Nem hiszem. Családi halmozódást mutat, ez biztos, anyai ágon, minden második generációban, valamint a kétpetéjű ikrek esetén befolyással lehet anyai életmód, meleg hőmérséklet, hormonális okok, de az életkorral még nem olvastam összefüggésről. (Iker vagyok, ezért másztam rá a témára :))
2021. aug. 13. 11:58
3/8 anonim válasza:
Én olvastam ilyet, hogy a kor előrehaladtával megnő a többes peteérés gyakorisága, így a kétpetéjű ikrekkel való teherbeesés esélye is.
(Ikergyerekeim vannak, én meg azért olvasgattam a témában.)
2021. aug. 13. 12:02
4/8 anonim válasza:
Én csak olvastam ezt, hogy a korral nő az esélye az ikerterhességnek. Rokonomnak 40 felett kétpetéjű ikrei lettek, pedig nem volt semmi orvosi segítség és tudtunkkal nincs egyiküknek sem a családban.
2021. aug. 13. 12:05
5/8 anonim válasza:
Igen, de szerintem csak azért mert ott már kell egy kis segítség és a + hormonok miatt.
2021. aug. 13. 12:47
6/8 anonim válasza:
Minél többedik terhességnél és a kor előrehaladtával nő a többpetéjű terhesség esélye.
Egypetéjű tethességnél nincs összefüggés.
Szakdolgozatomat írtam ikrekről, ezért végeztem egy kis kutakodást.
2021. aug. 13. 14:44
7/8 anonim válasza:
Ikres anyuka vagyok. 42 évesen szültem az ikreket, spontán fogantak nulla rásegítéssel. Sehol, soha egyik ágon nem születtek ikrek a családunkban, meg sem fordult a fejünkben hogy nekünk lehetnek.
Az orvosom mondta, hogy negyven éves kor felett a többedik terhességnél sokszor előfordul hogy két petesejt is megérik egyszerre, és ha mindkettő megtermékenyül ikerterhesség lesz a vége. Én így jártam.
2022. jan. 27. 14:03
8/8 anonim válasza:
6-os szakdogáját csak megerősíteni tudom, minden passzol.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!