Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 40 éves kor felett megnő az...

40 éves kor felett megnő az esélye a kettes iker terhességnek ez igaz, vagy babona csak?

Figyelt kérdés

#terhesség #iker #HCG #császározás #erős tünetek #dupla hízás
2021. aug. 13. 11:36
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem nem, nem hallottam ilyet eddig.
2021. aug. 13. 11:38
 2/8 anonim ***** válasza:
47%
Nem hiszem. Családi halmozódást mutat, ez biztos, anyai ágon, minden második generációban, valamint a kétpetéjű ikrek esetén befolyással lehet anyai életmód, meleg hőmérséklet, hormonális okok, de az életkorral még nem olvastam összefüggésről. (Iker vagyok, ezért másztam rá a témára :))
2021. aug. 13. 11:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én olvastam ilyet, hogy a kor előrehaladtával megnő a többes peteérés gyakorisága, így a kétpetéjű ikrekkel való teherbeesés esélye is.

(Ikergyerekeim vannak, én meg azért olvasgattam a témában.)

2021. aug. 13. 12:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én csak olvastam ezt, hogy a korral nő az esélye az ikerterhességnek. Rokonomnak 40 felett kétpetéjű ikrei lettek, pedig nem volt semmi orvosi segítség és tudtunkkal nincs egyiküknek sem a családban.
2021. aug. 13. 12:05
 5/8 anonim ***** válasza:
69%
Igen, de szerintem csak azért mert ott már kell egy kis segítség és a + hormonok miatt.
2021. aug. 13. 12:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Minél többedik terhességnél és a kor előrehaladtával nő a többpetéjű terhesség esélye.

Egypetéjű tethességnél nincs összefüggés.

Szakdolgozatomat írtam ikrekről, ezért végeztem egy kis kutakodást.

2021. aug. 13. 14:44
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ikres anyuka vagyok. 42 évesen szültem az ikreket, spontán fogantak nulla rásegítéssel. Sehol, soha egyik ágon nem születtek ikrek a családunkban, meg sem fordult a fejünkben hogy nekünk lehetnek.

Az orvosom mondta, hogy negyven éves kor felett a többedik terhességnél sokszor előfordul hogy két petesejt is megérik egyszerre, és ha mindkettő megtermékenyül ikerterhesség lesz a vége. Én így jártam.

2022. jan. 27. 14:03
 8/8 anonim ***** válasza:
6-os szakdogáját csak megerősíteni tudom, minden passzol.
2022. júl. 7. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!