai munkát.Minimál bérre vagyok bejelentve ami 167400ft.Szülés után jogosult leszek a csedre,gyedre,gyesre és az anyasági támogatásra is így,hogy táppénzen leszek?
Ahogy leírták.
1x-i anyasági.
Csed fél évig
Gyed 2éves koráig
Gyes 3éves koráig
Googléba beírod csed/gyed kalkulátor, ki tudod számolni mennyi az annyi kb.
Illetve a csaladi adókedvezmény
Önkormanyzat pedig opcionális. Nálunk pl semmi nincs 🤷♀️
A táppénzed 85 374 ft lesz egy 30 napos hónapban. A szülés várható időpontja előtt 28 nappal már igényelheted a csedet, ami esetedben 142 290 ft lesz (szintén 30 napos hónap esetén) ez 6 hónapig jár, utána a gyermek 2 éves koráig gyed-re leszel jogosult, ami 99 603 ft lesz(30 napos hónap).
A többit pedig már az előttem lévők mind leirták összegszerűen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!