Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen juttatások járnak?

Milyen juttatások járnak?

Figyelt kérdés
Sziasztok kérlek ne harapjátok le a fejem.Első gyermekemet várom és szeretném megkérdezni mert hiába olvastam utána így se nagyon értem,hogy egy kismamának milyen juttatások járnak terhesség alatt és után?Nem a pénz a fontos hanem,az egészség csak érdeklödők.Van bejelentett munka helyem 3 éve betegállományba még nem voltam viszont 6 hónaposan ha nem hamarabb nem hiszem,hogy dolgozni fogok onnantól mert a munkám nem fogja engedni fizikálisan így se nagyon bírom már.Mennyi jövedelemre számíthatok?El tudná valaki magyarázni mik járnak és mikor?Kb minimálbérre vagyok bejelentve. 15hetes kismama.
2021. júl. 25. 19:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha elmész táppénzre, akkor táppénz jár. A béred kb 60%-a.

A szülés előtt 28 nappal elmehetsz Csedre, ami 168 napig jár. ( A csedre való jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafele számítva rendelkezik a jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyában 180 naptári napi jövedelemmel, akkor csecsemőgondozási díj naptári napi alapját ezen 180 napi jövedelem figyelembevételével kell megállapítani, ha a biztosítási idő folyamatos.) A TÁPPÉNZ összege nem számít bele a Csedbe!

Aztán kapsz Gyedet, a gyerek 2 éves koráig, utána pedig Gyest.

Ezen kívül még van egyszeri anyasági támogatás, amit a szülés után tudsz igényelni és családi pótlék.

2021. júl. 25. 19:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Ha 6.hónaptól elmennék táppénzre akkor kb mennyi csedet/gyedet kapnék?
2021. júl. 25. 19:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Tápénzre tudsz menni, illetve csedre és Gyedre leszel jogosult plusz 1xeri anyasági támogatás

Javaslom lépj be Facebookon a TB - kisokos kismamáknak csoportba, ott szakértők pontosan megtudnak neked válaszolni mindent és hogy mit mikor kell igényelni 😊

2021. júl. 25. 19:48
 4/5 anonim ***** válasza:
79%
Csed/gyed ugyanannyi lesz akkor is, ha az elejétől kezdve táppénzen vagy, és akkor is, ha végig dolgozol.
2021. júl. 25. 19:50
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
1 vagyok, mint írtam a táppénz nem számít bele a Csedbe, a fizetésedtől függ, hogy mennyi csedet,gyedet kapsz.
2021. júl. 25. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!