Sziasztok!Valaki kérem aki tényleg érti és eltudja magyarázni pontosan az írja le nekem,hogy milyen juttatások járnak szülés után?
Nem vagyok,hülye csak egyszerűen nem értem ahogy le van írva a védőnőm se érit ezt a részét mást meg nem tudok erről megkérdezni.Szeptembertől megyek táppénzre akkor töltöm az 5.hónapot eddig bírtam a fízikai munkát.Minimál bérre vagyok bejelentve ami 167400ft.Szülés után jogosult leszek a csedre,gyedre,gyesre és az anyasági támogatásra is így,hogy táppénzen leszek?
Csedre és gyedre leszel jogosult.Először csed 6 hónapos korig (szülési szabadság alatt),aztán onnantól gyed.
Gyes annak van aki nem dolgozik terhesség előtt.
Illetve ezen felül egyszeri anyasági támogatás jár,ha részt veszel a kötelező vizsgálatokon.
2021. aug. 13. 16:47
2/18 anonim válasza:
Mióta dolgozol?
2021. aug. 13. 16:48
3/18 anonim válasza:
Igen, az a nemmindeggy, mennyi munkaviszonyod van...
2021. aug. 13. 16:56
4/18 anonim válasza:
1-es igen,de a gyes járni fog a gyerek 2 éves korától 3éves koráig, akkor is,ha dolgozni fog mellette,plusz a családi pótlék is jár még a gyereknek.
2021. aug. 13. 16:56
5/18 anonim válasza:
Van születési támogatás is. Elvileg az önkormányzatnál lehet igényelni. Nem egyenlő az anyasági támogatással. Egy gyerekre 20ezer ft és születés után 60napig lehet igényleni
2021. aug. 13. 17:03
6/18 A kérdező kommentje:
3éve dolgozok tápénzen se voltam még soha,ugyhogy nagyon nem értek ehez.Szóval ha most elmegyek tápénzre akkor jár ugyan úgy minden és ha megszületik a gyerekem akkor szülési szabadság van?És így mennyi összegre számíthatok minimál bérre pl a gyed?Nem a pénz a fontos hanem az egészség mindenek felett!!Csak ebből azért a pelusra meg az ilyen dolgokra kitelik majd?
2021. aug. 13. 17:08
7/18 anonim válasza:
#5 ez nem egységes, önkormányzatonként eltérő. Nálunk pl nincs ilyen, Pest megyei város. De Esztergomban pár éve több, mint 100.000 forintot adtak.
2021. aug. 13. 17:10
8/18 anonim válasza:
Anyasági támogatás, ez egyszeri összeg, 60 párezer forint.
Családi pótlék 12.200.-
Az önkormányzat is ad születési támogatást, ez is egyszeri összeg, ez szerintem településenként eltérő, hogy mennyi, 20.000.- körül van.
A gyermek 6 hónapos koráig jár a csed.
Utána a gyerek 2 éves koráig a gyed
3 éves koráig pedig a gyes.
De igen, függ attól is, hogy mióta dolgozol?!
2021. aug. 13. 17:15
9/18 anonim válasza:
*nálunk 20.000.- körül van.
2021. aug. 13. 17:19
10/18 anonim válasza:
Milyen szinten van a védőnőd, ha még ő sem érti? Nem bonyolult..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!